Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velké bolesti při menstruaci

Od: andulka16 odpovědí: 10 změna:

Mám problém, při každé menstruaci mám velmi silné bolesti. ( Jemi 16 let )

Když to mám, tak se mi točí hrozně hlava, bolí hodně břicho, jemi na zvracení a občas mluvím z cesty. Nechci jít na gynekologii, protože mám z gynekologů velkou depresi. Co mám dělat O.o?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím Andulko,

bolesti musí být jistě nepříjemné. Opravdu doporučuji navštívit gynekologa. Nemusíte se ničeho obávat, stačí tam jít jen pro radu, nemusí vám hned dělat nějaké vyšetření. Ani vás do toho nutit. Zkuste třeba lékaře/lékařku, ke které chodí mamka či kamarádky. Zajděte tam, vysvětlete svůj problém a určitě ho spolu vyřešíte. Anzionka.

askmenow*
hodnocení

3x

Překonat strach a jít na gynekologii.

Není to nic hrozného.

Ze stejného důvodu jsem tam začala chodit ještě dřív, než ty.

Hodně mi kolem menstruace řádily hormony, dostala jsem předepsanou vhodnou hormonální antikoncepci a kdybych nekrváela, od té doby ani nevím, že menstruaci mám.

Co konkrétně tě na gynekolozích děsí? Klidně se svěř, třeba ti to vyvrátím(e) a povím(e) ti své zkušenosti ;) Není to žádná hrůza, věř mi.

andulka123

Stydím se, u nás máme jen doktora, kterému je cca. 55 let a já se k němu bojím. Není tu žádná doktorka.

A nevím jestly je dobrá doktorka nebo starší doktor? :

cocinkamichalka*

To se nedá říct. Někdy je lepší doktor, někdy doktorka. Každý lékař by ale měl být profesionál a měl by být schopen poradit si s vašimi problémy. Já mám doktora, cca taky 55 let, vždycky spolu vtipkujeme, a tak tu návševu 1x za rok prostě přežiju :)

askmenow*

Já taky chodím k chlapovi a pohoda. Stydět se nemusíš, on se na to nedívá jako na něco intimního, ale jako na něco, co viděl milionkrát. Vidí to stejně, jako když se jiný doktor na ORL kouká na mandle.

Pokud by to pro tebe byl hodně velký problém, buď zkus poprosit rodiče, zda by tě nezavezli někam dál, kde je žena - lékařka, nebo už jsi velká, zvládneš jistě i hromadnou dopravou dojet do nějakého města.

ron*
hodnocení

2x

Ahoj Andulko.

Jít na gynekologii je jediná možnost. Můžeš to odkládat,ale nic tím nevyřešíš. Jen se trápíš. I já jsem začala chodit na gynekologii v 16 kvůli potížím při menstruaci. Bývalo mi tak zle jako tobě. Nemohla jsem chodit do školy, prostě týden - hrůza! A sotva menstruace skončila, už jsem měla hrůzu z další. Prohlídka na gynekologii proti tomu nic nebyla.Dostala jsem předpis na antikoncepci a bylo po problémech. Dokonce se mi zlepšila i pleť a kvalita vlasů. Překonej svůj strach a obavy a uleví se Ti. Promluv si o tom třeba s kamarádkou.Odvahu dokážeš to!*palec*

sargo*
hodnocení

2x

No nevím teda, jestli je větší důvod k depresi dvacetiminutový pobyt v ordinaci, nebo každý měsíc několik dní bolestí. To fakt stojí za to? *nevi* Byla už jsi u gynekologa? Jestli ano a hodně nevyhovoval, prostě ho změň. Jestli ne - po pravdě nevím, proč se s tím tak nadělá, zubař je horší. :)

martinaa*

BOhužel jsou ženy, které během mensesu nemohou jít do práce, potřebují absolutní klid, ticho, temno. Jinak omdlévají, zvracejí, mají migrény a dalších deset věcí. Ono se to nezdá, ale menses je někdy až týden dlouhý, a to je jako očistec.

martinaa*
hodnocení

1x

Než do sebe začneš cpát nějaké prášky, zkus si každouu volnou chvíli nahřívat břicho (nahřívací polštář, termofon..), a večer při sprchování pusť na břicho teplou vodu. Teplo roztáhne dělohu, aby krev rychleji odcházela, a tím pádem menší bolest. Počítej ale s větším krvácením, na noc klidně dvě vložky. Zase je ale krvácení celkově kratší:)

A zkus rozpustný Magnosolv, co dodává do těla min. soli a hořčík právě při stavech, jako menses, kdy ti je špatně apod. Je přírodní, seženeš v lékárně.

krkovicka*
hodnocení

0x
Ahoj.Stejně jako ty mám PMS-predmenstruacni syndrom(nebo premenstruacni?) Den před menstruaci i v den kdy to dostanu/bolí prsa,závratě,omdlevam,průjem a silná bolest.Zajdi na gynekologii a antikoncepce(vhodná) by měla syndrom zmírnit.Přestala jsem jí brát a vrátilo se mi to.Skonzultuj to s Lekarem. Něco si o Pms přečtěte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]