Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
zajímalo by mě, kde se nachází nejbližší palmový ráj k Čr v Evropě. Víte co myslím, palmy, průhledné moře a teplo. Myslím, že někde ve Francii a Španělsku, ale nevím přímo lokaci!
Děkuji předem za vše.
úžasné je italské San Benedetto tam je to co požaduješ ,ale těch míst je víc - každý má ten svůj ráj
Ano je tam na 7000 palem.Byl jsem tam loni tak to mám ještě v paměti.Ale tazatel myslí spíš asi toto:
A jéje ,rozepsat se.
Napíšu jen pár maličkostí.Jinak bych u toho seděl ještě zítra.Ale pokud budete chtít něco konkrétního nebo delšího napište mi do SZ.
Takže,ano pravda San Benedetto del Tronto má na 7000 palem podél korsa a pláží.Je zde nejvyšší a nejstarší palma v Evropě .Některé jsou i přímo na pláži.Dle mého úsudku většina je uměle vysázena a některé tzv na divoko rostoucí.Všechny jsou udržované,je vidět že kdo se o ně stará tak asi s láskou.Celá pláž (i promenáda podél) je dlouhá cca 5 km?Nevím nepamatuji si tuto informaci přesně.Podél celé pláže je spousta kaváren ,restaurací pizzerií kde si můžete pod palmami vychutnat Vaše oblíbené dobroty.Nebo okusit italskou kuchyni.Na mě až příliš jednoduchou bez fantazie.Nebo jsem měl smůlu na výběr.Pod těmi palmami můžete nejen relaxovat ,ale i udělat něco pro svoje zdraví.Je tam prostor mezi silnicí a chodníkem na kola,kol.brusle nebo běh.Desítky ba stovky lidí se tam pohybují takže to chce trochu opatrnosti.V sezoně bych tam asi nejel.Musí tam být hlava na hlavě.Byl jsem tam v září a naprostá spokojenost.Už to není tak natřískané.Pláže čisté ,pouze na veřejných bylo trochu hůře.no jo lidi jsou dobytek,vajgly,obaly od keksů atd.však to znáte.Překvapila mě voda.Čekal jsem že to bude horší,nato že jsme tam byli až v září tak docela čisté.Centrum neboli historická část pěkná.Klasika.Super posezení v chládku na terásce u kávičky.Trhy neskutečné,musel jsem manželce utéct nebo by mě šlak trefil.Popošel jsem o ulici dál a tam byli poj.prodejny se sýry,šunkou masem atd.Jooo tak tam jsem vydržel.Nakrájí Vám tolik kolik si řeknete přímo z roštu.Super,no jo chlap!Že jo!
Odkaz na fota : google.cz/...
A na oficiální web San Benedetta: comunesbt.it/...
Možná mě jen šálí paměť, ale nevybavuji si, že bych kdekoli v Evropě na pláži viděla přirozeně rostoucí palmy. Jak říkám, možná se pletu, možná si i sama za chvíli vzpomenu, ale momentálně mám pocit, že v Evropě jsem zatím viděla jen uměle vysázené palmy u pláže a takové ty klasické krásné nedbale rozmístěné palmy, co se kroutí nad pískem, jsem viděla jen výrazně dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.