Nejste přihlášen/a.
ahoj všem žije tady nekdo v zahraničí?cca za 3 roky bych se chtel se ženou odstěhovat odkud pryč,.,děti nemáme.Co proto dělat?chtěly bysme asi neco tepleho nejvic na Floridu
Záleží z jakého důvodu se chcete odstěhovat,protože všechny své problémy si člověk "veze" s sebou. Vezmu fakt,že tam budete zajištěni,t.j. budete mít dobře placenoou práci a bydlení.I přesto se připravte se na to,že vám tam budou chybět věci,které by vás ani nenapadly. Budete si muset zvykat na jiné prostředí a půjde to ztuha. Co se týče toho tepla po kterém toužíte,tak i na toto si budete muset zvykat . Nesete v sobě geny generací před vámi,které byly zvyklé na podnebí mírného pásu se střídáním ročních období.To jen tak přes noc nepředěláte.Mám známé ve Španělsku(Barcelona).Jsou tam už léta. Na teplo si zatím moc nezvykli. Španělé ho ale zvládají bezproblémů.Klidně si vezmou kvádro i s vestičkou a ženské dlouhou sukni,vysoké sněrovací boty a jdou se pobavit v horkém večeru do restaurante...Já bych se tam nejradši svléknul z kůže... Nechápu jak Katalánci chodí v těch vedrech v saku...Je něco jiného,když se tam jede na pár dní s vědomím,že se vrátíte domů,než když někde zakotvíte a musíte se potýkat s realitou toho kterého prostředí,společnosti atd. Sám jsem procestoval poměrně dost. Vzpomínám,že mi třeba v Itálii chyběla zelená tráva a louky...v Norsku byly v létě strašně dlouhé dny a je tam chladno...ve Španělsku mě štvalo,že když ráno otevřu okno,tak mne hned praští pařák na místo svěžího rána s rosou jaké bývá u nás...teplo v noci,teplo ve dne...a furt pijí víno...
Ne já bych na toto nebyl. Je to hezké ty země navštívit ...Španělsko je nádherné.Ještě krásnější je snad Francie,Norsko s tisíci jezer od pidi jezírek až po velká ,doslova křišťálově čistá příroda,Rumunsko je jako když se cestujete do minulosti...Všude to stojí zato to vidět.
Buď jste vážně tak naivní, nebo si z nás děláte legraci. Vše už napsali rádci nade mnou. Vy si to asi představujete tak, jako byste se odstěhoval z Horní Lhoty do Dolní Lhoty.
Nevíte nic o tamním životě, nezajmáte se, zda byste tam sehnali práci a jakou a za jakých podmínek, nevím, zda dobře ovládáte jazyk, ale víte, že byste chtěli ASI NĚCO TEPLÉHO. U nás je velká teplárna - nestačila by? Jaga.
Srandisto. Pokud nemáte v Americe zajištěnou práci a pracovní vízum, nebo není jeden z vás americkým občanem, tak si nechte zdát. Pro začátek by to chtělo místní jazyk, následně finance na bydlení, stravu a život vůbec a nakonec práci (nebo schopnosti, o které by tam někdo stál)
Tak tak, dlouhodobě legálně žít v USA bez toho, aby měl člověk občanství nebo Zelenou kartu nelze. A tyto nelze získat, pokud nesplňujete jeden z důvodů jako že je jeden z vašich rodičů z tama (a zažádáte do urč. věku), že si vezmete am. občana, atd. Tedy ještě je asi tak Miliontinová šance vyhrát zelenou kartu v loterii :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.