Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpis rezervační smlouvy

Od: rendule38 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,chci koupit byt v os.vlastnictví a budu uzavírat rezervační smlouvu. Prodávající mají s RK údajně uzavřenu exkluzivní smlouvu a makléřka mi tvrdila, že za prodávající je oprávněna podepsat rez. smlouvu za ně. Má s tím někdo zkušenost, jestli to tak lze? Díky moc za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

0x

No pokud vám předvede nějaké věrohodné plné moci... ale určitě bych to nedělala, v žádném případě - majitele okoukněte a ověřte. Aby se vám nestalo jako tuhle kolegyňce, že pořád chtěl někdo podepisovat za majitele, chudáka nemocného, co neměl být rušen, až se ukázalo, že je už měsíc po něm a synáček se pokouší okrátst ostatní pozůstalé. Prodej bytu je dost velká věc na to, aby si majitelé udělali čas. RK s exkluzivní smlouvou často kecají, první, co mě napadlo je, že poběží majitelce předvést, že má závazného klienta a pokud neuspěje, holt vám peníze vrátí (nebo taky ne).

rendule38

Já se s majiteli bytu seznámila osobně, domlouvali jsme podrobnosti rez.smlouvy,termíny a tak...Budu asi po RK žádat,aby mi ukázala plnou moc,kterou je majitelé bytu zplomocňují k podepsání rez. smlouvy, popř.dalším úkonům. Jsem opatrná, ale je možné že toto mají ujednáno v exkluzivní smlouvě. Setkal se někdo s tím, že by to za majitele podepisovala realitka?

Dobrý den. Lze to, ale je třeba si to opravdu hodně pohlídat. Rezervační smlouva je především kšeft pro realitku. Takže určitě chtějte vidět plnou moc a já bych si nechala před podpisem smlouvu zkontrolovat asi právníkem. Abych měla jistotu, že tam někde není nějaký háček. Zkuste po nich chtít raději smlouvu o smlouvě budoucí kupní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]