Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říct, že chci antikoncepci?

Od: miska15* odpovědí: 20 změna:

Mě je 15 a mému klukovi 17 a chodíme spolu rok a 4 měsíce a ještě jsme spolu nespali,ale už oba jsme připraveni spolu spát,ale bojím se mamce říct že chci se svým klukem spát a chci antikoncepci :// vůbec nevím jak si s ní mam promluvit o tom :(

doplněno 25.06.12 13:18:

Právě že mamka si myslí že jsem stále moc mladá,ale tady zas tak přeci nejde o věku,ale o to jestli je připraven. A poblouznění to není :) to by netrvalo rok a 4 měsíce :)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lizzza*
hodnocení

3x

Myslím, že Tvé mamce to je docela jasné, že to jednou přijde, prostě dorůstáš a je to jasné. Proto si myslím, že stačí za ní přijít až bude sama, nebo jí třeba pozvat na kávu apod.
Řekni jí, že už jsi dostatečně vyspělá a rozhodnutá pro to, aby si začla svůj sex. život a potřebuješ prostě antikoncepci, (Myslím, že to jistě i vezme velice pozitivně, že jsi tak rozumná a chceš se nějakým způsobem chránit). :)

eulalie*
hodnocení

2x

Misko15, no jak bych to řekla. Asi bych taky neskákala radostí, kdyby mi dcera řekla si antikoncepci ve vašem věku. Jste vážně na ni hodně mladá, už jen kvůli tomu, že váš menstruační cyklus není plně vyzrálý. V patnácti začnete brát hormonální antikoncepci, než se rozhodnete počít dítě, budete ji brát možná do 25-30 let. To je nějakých deset patnáct let. Co myslíte, že to udělá s vaším organismem? Proč si myslíte, že má tolik mladých žen v současné době problémy dítě vůbec přirozenou cestou počít? Nejsem lékařka, ale mám takový dojem, že hormonální antikoncepce by v tom nějakou roli hrát mohla. Navíc - vy budete brát antikoncepci, čímž zbavíte svého přítele jakékoliv zodpovědnosti za sex. A když antikoncepce selže, tak co? Kdo bude na vině? Váš kluk? To asi sotva, že. A protože jste na toto všechno zřejmě nepomyslela, tak si nemyslím, že jste na sex zralá.

pb®

Jo a nejlepsi je, kdyz takhle zenska zobe HA od 15ti a ani nepozna, kdy ma ovulaci, protoze nez se ji cyklus srovna, uz je na umelych hormonech. Nebo bere HA 15 let a pak po dlouholete lecbe neplodnosti zjisti, ze celou dobu do sebe cpe hormony naprosto zbytecne, protoze jaksi nema ve vajecnicich vajicka. Ja bych se do nejakych 20ti let veku primlouvala za kondom + spermicid a HA az po dvacitce. On take brzky zacatek sexualniho zivota s sebou nese vetsi riziko nakazenim HPV a vznikem rakoviny. Vazne nechapu, kam ty 15ti lete cacorky spechaji.

miska15*
hodnocení

Uznávám že všichni spěchají,ale oni jsou spolu 2 týdny či dny ale já takovou dobu a vím že ničeho litovat nebudu

miska15*
hodnocení

Já bych ji brala a on by měl přesto kondom :) myslím že by mohla být ráda že nechci aby byla babičkou

hodnocení

1x

Zatím rodiče moc neplašte a ať si přítel vezme prezervativ! Je to celkem bezpečné, pokud si před jeho nasazením stáhne ze žaludu předkožku, tak je nezničitelný. A pro Tebe je to rozhodně zdravější než nějaká prášková antikoncepce - tu by měly brát ženy až tak po 2-3 dětech. Nehledě na nekřesťanské ceny těch prášků!

cocinkamichalka*

Podle mě je nejbezpečnější proti otěhotnění metoda "pásek a kšandy" - prezervativ i antikoncepce. Proboha, nežijeme v 80. letech, dnešní moderní hormonální antikoncepce obsahuje mnohem menší množství hormonů...

