Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde insolvence vyplatit?

Od: chuta* odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem chtěl bych se zeptat jsem přes rok v insolvenci ale ta částka neni velká ale řešení nebylo jine než vyhlasit na sebe bankrot.Moje otázka je : Jde ta insolvence vyplatit?nebo pokud muj dluh je 100 000kč a otec my chce věnovat pozemky a kdybych teda aspon jeden vzal v hodnotě např 300 000 tak by miho sebraly a tim bych to vyplatil?A kdyby to tak šlo tak bych těch 200 000 rozdilu stratil?dekuji moc

doplněno 24.06.12 21:30:

super děkuji.A ti co se nepřihlasily po mě už nic chtit nemužou že jo?Nejde nikde zjistit kolik je přesně muj dluh?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

3x

Dobrý den, rozhodně kontaktujte svého insolvenčního správce.

Během splátkového kalendáře zůstanou dlužníkovi dispoziční oprávnění k jeho příjmům, ale může s nimi naložit jen tak, jak mu povolí soud. To v praxi znamená, že dlužník nadále ovládá svůj bankovní účet a sám provádí veškeré potřebné platby, včetně uspokojení věřitelů. Během splácení musí vykonávat výdělečnou činnost, nestačí registrace na úřadu práce či jen příjem sociálních dávek. Navíc, pokud prokazatelně dlužník v době splácení získá dědictví či dar, je povinen je zpeněžit a výtěžky použít k mimořádným splátkám. Samozřejmostí je, že během splátek dlužník nesmí uzavřít závazek, který by nebyl schopen plnit. Tím se myslí například i dvouletý závazek k telefonnímu operátorovi apod...

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Pokud nabydete nějaký majetek, použijete ho k úhradě dluhů. Pokud se majetek prodá za více peněz, než je váš dluh, zbytek zůstane vám - nepřijdete o rozdíl. Komunikujte to se stým insolvenčním správcem!

skye*
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, v podstatě to jde, jako mimořádný příjem. Přesný postup byste zjistil u svého insovenčního správce. Pravděpodobně by to bylo tak, že byste přijal dar a oznámil to IS s tím, že pozemky hodláte prodat a tento mimořádný příjem řádně odevzdat ve prospěch řízení. Ze zisku byste pak doplatil dlužnou částku do výše 100% (netýká se nepřihlášených pohledávek), zbytek utržených peněz byste si pak mohl nechat.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Přesnou výši dluhu (včetně příslušenství) Vám řekne Váš insolvenční správce. Nepřihlášené pohledávky se nevymáhají.

chuta*
hodnocení

děkuji já to snim proberu

Co takhle probrat s otcem ty pozemky!
Není jednodušší, když otec některý pozemek prodá a tu dlužnou částku ti dá, věnuje, nebo přímo tvůj dluh splatí?!
Věřitelům je jedno, jak to udeláš, hlavně že dostanou svoje prachy zpátky!
chuta*
hodnocení

protože je neprodá,.,dá my je a já at si snima dělam co chci ale on sam by je neprodal,.,nekoupil je tudíž to ani neprodá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]