Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám jít na odběr krve kvůli zjištění hladiny hormonů (štítná žláza a pohlavní hormony). Myslíte, že může ovlivnit výsledek to, že bych na odběr šla v době menstruace a tedy i v pauze, kdy neberu antikoncepci? Zeptala bych se doktorky, ale dala mi žádanku na krev a odjela na dovolenou a já jsem si toto uvědomila až doma. Na výsledku hodně záleží a proto nechci, aby to mohlo být něčím ovlivněné. Nevíte, jestli mám raději počkat až po menstruaci? Děkuji
Ahoj Skye, zavolej předtím na to odběrové místo. Tam ti jistě dají podrobné informace. Pokud jde o pohlavní hormony, myslím, že by to menstruace ovlivnit mohla - ale stejně tak i antikoncepce. Pokud to "nehoří", počkala bych raději až "po".
PS: Ale zase když je potřeba udělat vyšetření ihned, třeba kvůli citlivosti na antibiotika z moči, menstruace by vadit neměla...
Děkuji, právě jsem si to také myslela, že by to mohlo výsledek ovlivnit. Zase tak akutní to není, takže to počkat může, spíš jsem byla zvědavá a proto jsem to chtěla udělat co nejdříve. A s tím odběrovým místem - to myslíš, že to budou vědět sestry? Protože to mi nepřijde, že by měly takové info...Spíš jsem myslela, že zavolám v pondělí k sobě na gynekologii, doktor to asi bude vědět, ne? (na odběr mám žádanku od sexuologa)
Pokud by probíhající menstruace měla na odběry zásadní vliv, určitě by Vás na tuto možnost lékař předem upozornil.
Na odběry klidně běžte.
A´ť Vám dobře dopadnou
No tím bych si nebyla tak jistá. Naposledy jsem byla na preventivní prohlídce a měla jsem po ní jít hned na odběr krve a moči. A jen náhodou jsem se zeptala lékařky před odchodem, jestli na tu moč nevadí menstruace, kterou jsem shodou okolností také měla. Tak mě skoro seřvala, co tam v této době lezu. Taky mě na to neupozornila, proto se raději informuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.