Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak již nadpis napovídá, mám na první pohled jednoduchou otázku, která může působit globálně, ale vnímám ji spíše objektivně a individuálně...
Tento rok to bude již třetím co pracuji jako bezpečnostní technik, práce mě do určité míry naplňuje... V současné době se rozhoduji o studiu na vysoké škole kde se dovnívám, že uplatním více svůj potenciál... Obávám se, že kombinované studium nebude taková "hračka" a vzhledem k pružné pracovní době si myslím, že se nejedná o nejlepší řešení...
Řídím se mottem, že práce je momentální zdroj příjmu, kdyžto vždělání je na celý život... Nevím, zda toto moudro má v dnešní době nějakou váhu...
Uvítám vaše zkušenosti s podobním rozhodováním, popř. životní příběhy
Ve finále mi jde především o radu a rozumný úhel pohledu, který určitě ocením!
Když už nic, taká studim na VŠ dá něco do života a nikdo vám to už nikdy neodpáře. Vy ten titul nebudete muset používat, ale budete ho mít. Každé studiium člověku otevírá nové dveře a obzory, setkáte se s novými lidmi. Ale samozřejmě, je to také velké odříkání, samé učení. Taky jsem studovala při zaměstnání a vím tedy, o co jde. Takže za mě - ano jsem pro studium.
Jen si říkám, zda-li je reálné kombinované studium... Z mého pohledu si úplně nedokáži představit náročnost celého studia.
Rozmýšlím se mezi PF a Filozofií (ujep), jaké může být časové vytížení a jaká je pravděpodobnost úspěchu?
Je to trošku výzva, si říkám, ale přeci jen reálná...
Děkuji.
Jako pravděpodobnost úspěchu je vysoká, ale budete tomu muset obětovat opravdu hodně ze svého času. Jednak budete jezdit na přednášky, pak se budete muset učit doma a zároveň chodit do práce. Ale když to zvládla ženská při práci a s malým dítětem, proč byste to nezvládl vy, ne? Budete muset být k sobě tvrdý, jinak byste pohořel už v prvním semestru. To bývá nejtěžší a prosívárna. Kdo projde úspěšně první semestrem, většinou vydrží až do konce.
Zvládnout VŠ při práci tak nějak jde,alechce to opravdu hodně vůle a tolerance jak ze strany zaměstnavatele (předášky bývají tak 1x měsíčně buď v Pá,So nebo Ne /my máme Pá od rána + So/ ale je to podle školy + počítat se zkouškami, které jsou alespoň u nás většinou vypisovány v týdnu - takže nějaká dovolená na to občas padnes úlevou od zkoušek moc nepočítejte, zkoušky děláme někdy i s denňákama), tak rodiny (studium po večerech, únava, psaní semestrálek, diplomky aj., tak že víkendy taky nic moc). Studuji takhle už 5. rokem, tak že něco o tom vím. Na přednáškách se přednáší jen to asi nejsložitější a zbytek je na samostudiu .. tak že knihy, skripta atd.
Úpřímě vám můžu říc je to celkem stresující a vyčerpávající (já toho mám za 5 let až nad hlavu a to mě čeká "jen" poslední semestr, napsat diplomku a státnice.
Možná se skuste pozeptat na nějakých školních forech někoho kdo tam studuje, jak je to náročné, jaké tam mají požadavky atp. Důležité je také to, jak máte školu daleko od domava .. u nás někteří dojíždí i víc jak 100 Km ... což je o dost náročnější (zajišťování ubytování, špatná dostupnost knihovny, zkoušky)
Je to výzva, něco vám to dá, ale také něco veme ... Šanci vystudovat určitě máte, ale je fakt, že i u nás to už x lidí vzdalo, ale s tím se musí počítat, úplně pro každého tahle forma studia není
zdravím.. nejsem si jistý jestli je v dnešní době výška výhrou... když bych už šel na výšku, tak bych zjistil o jaké obory mají potencionalni zaměstnavatelé zájem a o který ne... je plno vysokoškoláku kteří se nemůžou ve svém oboru uplatnit.. což je podle mě špatně... jinák nevím na čem chcete uplatnovat svůj potenciál?.. při psaní diplomky?
Nechci tady dělat vlny, ale také jsem si dodělával Ing. dálkově (Bc. mám z distančního studia), protože jsem chtěl nabrat praxi, než uplně dostuduju. Ale že by to byla nějaká útrapa nebo veliké odříkání...? Promoval jsem loni a jediné, co bylo na nic, bylo 14 dnů dovolené, kdy jsem psal diplomku a učil se na státnice. Jinak na zkoušky jsem se naučil o víkendu a fertig. Takže, když jse mto dal já, tak si myslím, že může každý jiný... Jinak já dělal VŠE.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.