Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda pro soc. fóbika s nízkým sebevědomím

Od: nji odpovědí: 4 změna:
Zdravím,už delší čas hledám nějakou vhodnou brigádu. Je mi celkem blbé se pořád doma jenom přiživovat a nechat všechno hradit mamku, která celé dny jenom dře (zasr... otec alkoholik nedělá, takže tím je mamka na všechno sama).Připadám si ale neschopný. Mám problémy s komunikací, sebevědomím a asi i depresemi. Vlastně si ani nedovedu představit, jak bych vůbec mohl něco dělat. I na blbé praxi ve škole nejsem schopný nic dělat a většinou jenom stojím a hledím. Né že by se mi nechtělo (i když někdy jo, protože mě ta škola nebaví), ale hlavně mám strach, že se zesměšním, něco nezvládnu, pokazím, udělám blbě atd...Doma je to k nevydržení. Otec alkoholik, donodenní stres, urážky, snášet jeho chování... to je už k nevydržení. Jediná možnost (kdyby měl někdo tipy na jiné řešení, tak klidně pište) jak z toho ven mi přijde si začít nějak vydělávat a co nejdříve vypadnout z domu. Sice z brigád to na bydlení nebude, ale někde bude asi potřeba začít a něco začít šetřit.Kde může takto neschopný debilní jedinec si přivydělat? Kde najít brigádu a jakou?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

3x

Nejsi neschopný ani debilní jedinec. první cesta k jakémukoli úspěchu je začít věřit sám v sebe.

doplněno 24.06.12 15:10:

S radami ohledně brigády je to těžké, nevíme, v jakém regionu bydlíš, či na zapadlé vesnici, kde je to těžší, nebo ve větším městě... nevíme ani co studuješ...

doplněno 24.06.12 15:13:

Myslím ale, že tvůj hlavní problém je nízké sebevědomí, depresivní stavy, o kterých sám píšeš a samozřejmě velká fůra stresu způsobená domácím prostředím. I to sebevědomí s tím souvisí, pokud tě otec uráží, těžko budeš věřit ve své schopnosti. prosím, neber si to zle, protože já to tak nemyslím, doporučuji ti vyhledat pomoc psychologa, pokud ho již nenavštěvuješ. V rámci pojištění ho můžeš navštěvovat i zdarma. psycholog není pro lidi duševně nemocné, nechci tím říct, že je s tebou něco špatně. Dobrý psycholog může pomoct dostat tě do mnohem větší psychické pohody, najít ti cesty, jak se zbavit stresu a hlavně pomoct ti s budováním sebevědomí. To ti pomůže při hledání a udržení si práce i při všech ostatních životních momentech.

doplněno 24.06.12 15:15:

Jinak myslím, že najít si práci a odstěhovat se je nejlepší možnost. Jasně, že hned nebudeš mítž na celý byt, ale ve městech, obzvlášť v těch, kde jsou vysoké školy, je hodně bytů, kde bydlí pohromadě více mladých lidí a ty si jen sám pronajmeš jeden pokoj, kuchyň a koupelnu máte společnou. To je cenově mnohem dostupnější, tak bych být tebou začla. Navíc je myslím do začátků milé, že člověk není v novém městě sám, opuštěný, nepřijde do bytu, kde je ticho...

hahanaj*
hodnocení

0x

Myslím, že nejsi tak debilní , když jsi sem napsal a celkem bez chyb . Musíš si víc věřit .Přesně jak radí kolegyně zde.

nji
hodnocení

Tak jsem dostal takový zajímavý tip, že je možné sbírat léčivé byliny a pak je nějak posílat a je možné si tím něco málo vydělat. Nevíte o tom něco? Není někdo v Ostravě kdo by to vykupoval?

To by mě celkem bavilo a dávalo by mi to smysl (líbí se mi alternativní medicína a léčba). Navíc by mě to vytáhlo ven...

robin1*

Určitě se dá sehnat v antikvariátu knížka o léčivých rostlinách. Tam máš popis co kdy a jak se sbírá. A nebo třeba tady botanika.wendys.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]