Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citlivé zuby vs odhalené krčky

Od: tjup odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, na zubech těsně nad dásní se mi objevily prohlubně, když se mi tam do ní dostane třeba čokoláda nebo zubní pasta, tak je to dost nepříjemné. Byla jsem na preventivní zubní prohlídce a lékař mi řekl, že mám zuby v naprostém pořádku a to jsem tam ty prohlubně už také měla, nevíte o co by se mohlo jednat, zda o citlivé zuby? Ale proč lékař tvrdí, že je mám v pořádku? Co se s tím dá dělat? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

0x

Můžete ( máte-li možnost) zkusit ještě jiného lékaře.Víc hlav víc ví a i lékař je omylný.Jinak kdysi jsem podobný problém řešila dlouhodobým používáním pasty sensitive.

hablina*
hodnocení

0x

Zkuste zubní pastu proti paradontóze, výborná je Lacalut aktiv. Dásně se po ní zpevní a zatáhnou.

macach*
hodnocení

0x

Dobrý den,já bych si tipla, že to budou odhalené krčky:)

Ty jsou pak hodně citlivé.

odhalené krčky vznikají snad samovolně stářím, dásně jakoby ustupují... nedá se s tím dělat nic, ptal jsem se 2 zubařů

pavlinos*
hodnocení

0x

Dobrý den, měl jsem stejný problém. Byl jsem si 100% jist, že mám kazy, ale po návštěve zubaře mi bylo řečeno, že mám zuby naprosto zdravé. Když jsem tam byl po druhé, že mě trápí stejný problém, tak mi to zubařka namazala nějakou pastou, která je pro citlivé zuby. U mě to bylo když jsem třeba pil, protože se mi ta voda dostala jako že do "dírky", kterou nemám. Já bych to typoval na citlivé zuby. Kdyžtak poproste zubaře, ať Vám to ošetří proti citlivosti. Mě osobně to pomohlo.

hodnocení

0x

Je to počínající parodontóza. Používejte pasty s obsahem prostředků proti ní (a proti zubnímu kameni, který bývá jedním z původců), je obdivuhodné, že vás na to neupozornil váš lékař... Používejte LISTERINE!

doplněno 11.11.08 15:35:

Doplním informaci - LISTERINE = antibakteriální ústní voda, za jejíž používání vás pochválí každý zubař :)

limetka*
hodnocení

0x

I mně pomohl můj zubař nějakou pastou proti citlivosti, po níž potíže ustoupily, ale čas od času je to třeba zopakovat a taky je super speciální antibakteriální ústní voda - koncentrát Lacalut (pozor ne běžná ústní voda, tahle je ve skleněné bílé lahvičce asymetrického tvaru a nesežene se úplně běžně, lepší lékárny ji ale mají). I po ní se ta nepříjemná citlivost vždy poněkud zmírní.

macach*
hodnocení

0x

Dobrý den,

určitě zkuste ELMEX želé gel.Stojí v lékarně 160 Kč, a je fakt dobrej :)

A jako bonus - likviduje malinký zubní kazy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]