Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak žalovaný zaplatí dluh?

Od: klokan* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak žalovaný zaplatí dluh do 3 dnů od nabytí právní moci, když nezná mě nacionále? Předem děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

1x

Ještě jsem neviděla rozhodnutí soudu, ze kterého by povinný neměl možnost zjisti jméno, adresu, popř. číslo účtu oprávněného.

Nebojte se, tyto údaje tam určitě budou.

Adresa v rozsudku je cela určitě. Ale číslo účtu se tam neuvádí. To si musí žalovaný zjistit sám od žalobce, Popřípadě u advokáta, pokud ho zastupoval. Pak se dlužná částka platí většinou k rukám advokáta žalobce a tam je žalovaný povinem si zjistit též, jakým způsobem má dluh vyrovnat a požádat o číslo účtu, na který má peníze zaslat.

samadoma*
hodnocení

0x

od nabytí právní moci?,,, no tak v rozsudku nebo příkazu přece vaše iniciály být musí? to nechápu ,když mám platit ,co mi soud stanoví ,tak tam taky napíše komu ne?;)*smich*

klokan*
hodnocení

No jasný, jenže zná jen mou adresu, nevím jak u vás, ale u nás pošta chodí tak 3 dny a takový sumy v obálce se vážně neposílají.

Je v zájmu žalovaného, aby se spojil s žalobcem a domluvil se s ním, jakým způsobem dlužnou částku uhradí. Zda složenkou, či si vyžádá č. účtu. apod.

samadoma*

v obálce ne ,nevím o jakou sumu jde ,ale jsou složenky ,a když to příjde místo za tři dny za pět ,to moc vadí?neznám okolnosti ,bylo možná vhodné dát k dispozici číslo účtu v bance ,pokud ho máte

buss
hodnocení

0x

To je nějaké divné (ne)rozhodnutí, co dostane povinný do ruky, když tam nejsou nacionále. OSŘ nám říká, co je obsahem rozsudku.

repkin*
hodnocení

0x

Spíš bych si být tazatelem položil jinou otázku když i to nezaplatil doteď než to šlo k soudu, zaplatí mi to i po něm, jestli vůbec? Když zásilka poštu nenosí, je logické, že to chodí účtem, formu úhrady dluhu popř. jiného finančního vyrovnání by měl určit soud, pokud tomu tak nebylo (např. jste nenavrhoval), tak určitě existuje nějaký standard, kterým se to běžně zasílá, pokud není určeno jinak, třeba např. i poštou. *smich*

robin1*
hodnocení

0x

Normálně příslušnou složenkou na Vaši adresu uvedenou v rozsudku. Termín odeslání na poště, je dnem zaplacení. Jestli k Vám pošta chodí pouze na velikonoce už není zase tak jeho problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]