Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penz. připoj. vs. exekuce

Od: haninka* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Dotaz: zemřela mi babička která měla penzijní připojištění. V případě její smrti jsme naspořenou částku měli dostat napůl se sourozencem. Mám exekuci kvůli jedné nezaplacené pokutě. Do žádosti o výplatu jsem napsala cizí účet. Babička zemřela v lednu. Myslíte že částku vyplatí? Spěchá. Děkuji za zdržení se komentářů, že si můžu za exekuci sama, každý udělá někdy blbost.

Díky moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Vyplatí. Až budete někdy platit sociálce nebo ZP tak to raději posílejte z cizího účtu nebo mějte 2 účty. Jeden zaměstnavatel za mě nezaplatil. Dali mi pokutu a stálo to hodně peněz. Sebrali mi to z účtu kde jsem měla připravené peníze na velký obchod. Dnes mám účet , který je zdarma a nic tam není a z toho platím. Protože od kamaráda exekutora vím, že koukají na účty jen tak. To co se dnes děje je hodně smutné a mafiánské.

buss

Dnes mám účet , který je zdarma a nic tam není a z toho platím.
Takový účet na kterém nic není a dá se z něj platit bych chtěl mít. To je jak oslíčku otřes se, hrníčku vař..
Exekutor obešle všechny banky..., pokud tedy chce něco získat, je to tedy na něm, jak hledá, kde jsou peníze...

lolaprasatkova

Neobešle. Dostane inf od sociálky a zdravotní pojišťovny a po těch jde. Je hnusné jak tyto ústavy tajně poskytují inf.

buss

To není tajné! jsou povinny je poskytovat na vyžádání..

b

"Jeden zaměstnavatel za mě nezaplatil. Dali mi pokutu..." ...Promiňte, ale to je lež!

Buď jste si nedoplatek zavinila sama (třeba tak, že jste přistoupila k platbě "na ruku" bez odvodů a zdanění), a pak je logické, že jste za to zaplatila. Nebo to byla skutečně chyba zaměstnavatele, a pak po vás SZP nikdo nevymáhá, za závazky zaměstnavatele neodpovídáte! Dokonce je na tuto situaci pamatováno i tak, že zaměstnanec neztrácí žádné nároky plynoucí ze SZP, ani když zaměstnavatel neprovádí příslušné odvody, protože zaměstnanec tuto skutečnost ovlivnit nemůže a často o ní ani neví.

Prosím neuvádějte lživé informace.

ron*

Přesně tak, za období, kdy jste měla pracovní smlouvu, nemohl Vaší osobě vzniknout žádný nedoplatek na pojistném.Vždy

je zodpovědný zaměstnavatel.Jsou to výmluvy. Líp to vypadá.

lll*

K tomu klidně může dojít. Nastoupíte na zkušební dobu, smlouvu vám slíbí smlouvu po skončení zkušební doby, pak Vás kopnou do p... a vy nemáte nic. Ani peníze, ani zaplacenou nemocenskou, zaměstnavatel se zdekuje do ciziny. Že je to trest za lehkovážnost při uzavírání smlouvy? Možná. Ale pro spoustu lidí jediná naděje na získání nějaké koruny. A lidi co tu tvrdí že je to blbost, naprosto netuší jak to dnes ve stavebnictví chodí. Tohle jednání je naprosto normální. Bohužel. Někoho odsoudit je hrozně jednoduché. Ale...škoda slov...

b

Pak je to ale zase chyba pracovníka, že se o úhradu SZP nezajímá, a do problémů se dostane vlastní nedbalostí. Když přistoupí na "smlouvu vám slíbí po skončení zkušební doby" , tak mi musí být jasné, že tady něco smrdí. Chápu, že v nouzi na tento příslib člověk přistoupí, ale je na něm, aby si během dané doby pohlídal odvody SZP. Není-li smlouva, pracuje vlastně načerno a taky se dopouští porušení zákona. To může být v nouzi pochopitelné, ale těžko se pak vymlouvat, že zaměstnavatel za mě neodvedl SZP, když je celkem dost jasné, že celý vztah je založen na podvodném jednání (a to se souhlasem zaměstnance). "Zaměstnavatel" ho na víc v této "zkušební" době těžko přihlásí na pojišťovnu jako svého zaměstnance (to by mu dal smlouvu, že) a je tedy na pracovníkovi, aby si odvody hlídal. Přistoupím-li dobrovolně na nezákonné jednání a také se na něm podílím, nemůžu se divit, že mě problémy neminou.

Tvrdit ale, že jsem byl v pracovním poměru v souladu se zákoníkem práce a přitom po mně instituce vymáhají odvody SZP neuhrazené zaměstnavatelem, je skutečně lež.

b

Ještě doplnění předchozí odpovědi: Pokud prokážete, že jste v dané době skutečně byl zaměstnancem a odvody nezaplatil zaměstnavatel, tak je opravdu za zaměstnavatele platit nic nebudete. Pokud ale nemáte jak doložit, že jste zaměstnán byl, je to vaše chyba a pojišťovna na vás nahlíží jako na osobu, která je povinna si zdravotní pojištění uhradit sama. Sociální pojištění si v tom případě platit nemusíte. Holt přísloví, říká za blbost se platí.

ron*
hodnocení

0x

Myslím, že nevyplatí. Exekutoři, peněžní úsatvy, banky .. vše je propojené, poskytují si dle zákona navzájem informace.

Navíc pro Vás by bylo i lepší na exekuci zaplatit co nejvíce. Jinak stále narůstají náklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]