Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nizky hemoglobin

Od: juglans® odpovědí: 8 změna:

dobry den ,chodim na Endokrinologii a uz pri minule navsteve me upozornily,ze mi klesa hemoglobin.V roce 2010 jsem mela hodnotu 134,letos v kvetnu 128,no a nyni mam 119.Ne ze bych se chtela zabyvat prkotinami,ale lekar mne rekl,ze by mela obvodni hledat pricinu,ze to neni v jeho oboru,ze takhle dela dost.Problem je ale,kdyz zminim u obvodni pokles,na ktery jsem byla upozornena,tak ev.nechce toto vysetrovat.rika,ze at hranici 119 zatim neresim.Je to opravdu zatim k nereseni?Mam obavy,ze kdyby pokleslo pak rapidne,ze nez zjisti proc,budou treba potize.Dale co si myslet o tomto,neurolozka me rekla jasne na plnou pusu,ze mam v hrudniku nador a dnes mi obvodni po tel,rekla ze ne,ze je to jen nespecificky prouzek blizko srdecni chlopne.v nazvu od neurolozky byla hyperplazie,snad by to nemelo znamenat primo nador.Jsem strasne netrpeliva,zpravu v ruce jeste nemam a mam pocit ze mi bud milosrdne lze a nebo neurolozka si nevidi do pusy,kdyz rekla nador.Nejistota stoji cloveka take mnoho sil a je lepe znat pravdu,aby se stim clovek popral,alespon jato takhle mam.Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den,

kamarádka měla nízký hemoglobin díky opakovanému silnému menstruačnímu krvácení, přítel zase jako důsledek operace. Je pravda, že jeho pokles může mít různé příčiny, ale nemusíte věři zrovna té pesimistické. Od neuroložky to nebylo moc profesionální, nemá-li výsledky kompletního vyšetření.

Nízky hemoglobin způsobuje chudokrevnost.Dá se jí předcházet i změnou jídelníčku. Jezte maso, které je základním zdrojem železa.

Nejíte-li maso, tak radím vejce, zeleninu. Důležitý je dostatek vitaminů C, B12, E. (např. volně prodejný Bkomplex forte)

Přeji pevné zdraví *palec*

des*

Taky mi klesá hemoglobin a beru na to Aktiferrin-je to železo.Pokud se vám špatně dýchá,je potřeba si domluvit domů přístroj na kyslík.U nás ho půjčují za 400kč měsíčně.

hodnocení

Temi vitaminy to muze byt i Dr.rikala,ale rozbor neudelala,coz jde zjistit.Ja nejim sirovou zeleninu a vubec mizerne,tak mi musi chybet hodne.Jeden cas jsem pila aspon stavu z cervene repy,ale listovou zeleninu po 2 letech jsem do sebe konecne dostala aspon rozmixovany salat s mlekem,jedno taky se mi podarilo varene rane zeli,ale muselo byt hodne do mekka a musela jsem byt hrozne odpocat,dele spat,abych to spolkla.Tojle prave patri k zakladnim projevum myasthenie,ze rano je to docela snesitelne a odpoledne uz svaly nefunguji.

hodnocení

0x

Železo a železo. V přirozené stravě i jako doplněk stravy. Při špatném polykání nějak rozmixovat a dostat do sebe.

Pozor na železo formou injekcí, po porodu a velké ztrátě krve a následné injekci jsem upadla do bezvědomí. Známý lékař mi pak pověděl, že takto nárazově je to pro tělo obrovská zátěž.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x
Normální hodnoty hemoglobinu pro dospělou ženu jsou 116-163. Jste sice při dolní hranici, ale stále v normě... ;)

