Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžou být holka s klukem kamarádka?

Od: ev* odpovědí: 29 změna:

Zajímá mě to, protože mám dojem, že kdykoli se s nějakým klukem začnu bavit a rozumíme si, tak si on hned myslí, že jde o něco víc. Je to jen můj pocit nebo to tak opravdu je? :)

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nutt*
hodnocení

2x
Ano muzou. Mam nekolik kamaradek a nikdy bych na tom nic nemenil. Nikdy jsem netouzil po zadne znich. Proste ciste kamaradske vztahy. Ale je fakt ze jsem se v zivote setkal s mnoha lidmi kteri to nechapali a neverili tomu.

hodnocení

2x

Dobrý den.

Získat kamaráda, nebo kamarádku se dá, ale to neznamená, že se mi holka líbí, tak s ní začnu kamarádit. Tím nevznikne kamarádka, kamarád. Kamarádka, to je holka co si s ní klidně vyjdu do přírody, postěžuji si na svojí holku, nebo si nechám poradit s nemocí, pomůže s učením apod. Klidně přespím u jejích rodičů na chalupě a ráno si dáme túru na hory. Kamarádka je na mé svatbě, zveme se navzájem na různé oslavy. Když si nevím rady, tak brnknu kámošce a vyzpovídám se, poradí, nebo řekne, co si myslí.

Co je na kamarádce to nejdůležitější, nikdy nikomu neříká, co si vy dva povídáte, nepomlouvá tě, kamarádka na tobě nehledá chyby, bere tě takového, jaký jsi. Jen můj názor.

hodnocení

2x

Samozřejmě že nemůže... nejeden človíček se o to zajímal... :D

hop®
hodnocení

2x

Zdravím, "hangar"ovo video i některé názory zde jsou velmi výmluvné, jasně říkají že kamarádství mezi holkou a klukem neexistuje.

Ovšem já mám jiný názor i zkušenosti, podobné kamarádství určitě existuje. Někdy vzniká jako jednostranný láskyplný vztah, který se v opravdové kamarádství teprve vyvine. Ale někdy už od počátku vzniká na vzájemných sympatiích, které se sexem nemají vůbec nic společného. Jde "pouze" o nějaké vnitřní souznění, ani tito dva lidé nemusí mít stejné zájmy či názory. Podobná kamarádství jsou spíše výjimečná, ale o to bývají cennější a trvalejší, protože takoví kamarádi většinou nemívají vzájemné problémy.

A další zvláštní skupinou je kamarádství mezi blízkými příbuznými, kde bývá sexuální podtext předem vyloučen. I v tomto případě může sebelepší příbuzenský vztah přerůst v opravdové kamarádství (příbuzenský vztah pak pouze slouží jako "příležitost" k "seznámení" s tímto člověkem. Pro mne ja takovým člověkem moje neteř, se kterou občas probíráme osobní záležitosti, se kterými bychom se těžko chlubili někomu jinému...

Ještě podotknu, že vznik a udržení podobných kamarádství je podle mne závislé i na věku, člověk se časem naučí přemýšlet více hlavou než pohlavím... :)

hodnocení

1x

V mladém věku většinou každý uzavře přátelství ze "zištných" důvodů, tedy podle hesla: "Kamarád taky rád". Co kdyby to kamarádství přerostlo v něco víc? Ale jak člověk stárne, toto "chtění" mezi nimi slábne a opravdu se nechá dojít k pevnému kamarádství mezi oběmi pohlavími. Vím to, mám několik prima kamarádů, se kterými se dá povídat o mládí, o školních letech, případně /raději ne/ i o nemocech. Ale žádný postranní úmysl tam opravdu není. Z toho člověk léty vyroste. :) Jaga.

doplněno 27.06.12 06:15:

Takže, abych odpověděla: holka s klukem mohou být kamarády asi dost těžko, vždycky tam je nějaký postranní úmysl, aspoň kousek. A kdo říká, že ne, tak lže.

Babička s dědečkem se prima kamarády stát mohou.;)

iz*

Mýlíte se, postranní úmysl tam někdy je a jindy není.

Mám od mládí dva výborné kamarády a nikdy ani z jedné strany mezi námi žádný postranní úmasl nebyl.

hodnocení

1x

Jsem obdobného názoru. Kluk a holka nemoho být přáteli. Většinou má kluk rád holku, ale už jsem zažil pár případů kdy to bylo naopak. Bohužel kluk neměl zájem, protože se mu holka nelíbila. A proč se "kamarádit" s hnusnou holkou!

