Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odeslat balík do ruky

Od: aczemiky* odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Tak jsem na aukru uspěšně vydražil předmět. Teď ho jen zabalit do nějaké krabice, slepit. A teď je ten problém. Chtěl bych pokud možno postup, jak ten balík odeslat, když mi příjemce zaplatí předem. Co mám kam napsat, co říct na poště apod. Jednoduše prostě co všechno udělat. Moc děkuji :).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Na balík vlevo nahoře napíšete - Odesílatele - své jméno, adresu a PSČ. Pod odesílatele n píšete cenu balíku. Na pravé straně v dolní polovině balíku pišete příjemcovo jméno a adresu.

Na pošte vypíšete podací lístek - odesílatel, příjemce a cenu a požádáne pracovníci o poslání balíku do ruky. Zaplatíte a budete se modlit, aby balík byl doručen. Ještě si za příplatek můžete nechat balík odeslat jako "KŘEHKÝ". Podací lístek vám pošta potvrdí a dá zpět.

doplněno 21.06.12 22:35:

Ne, ne, pošta po příjemcovi nic chtít nebude, to byste musel poslat balík na dobírku, to jsou zas jiné formuláře. Cena se uvádí z důvodu, že pošta balík poškodí a při reklamaci dostanete maximálně udanou cenu na balíku. Napište tam cenu kterou vám výherce v aukru zaplatil předem.

aczemiky*
hodnocení

A když zaplatí předem, tak tam mám stejně napsat cenu balíku? Jde mi o to, aby se nestalo že po něm bude chtít tu cenu znovu zaplatit (myslím pošta)

hop®

Nebojte, cena balíku je jeho teoretická hodnota při ztrátě nebo poškození - kvůli pojištění. Ale pokud přijdete s nepopsaným balíčkem na poštovní přepážku, určitě Vám rádi poradí, nedávno jsem byl velmi příjemně překvapen vstřícností pracovníků pošty...

doplněno 21.06.12 23:04:

Na podacím lístku je jen hodnota balíčku, pokud byste posílala na dobírku, musela byste vyplnit jiný formulář...

aczemiky*
Dekuji mnohokrat. Jeste jednou ta cena kterou napisu na podaci listek je opet ta hodnota baliku, nebo uz je to tentokrat castka, kterou prijemce zaplati?
repkin*

Odesílal/a jste někdy balík jako křehký? Je to nesmysl a ač se tomu pošta brání, pracovníci pošty ve skladu při nakládání s balíky vcelku nevybíravě hážou a s těmi křehkými obzvlášť. Videa na internetu to jen dokazují. Na jednu stranu je tlačí čas, což sice chápu, ale jsou věci, které se ovlivnit nedají a tak nemusím být ignorat. I když se nejedná o mé peníze (hodnoty v balíku), to neznamená, že se k němu nemůžu chovat slušně ne. Takže křehce rozhodně NE! Pokud byl zaslán obyčejně a pojištěn, což je do určité výše (500 nebo 1000,- ted nevím přesně) automaticky, tak se mu nikdy nic nestalo. Reklamaci už jsem řešil, ve finále pošta řekla, že jsem si to prý udělal sám *bzum**nevi**zed*.

doplněno 22.06.12 07:03:

to buss, už se mi i stalo, že jsem odeslal balík (pro aukro), kdy poštovné stálo více, než jsem původně uvedl s tím se ale dá žít. Nezrujnovalo mě to. Jinak se i často stává, že poštovné je dražší, jak zaslaný předmět. Viz. kniha za 1,- co jsem si koupil a 80,- poštovný (ale hodnota knihy je kolem 300-500,-) *smich* občas se poštěstí.*uf*

buss
hodnocení

0x

Mnoo, komentovat poslání balíku...Není řečeno jak je to velké, váha... Předpokládám, že na aukru bylo i sděleno co stojí poštovné, tedy příjde částka cena zboží + poštovné. Takže až přijdou peníze tak to poslat jako běžný balík (nebo udaná cena)? vyplnit papírek (podací lístek), na balík adresát, odesílatel, uhradit poštovné. Jinak ceny, podmínky, příplatky a pod. jsou na webu pošty, pak si vzít na poště Katalog služeb..

doplněno 21.06.12 22:55:

aby se nestalo že po něm bude chtít tu cenu znovu zaplatit (myslím pošta

? To přece nebude zasláno jako dobírka, že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]