Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po mleku trnou zuby

Od: krkovicka* odpovědí: 6 změna:
Hezky den přeji.Otázka je v nadpise.Tu a tam si dopřeji teplé mléko nebo i vlažné.Avšak mi dělá problém kvůli mým zubum.Děje se to po mléce a vařené rýži.Zuby mám citlivé ale ne až tak moc že by reagovaly na vše studené a Teplé.Neví náhodou někdo proč tomu tak je?.Hledala jsem informace a nic konkrétního jsem nenašla.Bolest po vypiti mléka je okamžitá ostrá,trnouci,od zadních stolicek dopředu a pak pomalu odezní.V prosinci jsem prodělala zánět trojklanu.Leceno.Dělo se mi to i předtím i potom.Jde jen o určitý typ potravin.Mléko a rýže.Díky za příspěvky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak to mám s gumovými medvídky. Nevím, čím by to mohlo být, ale je to dost nepříjmené. Po mléku je to naštěstí ok *uf*

krkovicka*
hodnocení

Gumák mi nevadí ani sladké.Je to asi přirozená reakce.Nevím ale proč.Někdy je to tak silne že až vyplechnutí zubní vodou pomůže.U sýrů a mléčných výrobků to už ne,ale takové kakao jde mimo mě,neboť následně třískam hlavou o zeď.

hankauk*
hodnocení

2x

Krkovičko, tak to je docela zvláštní. Citlivé zuby mají lidé po studeném/teplém či kyselém/sladkém. Ale po mléku a rýži? To je asi docela rarita. *klik* Zkus Sensodyne Rapid Relief zubní pastu. Problém s citlivými zuby je v tom, že povrchu zubu je narušen, je pórovitý a tudíž lehce ovlivnitelný tím, co jíme a pijeme. Pasta by měla pomoci tyto pórky vyplnit a zabránit tak přístupu potravit a tekutin přímo do zubu. Jestli to pomůže?! Těžko říct. Ale za pokus to stojí.

Já měla kdysi problém s odhaleným krčkem a jak mi na to zafoukali u zubaře, tak jsem se mohla zbláznit. Natřeli mi to průhledným lakem a zafixovali UV světlem. Pak už byl pokoj. Možná, že by něco podobného mohli zkusit dát na celé zuby?! Nevím... je třeba se zeptat zubaře, co by doporučil. Ostatně, co na to říkal?

doplněno 22.06.12 15:20:

Jak dlouho už tento problém máš? Nemůže to být psychologického rázu? Je divné, že to jsou tak specifické potraviny - a pouze dvě?!

krkovicka*
hodnocení

Právě že sensodyne používám.Mimo to mi zubarka doporučila i elmex gel na dásně.Jenže 4maznu a je po ní je i dráhy-bez pár korun dvě stovky.Po letité zkušenosti se stomatologii už dávám pozor.Jde o celý skus ne od jednoho zubu.Možná jde o nějaký nervový zakončení a mléko je spoustec.Samozřejmě kostku ledu nerozkousam ale studené piji.Rýže tak tam nevím.
doplněno 22.06.12 15:30: Rok to tak sleduji(mléko).Citlivost už od těhotenství.
pb®

Elmex gel neni na dasne, je na remineralizaci zubni skloviny, pouziva se 1x tydne asi 2cm gelu na kartacek a zuby normalne vycistit. Me tedy vydrzi dost dlouho.

krkovicka*
hodnocení

Ano.Je to na ošetření zubních citlivých krčku. s měkkým kartackem tím masiruji i dásně.To mám od zubarky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]