Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předběžná péče a mateřská

Od: kooklik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

nevíte, jak je to s mateřskou, pokud má otec dítě v předběžné péči (na 1 měsíc)?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

samadoma*
hodnocení

0x

formulujte lépe dotaz ,jde o dítě sotva narozeně?nebo proč je tam předběžná péče otce? na mateřskou jde žena pokud vím 2měsíce před porodem ,nechápu váš dotaz

kooklik
hodnocení

Dítě nemá ani rok, mateřskou doposud pobírala matka dítěte, ale s přítelem se rozešli a on zažádal o předběžné opatření a dítě do své péče. PO je po dobu 1 měsíce a tvrdí, že mateřskou matce seberou, ptám se, jak to tedy je?

samadoma*

No ,jsem skoro přesvědčená ,že matce mateřskou musí odebrat ,protože by nesplnovala podmínku ,že se celodenně stará o dítě ,takže nárok na ni musí mít ten ,kdo o dítě řádně celodenně pečuje ,a pokud už dítě je u otce ,myslím ,že by měl být brán v potaz datum začátku PO ,už ten měsíc řekla bych má nárok na mateřskou ,a také na výživné ,pokud ten cvrček zůstane v péči...Pokud to tak není ,at mě tedy někdo opraví

kooklik
hodnocení

Já právě nevím jak to je, proto se ptám. A to co píšete Vy, je sice logické, na druhou stranu pokud je to zatím jen předběžné opatření, které má lhůtu 1 měsíce, nějak si nedovedu představit, že by mateřskou matce sebrali, přiřkli ji otci a po měsíci se to třeba měnilo zas zpátky... Ale fakt nevím, každopádně Vám děkuji za radu.

samadoma*

PO je možná měsíc ,ale po uplynutí doby bude zřejmě soud o svěření do péče ,nebo ne? tam vám přiznají výši výživného a mateřská vám zřejmě bude vyplacena zpětně?

doplněno 25.06.12 14:40:

na druhou starnu neznám okolnosti ,dítě je příliš malé ,aby bylo matce odebráno z péče ,snad jen v případě jejího zanedbání nebo vlastního přání...

kooklik
hodnocení

No mě se dotaz přímo netýká, takže absolutně nevím, každopádně soud o svěření posléze proběhne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]