hodnocení

Dobry den a dik vsem za odpovedi.no,ptala jsem se jestli mysli ze chybi zelezo,ale to pry ne.Jinak mi to nedalo a zkusila jsem dnes,jestli uz maji vysledek CTecka.Budu citovat-Nehomogenn,neurcita tkan v prednim mediastinu-hrudniku,tvorici prouzek pred aortou,bez expanzivnich projevu.,velikosti-45x15mm.,tkan thymu-brzliku?Nalez ma spise charakter tzv.rebound fenomenu,nez thymomu.Vysvetlim c,co vim.Thymom je brzlik,kvuli kterem mi delali CT.Brzlik slouzi na imunitu.Pri onemocneni myasthenia gravis se totiz hlavne v brzliku zacnou tvorit protilatky,ktere zjednodusene receno,nici vlastni telo a zabranuje nervovemu prenosu,takze u cloveka ochrnuji pricne pruhovane svaly.Jedna se o polykani,dychani,spatna rec,okohybne svaly,koncetiny.No a ve vetsine pripadu se nachazi u teto nemoci nador a nebo jen hyperplazie brzliku.Muj nalez znaci hyperplazii,ale nevedi,jestli tkan,kde je u aorty patri jeste brzliku.Je to rozlezla tkan,v dospelem veku ztukovati a nema mnoho funkci.Pro DEs,co se tyka dychani,mi nepomuze kyslik,jelikoz je to svalovy problem,nezveda se branice jak by mela z unavy svalu.Pokud nekdo ma opravdu tuto nemoc ,ktera ma ruzne formy,taku tech lidi,kteri maji potize s polykanim a dychanim,nastavaji casto krize,ze musite volat 155 a nekolik mesicu za vas dycha pristroj.Medikamenty vam zase upravi svalovy prenos,ale musi se i nekdy resit plazmafarezou,coz je ze vam prozenou krev prez mimotelni pristoj,aby tĺatky ktere v tela delaji potize vychytaly.Je to na kratkou dobu.Takze vlastne porad nic nevim,jestli muze byt hemoglobim souvislost,ale take jestli je to ta obvavana myasthenia.Maji to i mladi lide,hlavne zeny.Lecit to nejde,jen usnadnovat nervovy prenos leky,kter na druhou stranu znacne poskozuji ostatni.zakladni vec,ktera se provadi,at je nador nebo neni,odstranuje se brzlik,je to vazna operace.Bud se to povede,ze se zmirni tvoreni spatnych protilatek a nebo zkolabuje cely imunitni system.Dnes jsem ze zofalstvi,abych neco polkla zacala brat lek Syntostygmin,ktery mi dal lekar jen testove,abych ho brala 3 dny.jestli se zlepsi polykani.Nezlepsilo se na normalni uroven,jen jsem pocitila vetsi silu do svalu,coz by znacilo ze mam myasthenii.Ted ten zbyly lek zkousim znova,bez vedomi lekare,nedovolala jsem se k neurologovi,jenomze ,co jsem mela delat,kdyz mi neslo jist,vubec.Po leku nyni aspon neco spolknu.asi to chtelo uzivat dele a ne 3 dny,no nechtel me zatezovat driaky,rikal,jelikoz beru spoustu jinych leku na hypofyzu.Leku mam jen 12 berou se po 4 hod.tak to neni na dlouho.Pak taknevim,jak dlouho je nesmim brat pred vysetrenim SF EMG,no urcit e se zeptam a dojdu si pro dalsi,hned v pondeli.Na vysetreni jdu 18 cervence.uz aby neco zjistili,at to dopadne jak chce,hlavne aby mi neco dali,abych mohla trochu jist a nedusila se kazdym soustem.Jinak pocinani neurolozky ze mam primo nador,jsem do ted nepochopila.Chodim k jinemu dr.neurologie,ale k ni me poslali z gastra,aby se to dosetrilo.jinak jsem rozhodnuta operaci risknout,pokud doporuci,aspon nejaka nadeje na zlepseni by byla.Omlouvam se ze pisi takove romany,treba nekdo ani nebude cist a zlobit se nebudu,ale je to ted pro me docela hodne otazniku.

iz*
hodnocení

0x

Chtělo by to začít jíst syrovou i tepelně upravenou zeleninu, syrová má více vitamínů. Nedostatek vitamínů (tablety jsou podle mne podpůrným řešením, příjem vitamínů by měl být převážně ze stravy) může časem působit další problémy.

hodnocení

ITo ja vim,ale uz 2 roky proste hrubsi veci,mezi ktere patri zelenina proste nepolknu.prectete si neco o myasthenii gravis,mam presne priznaky.Proste mi zrejme ochrnuly polykaci svaly.Snazim se nekdy aspon sirove stavy,mate pravdu,ze je to dulezite a dekuji za snahu.

doplněno 22.06.12 22:09:

omlouvam se za preklep-syrove štavy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]