Pro tazatelku: Je ti více než 15 let, na gynekologii můžeš jít sama a také si nechat antikoncepci sama napsat. Proto bych mamce pouze řekla, že protože se chci chovat zodpovědně, dojdu si k doktorovi pro prášky, aby o tom věděla, pokud chcete mít "klidné svědomí".

miska15*
hodnocení

Vím že to tak jde ale chtěla bych to s ní probrat aby jsi nemyslela že dělám něco za jejíma zádama

martinaa*

Když už jsme u faktů, žádná antikoncepce není zdravá - ani náplasti, tělíska, prášky, kroužky atd. Raději ať je slečna chráněná, protože - a tím nechci být nijak hnusná - těhotných patnáctiletých amatérů poslední dobou zase jaksi přibývá, ačkoli antikoncepce je velmi dobře dostupná.

Ovšem netuším tedy, kde jste vzal info, že prášky by měly brát ženy až po 2 -3 dětech...

cocinkamichalka*

Marti, souhlas, když půjdeme do extrémů, tak existuje i alergie na kondom. Pokud si slečna (pochopitelně) v 15 letech přeje sexuální život a nepřeje si miminko, nevím, proč jí nevyjít vstříc. ;)

martinaa*

No, popravdě... nejsem si jistá, jak bych se k tomu stavěla jako matka, v 15 mi to přijde zbytečně brzy...*nevi* fakt netuším. A teď babo raď, protože buď dceři ustoupím, nebo neustoupím, řeknu, ať ještě nějaký čas počkají, a oni to udělají tajně i přes můj zákaz... ale asi bych chtěla být zodpovědná, abych nebyla brzo babičkou:D

Na druhou stranu, rok a půl už je dlouhá doba, takže nejde o nějaké poblouznění:)

miska15*
hodnocení

To právě nevím :// když jsem s tím jednou začala,tak mi na to řekla že mám ještě dost času :// a to bylo před měsícem

janamm*
hodnocení

0x

co takhle zajít za mamkou s i přítelem aby viděla ze máte odpovědnost oba? Taky by jsi se mohla domluvit s přítelem aby ti na antikoncepci příspíval a celá finančí záležitost by nebyla jenom na mamce a myslím si, že by to tvoje maminka ocenila:)

miska15*
hodnocení

To už máme domluvený :) že půlku budu platit já a půlku on :) no myslím že to by už vůbec mamka nepřekousla ://

jirbar*
hodnocení

0x

Pěkně ji požádej "Mami pokud nechceš být babičkou, tak mi prosím kup Anti..."

miska15*
hodnocení

No můžu to zkusit ale myslím že mě zase pošle někam ://

sargo*
hodnocení

0x

Antikoncepce se nebere jenom proti početí, ale i pro úpravu cyklu a když je menstruace bolestivá. Možná by se daly mamce předložit tyto důvody :)

To sargo :

Tazatelka Vámi uváděné problémy nemá, ale po aplikaci Vaší rady by je třeba mohla získat :))

miska15*
hodnocení

Právě že mamka si myslí že jsem stále moc mladá,ale tady zas tak přeci nejde o věku,ale o to jestli je připraven. A poblouznění to není to by netrvalo rok a 4 měsíce
pb®

Pripraven nepripraven, kdyz posloucham nektere kamaradky, ktere s pohlavnim zivotem zacaly v 16, ale prvni orgasmus prozily az po 20. roce zivota a ze je to tenkrat hodne trapilo, tak si rikam, jestli vlastne nekolik let nesoulozily tak nejak zbytecne. Jedna dokonce byla k sexu a brani hormonalni antikoncepce dostrkana starsim pritelem a pak si dlouha leta stezovala na bolestivy pohlavni styk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]