Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odběr krve - hormony vs menstruace

Od: skye* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám jít na odběr krve kvůli zjištění hladiny hormonů (štítná žláza a pohlavní hormony). Myslíte, že může ovlivnit výsledek to, že bych na odběr šla v době menstruace a tedy i v pauze, kdy neberu antikoncepci? Zeptala bych se doktorky, ale dala mi žádanku na krev a odjela na dovolenou a já jsem si toto uvědomila až doma. Na výsledku hodně záleží a proto nechci, aby to mohlo být něčím ovlivněné. Nevíte, jestli mám raději počkat až po menstruaci? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

3x

Ahoj Skye, zavolej předtím na to odběrové místo. Tam ti jistě dají podrobné informace. Pokud jde o pohlavní hormony, myslím, že by to menstruace ovlivnit mohla - ale stejně tak i antikoncepce. Pokud to "nehoří", počkala bych raději až "po".

PS: Ale zase když je potřeba udělat vyšetření ihned, třeba kvůli citlivosti na antibiotika z moči, menstruace by vadit neměla...

skye*
hodnocení

Děkuji, právě jsem si to také myslela, že by to mohlo výsledek ovlivnit. Zase tak akutní to není, takže to počkat může, spíš jsem byla zvědavá a proto jsem to chtěla udělat co nejdříve. A s tím odběrovým místem - to myslíš, že to budou vědět sestry? Protože to mi nepřijde, že by měly takové info...Spíš jsem myslela, že zavolám v pondělí k sobě na gynekologii, doktor to asi bude vědět, ne? (na odběr mám žádanku od sexuologa)

cocinkamichalka*

Sestry to 100% budou vědět! Ty co jsou u nás, tak přece i musí vědět do jaké zkumavky na jaké testy kolik krve atd., na které testy jít na lačno a na které se nemusí... Myslím, že by to měli vědět, spíš než ten gynekolog - ale uvidíš...

ron*
hodnocení

0x

Pokud by probíhající menstruace měla na odběry zásadní vliv, určitě by Vás na tuto možnost lékař předem upozornil.

Na odběry klidně běžte.

A´ť Vám dobře dopadnou:)

skye*
hodnocení

No tím bych si nebyla tak jistá. Naposledy jsem byla na preventivní prohlídce a měla jsem po ní jít hned na odběr krve a moči. A jen náhodou jsem se zeptala lékařky před odchodem, jestli na tu moč nevadí menstruace, kterou jsem shodou okolností také měla. Tak mě skoro seřvala, co tam v této době lezu. Taky mě na to neupozornila, proto se raději informuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]