Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zalepit popruh na batohu?

Od: chosse* odpovědí: 6 změna:

Ahoj akademici! Nemáte někdo zkušenost jakém lepidlem spojit nosný popruh u batohu? Je umělohmotný a nechce se mi to zdlouhavě sešívat nití! Asi je více materiálů a nezbývá mi než kupovat různá lepidla a zkoušet a zkoušet. Pak bych tam přeci jen udělal pár stehů nití abych spoj udělal stabilní.

Děkuji Pepa

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

lepidla jsou v tomto případě ohýbavého namáhání asi nejspíš neúčinná. Nejlíp je to nějak krejčovsky pronýtovat (takové ty cvočky a pod)

sargo*
hodnocení

2x

Naštěstí netřeba hledat dílničky po vesnicích, opraven obuvi už je dneska naštěstí všude dost u větších obchoďáků a popruhy zvládají dobře :) Takovouhle věc ani leptací lepidlo (proč kupovat spousty, když si stačí na něm přečíst, na jakém principu lepí?) dobře nespojí...

hodnocení

2x

Dobrý den Pepo. Při čundrování po horách, je potřeba hodně oprav. Na popruhy, používáme z Galanterie koupené cvočky,a pak lepidlo. Lepidlo používám Textilceys, je určeno na textilie, První použiji lepidlo a pak přidám cvoček. Výhoda je, že je to i na záplaty. Použila jsem to i na opravu perského koberce, poškozeného psem. Jinak jak radí nahoře, když je možnost popruh zašít, je to vždy lepší. Jen můj názor.

ron*
hodnocení

0x

V podstatě můžete použít kakékoliv lepidlo na plasty a textilie. Např starý dobrý Herkules.

Pokud popruh ale pořádně neprošijete, držet Vám nebude.

chosse*
hodnocení

Díky , potřeboval bych ale odpověď od někoho kdo má zkušenost s lepením popruhů,jelikož pak v budoucnu bych využíval tento postup a typ lepidla často , jde mi o lepidlo které by materiál naleptalo a pak dokonale spojilo ,jakoby vulkanizace . Popruhy se dají i svařovat (nemyslím autogén)! Jen nahřát na určitou leplptu tání a pak spojit ale ,já bych nejraději našel nějaké to lepidlo!

Zatím díky za předešlé odpovědi

Pepa

hodnocení

0x

Myslím si, že starý dobrý Herkules je na namáhané popruhy slabý. Jistě ve Vašem okolí žije nějaký švec. Bývají občas ještě na vesnici, mají doma malou dílničku příslušně vonící kůží a popem a jsou velice ochotní a šikovní. V sousední vesnici takového starého pána máme. Popruh by několikrát prošil na svém silném obuvnickém stroji a řekl by si nejvíc tak o 20 korun.

Dovezla jsem k němu i takové věci, o kterých jsem byla přesvědčena, že je lepší je vyhodit. Omyl - spravil všechno a za pár korun. Chce to hledat a najít , na podobné mistry nedám dopustit! Až takoví nebudou, vše se začne vyhazovat. *palec*

Jinak lepení v žádném případě nepomůže - šití pevnou ševcovskou nití či cvočky, to už je jiná! ;) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]