Holky! pamatujte si, že kluk který se svámi baví čeká na to, že mu řeknete že ho máte rádi. Jsme chlapi a mnoho z nás ten první krok většinou neudělá.

A proč se "kamarádit" s hnusnou holkou

Třeba proto, že kamarádství není o kráse, ale o zcela jiných hodnotách. Mám pár kamarádek, se kterými se mi dobře povídá, kterým se můžu svěřit i s těmi nejdůvěrnějšími problémy a vím, že mi pomůžou, když to bude potřeba a přesto bych je jako sexuální partnerky rozhodně nechtěl. ...a vo tom to je.

martinaa*

No, pokud si vybíráte přátele podle toho, zda jsou hnusní, nebo krásní, tak jste zřejmě dost povrchní.

K otázce: Ano, takové přátelství může existovat. Ale to se zjišťuje až s věkem, v dospívání to takhle většinou nefunguje, a klidně si dovolím říci, že nejméně polovina lidí se nezvládne "jen kamarádit" s opačným pohlavím.

Můj nejlepší kámoš je kluk. Bereme se jako sourozenci a říkáme si úplně všechno, co bych normálním kamarádkám nikdy neřekla. A nou problem:)

hodnocení

1x

Holka s klukem můžou být kamarádi, i když o tom většina lidí pochybuje. Je ale důležité, aby s tím souhlasili oba zúčastnění a hned zpočátku si vztah ujasnili. Samozřejmě není vyloučeno, že se kamarádství časem změní na něco jiného, stejně tak, jako že se naopak láska změní na kamarádství (s oběma případy mám osobní zkušenosti). Ale opakuju, musí to tak chtít oba. Pokud chce jeden něco jiného, tak to nefunguje.

tamina*

Je to jak říká magdon.MOhou být přátele pokud jejich city jsou na stejné úrovni.Pokud se to u jednoho či druhého ,ale jen u jednoho z nich změní,je to špatně.Já sama mám kamaráda,který je úžasný,prošli jsme společně různými obdobími našich životů,ale nikdy jsem o něm nepřemýšlela jako o životním partnerovi.Je to bohužel tvrdé,ale je jako chlap pro mě absolutně nepřitažlivý,není můj typ,má mnoho " vad" které by mi u něj jako u partnera "vadily",ovšem jako kamarád nemá konkurenci.

ev*
hodnocení

ehm, samozřejmě to mělo být můžou být holka s klukem kamarádi :))

frame*
hodnocení

0x

Mám několik málo kamarádek. Náš vztah funguje relativně dobře. Z mého pohledu kluka - no rád bych byl něco víc než kamarád a jsem si jist, že kdyby to vyšlo, tak náš vztah bude velmi silný a stabilní, ale bojím se toho opačného případu. Kdyby to nevyšlo, kvůli nějaké blbůstce - k pouhému přátelství bychom se mohl jen těžce vracet.

Tím chci říct, že kluk a holka je velmi široký pojem > každý jsme jiný. Nelze všechny kluky a stejně tak všechny holky házet do jednoho pytle. Ano můžou být pouze kamarádi.

ev*
hodnocení

Takže teda pokud to správně chápu..můžou být kamarádi s tím, že kluk si bude říkat "co kdyby třeba někdy to vyšlo"?

frame*

Nene - to s tím "co kdyby třeba někdy to vyšlo" platí třeba jen u mě, ale já bych to tak stejně neřekl. U kamarádky bych se o něco víc pokusil pouze v případě, že bych si byl na 150% jistý, že je to oboustranné a vzájemné. V případě takto vysoké touhy to již není těžké odhalit. V mém případě tato touha nevyznívá ani z jedné strany.

