Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , chtěla bych se zeptat jestli je možné aby se bývali partner vzdal otcovsví, Co se mala narodila sme se rozešli.Od narozeni dcery vedeme velke boje skoro 4 roky se nezajima o svou dceru a zná ji jen když se blíži konec roku a já mám podepsat danový papír, tak je schopnej přijet do měsíce i dvakrát, jinak ji uplně zanedbava celá jeho rodina kašlou na malou, jen dávaji chybu mě že já jim ji nechci dávat ale kdo by dal své ditě někomu koho to male ditko nezná bere je jako cizí a neciti se sněma bezpečně a já nejsem macecha která by ditě jim jen tak svěřila, nenavštevuji ji tak často stalo se že do roka přijel jen 3 jendu dobu jeydil každý měscí nebo spíš ob měscí ale pak se to skracovalo , skracovalo až se to skoro utlo, nechi aby mala trpěla, nikdy jsme jim nezakazala malou vidávat spíš to bylo naopak oni slibili že dojedou a nedojeli a když chtěli dojet tak mi dali vědět ten den že přijedou jenže já třeba nebyla s malou doma a nebo sme měli plán, Několikrát jsme jim říkala at mi daji vědět dva tři dny dopředu ale skoro nikdy se tak opravdu nestalo.Mám přítele který se o malou stara jako by byla jeho vlastní dcera, maji nádhernej vztah k sobě! jsou dokonalý opravdu jak otec s dcerou( přítel ji tak bere mluvi o ni jako o svý dceř) partner by si chtěl malou osvojit , čekáme miminko a časem se chceme i vzit a chceme být štastná úplná rodina, chtěli bychom aby se otec male vzdal otcovsví protože mě jen deptá a prvovokuje mě i jeho povedená rodina , dokonce čekaji i mimino a on nebude ani schopnej uživit dvě děti není ani schopnej male posílat alimenty tak jak by měl jeden měsíc nepošle vubec nebo je pošle až poslední den v měsíci tak že mi to vlastně dojde až druhý měsíc a ještě male alimenty dluži, je hrozně nespolehlivej a jen lže , chtěli by sme se této rodiny prostě zbavit a mit klid a hlavně chci at mala má pořádek v hlavě , za sveho tatinka bere mala mého přítele a maji se moc radi.Mama toho bývaleho přítele mi napslala že mi papír na zrušení otcovsví podepiše ale pak zase mi psali smsky že jsou zvědaví jak to udělám, mohla bych poprosit o radu, jestli něco takového jde udělat, ulevilo by se nám všem i male a určitě by měli klid i oni, děkuji moc
Pokud vím, tak se lze dítěte zřeknout. Nemělo by to souviset s jeho věkem, ale netuším, zda bude otec vymazaný z rodného listu - ale nejspíš ano, pokud se dítěte zřekne.
doplněno 27.06.12 19:45:A jak se píše výše, potom by dcerku mohl adoptovat přítel a v rodném listu by mělo být jeho jméno. (doufám, že se nepletu)
Dobrý den. Zbavení rodičovských práv je vážný zásah do života dítěte a rozhoduje o něm vždy soud. Pouze on může posoudit, co je opravdu v zájmu dítěte a zda by mu to bylo přínosem, či mu to ublížilo. Rodičovských práv se nelze jednostranně nebo třeba pouze dohodou s druhým rodičem. Důvodem pro zbavení rod. práv musí být závažný důvod, např. ohrožování tělesného a duševního vývoje dítěte, nabádání k trestné činnosti a nemorálnímu životu, týrání dítěte, ubližování na zdraví a jeho pohlavní zneužívání, atd. Což v tomto případě zřejmě není, takže si nemyslím, že by manžela soud zodpovědnosti a rodičovských práv zbavil a bez toho si Vaše dítě Váš přítel osvojit nemůže, to je jasné. Ale jak rozhodne soud, nelze 100% říci, jinou šanci však nemáte, než to zkusit.
doplněno 27.06.12 20:06:Zříci se dítěte nemůže. Kdyby to šlo, to by se zřekl, panečku, každý otec, který by nechtěl platit alimenty...
doplněno 27.06.12 20:13:V případě tazatelky to nevypadá, že by otec dítěte chtěl spolupracovat na jakékoliv dohodě, ohledně svých rodičovských práv...
Kamarádky manžel se zřekl syna dobrovolně, jen podepsal papír a pak to musel na soudu potvrdit Důvod byl ten, že se se ženou chce rozvést a o syna nemá zájem... a soudu to stačilo, tak nevím, ale je to už pět let, třeba se mezitím něco změnilo.
Tak se moc omlouvám, uvedla jsem mylnou informaci. Zřeknutí prý jaksi fungovalo dřív, jak mi sdělil kamarád právník, ale prý to také nebylo tak jasné.
Jedinou variantou prý je, abyste si vzala přítele a on potom dceru adoptoval. Musíte podat návrh. Soud si pozve i bývalého, který se k tomu povinně vyjádří, a pak soud rozhodne, zda jsou vztahy mezi dcerou a otcem natolik nefunkční, že je v zájmu dítěte, aby ji adoptoval současný (budoucí) manžel.
Pokud ale prokážete, že se Váš nový manžel s Vámi žije v harmonickém svazku, o dceru dlouhodoběji stará a ta se s otcem nestýká, je možno nechat otci podepsat papír, že souhlasí s adopčním řízením.
mala je ve steru už jen když měli dojed protože ji třeba do telefonu říkal že jestli s nim pujde bezemě pryč a mala s toho byla celá nervozní nesva fnukala že se boji že s nim nikam nechce a pak třeba za ni ani nepřijel a ani nedal vědět a napsla až druhý den, to je taky si myslím deptáni dětí.je to těžké já vím asi chi moc ale chi to nej pro moji dcerušku a nechi ji stresovat tema jeho minimálnima navštěvama s kterých mala ani pomalu radost nemá
On vám někdo poradí fundovaněji, já mám pocit, že jediná zákonná možnst je, aby jdcerku váš nový přítel adoptoval.
no ,to ale nejdříve musí "schválit" otec biologický ,těžko může adoptovat dítě cizí muž ,když s tím oba rodiče nesouhlasí
Tak to jistě; mně se z dotazu zdálo, že by to mohlo být průchodné, ale samozřejmě kdo ví, co by si vymyslel, až by došlo na lámání chleba.
jeho matka mi napslala že to podepíše takže co řekne jeho matka on splní, ale taky mě napada že je možné že nám budou dělat naschváli a nepodepíše to, co potom? nechci jeho peníze nepotřebuji od něj alimenty na malou, zvládame to sami,on k male nemá žadnej vztah nijak se k ni nechova neví jak s ni mluvit prostě jak jsme psala , je uplně vedle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.