Nejste přihlášen/a.
Vyrobil jsem celkem slušný kovový stojan na kvítka (stylový). Natřel jsem ho zatím odrezolem a i tak vypadá dost kovově a staře. Možná kdybych to natřel přímo nějakým bezbarvým lakem nepůsobil by špatně. Moje představa je aby to vypadalo jako starý kov s patinou. Chtělo by to provést nějak jednoduše amatérsky ,ale aby to bylo efektní. Modeláři a kutilové jistě poradí jak na to. děkuji za laskavost.
Možností patinování kovů je nepřeberné množství. Celkem jednoduchou a efektní metodou je natření kovu lněnou fermeží a následné vypálení(NE otevřeným ohněm!) - nad kamny nebo horkovzdušnou pistolí(tady je dobré, když tam nějaká ta rez zůstane) Lze také matovat sazemi a horkým olejem - vtírat hadrem dokud nepřestane na dotek špinit.
Je těžké jednoznačně odpovědět, není patrno o jaký kov se jedná, jeho stáří ani vaše finální představa. Proto přiložím jen něco k počtení o tom, jak se to opravdu dělá...
detektorweb.cz/...
Ve vztahu k vašemu dotazu je část o tanátování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.