Stojím si za tím, že jsme každý zcela jiný. A každý to má jinak. Nelze tedy říci, že jednoznačně, ale k odpovědi na otázku, zda to lze - ano lze.

dzordz*

Nestál by ten "risk" za zvážení? To, co by se dalo získat, se mi zdá dostatečně lákavé, i s rizikem toho, co by se dalo ztratit.

frame*

*smich*Bavíme-li se o opravdovém přátelství mězi klukem a holkou. (A né jenom to, že se známe), pak je případná ztráta docela bolestivá. Nechávám tomu volný průběh.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Může. Já mám několik let naprosto úžasného kamaráda. Je to s ním lepší než manželem. ;)

sargo*
hodnocení

0x

Co by to nešlo... ale jak vidno podle této debaty, opravdu toho není každý schopen :-D Škoda - ochuzovat se o vztahy s polovinou lidstva... *smich*

ron*
hodnocení

0x

Myslím,že to jde. Samozřejmě za předpokladu, že si tento vztah oba ujasníte, jak píší rádcové přede mnou.Záleží také na věku. Ve školce a na základce nejlepší kamarád a kamarádka, v pubertě vztah skřípe, protože jeden z nich chce víc.A později, až si každý najde svého partnera zase nejlepší kamarád a kamarádka. Vlastní zkušenost.

V každém případě chce to zkusit. Protože každé kamarádství se počítá.:)

samadoma*
hodnocení

0x

Já někde četla psychologickou dlouhodobou studii ,která se tím zabývala,a věřte mi ,nebyla tam jednoznačná odpověd ,je to závislé od více faktorů ,nelze spolu porovnávat ,v každém takovém vztahu se nikde nenajdou dva totožní ,jako v tom předchozím ,spíš jsem to pochopila tak ,že někdo je schopen přátelství chápat v této rovině ,a jiný to nepochopí nikdy ,protože jsme prostě všichni originál ,nejsou na světě dva stejní ,takže shrnuto -někdy u někoho ano ,jindy u jiného ne.:)

hodnocení

0x

Tak aby jste všechny ty odpovědi dali dohromady. Zde dotazník, na kterém se vše ukáže v číslech.

docs.google.com/...

hop®

Vlčáku, vyplnil jsem podle pravdy. Ale měl bys ještě dostat školení na pokládání otázek, občas tam chybějí další alternativy, a netuším, proč do toho mícháš výzkum toho co kdo má. Chceš snad zjistit závislost kamarádství na vlastnictví (třeba) mobila? ;)

Ale jinak dobrý... :)

lll*
hodnocení

0x

Kamarádství kluka s holkou? To je jako sedět na zabíjačce po záchvatu žlučníku.

martinaa*

To se ale nesmíte na všechny holky dívat jako na kus masa, který je třeba "vojet":D

doplněno 27.06.12 21:54:

:D Tak za a) nic takověho bych mu neřekla, protože to ani není můj typ, za b) se bereme jako sourozenci, a takový máme i vztah, sourozenecký, za c) dobře zná mého přítele a konečně za d) je to normání a rozumný chlap.

Promiň, ale opravdu je rozdíl mezi rozumným chlapem, kterému záleží na přátelství, a mezi takovým, co bere všechny kamarádky jako potenciální sexuální cíle a podle toho s nimi vypočítavě "přátelství" udržuje.

sam*

A ty si vážně myslíš, že kdybys toho svého kamaráda (už jsi tady o něm mluvila) pohladila po vlasech a políbila ho a pak se mu vyznala, že ses do něj zamilovala, že by ti řekl: "promiň, budeme jen kamarádi"? Prosím. Nic si nenalhávej.

sam*

To je právě jako v tom videu - "ano, takové kamarádství existuje" (= jsme kamarádi a já ho nechci). Já to vůbec nemyslel tak, že by tě chtěl na jednu noc, a proto s tebou udržuje přátelství. Naopak myslím si, že tě má moc rád i jako kamarádku, ale partnerský vztah by pro něho byl z říše snů, nicméně ví, že nemá šanci.

V smyslu toho si právě myslím, že přátelství mezi mužem a ženou je naprosto raritní, protože téměř vždycky je něco ve vzduchu alespoň z jedné strany.

lll*

Přírodu nelze "ošálit" rozumem. Přitažlivost dvou rozdílných pohlaví není o rozumu. Ten sice většinu lidí udrží zpátky, takže "nevojedou každou". Ale trvám na tom, že je to v takovém případě jako na té zabijačce.

luksa*
hodnocení

0x

Upřímě, mám spoutsu takových kamarádek. Takže určitě to jde si získat jen pouhého kamaráda, ale on buď už musí mít přítelkyni, být jinak orientovaný(sexuálně) nebo se nezajímat o věci jako se zajímají ostatní kluci. Jinak to nejspíš nevyjde. Ale jak už vyše někdo psal...za risk nic nedáš (nebo něco takovýho). :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]