Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytvoření patiny na kovu

Od: panther* odpovědí: 4 změna:

Vyrobil jsem celkem slušný kovový stojan na kvítka (stylový). Natřel jsem ho zatím odrezolem a i tak vypadá dost kovově a staře. Možná kdybych to natřel přímo nějakým bezbarvým lakem nepůsobil by špatně. Moje představa je aby to vypadalo jako starý kov s patinou. Chtělo by to provést nějak jednoduše amatérsky ,ale aby to bylo efektní. Modeláři a kutilové jistě poradí jak na to. děkuji za laskavost.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Možností patinování kovů je nepřeberné množství. Celkem jednoduchou a efektní metodou je natření kovu lněnou fermeží a následné vypálení(NE otevřeným ohněm!) - nad kamny nebo horkovzdušnou pistolí(tady je dobré, když tam nějaká ta rez zůstane) Lze také matovat sazemi a horkým olejem - vtírat hadrem dokud nepřestane na dotek špinit.

panther*
hodnocení

Díky ,ale ani jedno nemohu bohužel aplikovat.

hodnocení

1x

Je těžké jednoznačně odpovědět, není patrno o jaký kov se jedná, jeho stáří ani vaše finální představa. Proto přiložím jen něco k počtení o tom, jak se to opravdu dělá...
detektorweb.cz/...

doplněno 11.11.08 12:33:

Ve vztahu k vašemu dotazu je část o tanátování.

hodnocení

0x

A zde ještě něco navíc (od bodu 6):
token.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]