Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem chtěl bych se zeptat jsem přes rok v insolvenci ale ta částka neni velká ale řešení nebylo jine než vyhlasit na sebe bankrot.Moje otázka je : Jde ta insolvence vyplatit?nebo pokud muj dluh je 100 000kč a otec my chce věnovat pozemky a kdybych teda aspon jeden vzal v hodnotě např 300 000 tak by miho sebraly a tim bych to vyplatil?A kdyby to tak šlo tak bych těch 200 000 rozdilu stratil?dekuji moc
doplněno 24.06.12 21:30:super děkuji.A ti co se nepřihlasily po mě už nic chtit nemužou že jo?Nejde nikde zjistit kolik je přesně muj dluh?
Dobrý den, rozhodně kontaktujte svého insolvenčního správce.
Během splátkového kalendáře zůstanou dlužníkovi dispoziční oprávnění k jeho příjmům, ale může s nimi naložit jen tak, jak mu povolí soud. To v praxi znamená, že dlužník nadále ovládá svůj bankovní účet a sám provádí veškeré potřebné platby, včetně uspokojení věřitelů. Během splácení musí vykonávat výdělečnou činnost, nestačí registrace na úřadu práce či jen příjem sociálních dávek. Navíc, pokud prokazatelně dlužník v době splácení získá dědictví či dar, je povinen je zpeněžit a výtěžky použít k mimořádným splátkám. Samozřejmostí je, že během splátek dlužník nesmí uzavřít závazek, který by nebyl schopen plnit. Tím se myslí například i dvouletý závazek k telefonnímu operátorovi apod...
Dobrý den, ano, v podstatě to jde, jako mimořádný příjem. Přesný postup byste zjistil u svého insovenčního správce. Pravděpodobně by to bylo tak, že byste přijal dar a oznámil to IS s tím, že pozemky hodláte prodat a tento mimořádný příjem řádně odevzdat ve prospěch řízení. Ze zisku byste pak doplatil dlužnou částku do výše 100% (netýká se nepřihlášených pohledávek), zbytek utržených peněz byste si pak mohl nechat.
Přesnou výši dluhu (včetně příslušenství) Vám řekne Váš insolvenční správce. Nepřihlášené pohledávky se nevymáhají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.