Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dolarová bankovka, platí?

Od: omar7* odpovědí: 7 změna:

mám 20 dolarovou bankovku ale ještě ze série 1974, platí ještě?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

noviny*
hodnocení

1x

Ano, platí.

hodnocení

0x

KDesi,kdysi jsem vyčetl,že ve stách jsou platné všechny platidla vydané od vzniku až po dnešek (asi ty starší ,alespon tak jsem toto pochopil,že ty starší /třeba z let 1900-1940 nebo i starší/ vymění bez problémů v bankách.

ALE BEZ ZÁRUKY!

Ano, je to tak, jednou nám to říkal na školení o platidlech pán z ČNB. Všechny banovky vydané v USA jsou platné bez ohledu na věk.

Myslím, že všechny ne.

Minulý týden jsem viděl na asi History HD, prodávali 1000-ci dolarovou bankovku na aukci a říkali, že ta už je neplatná.

doplněno 20.01.13 23:59:

Aha. Tak teoreticky asi platné jsou všechny ovšem těžko s těma většíma zaplatíte.

Bankovka s nejvyšší hodnotou 100 USD se začala tisknout v roce 1862 a od roku 1934 nese portrét Benjamina Franklina. Od roku 1969 je bankovkou s nejvyšší nominální hodnotou. Před rokem 1969 se tiskly bankovky s nominální hodnotou $500, $1000, $5000 a $10000. Je ovšem třeba dodat, že se nejednalo o klasické bankovky určené pro běžný oběh, nýbrž sloužily pro mezibankovní trhy a rezervy jednotlivých Federálních bank.

zabu
hodnocení

0x

Tady je malý rozdíl mezi teorií a praxí, tedy u nás. V americe asi platí všechny. Ale tady stačí, když je dolar propíchnutý špendlíkem, což je v americe oblíbený způsob, jak si ho pojistit proti kapesní krádeži, a žádná směnárna vám ho nevymění. Alespoň tady v Jablonci.

hodnocení

0x

Ano, jednou jsem v bance dostal dvacetidolarovku z roku 1926 a pokladní mě výslovně upozornila, ať jsem v klidu, že všechny bankovky od roku osmnáctsetnevímkolik? stále platí. Dolar je holt jistota.

hhh*
hodnocení

0x

Dobrý den, bankovka platí, akorát ne všude ji akceptují, doporučím zařídit výměnu v bance-za poplatek, anebo zkusit nabídnout sběratelům, pokud je dobrý stav a můžete dostat i více- řádově o pár set korun. Nejedná se o žádnou raritní bankovku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]