Hezký večer všem.Stala se nám v rodině tragedie a hodláme sestřenici pomoct.Žila 4roky s mužem,dvouleté dítě,druhý dítě na cestě.Jsou tomu 4týdny kdy tragicky partner zahynul.Měly se brát koncem léta.Hypoteka na byt-psaná na něj.Byl mladý.Bez pojistky.Majetek jeho rodičů a pár věcí bez hodnoty.Sice je brzo na vše pomýšlet ale mě by zajímalo co bude dál.Píšu trochu netakticky,jí nemám ráda a kdybych napsala proč tak tu budem do rána a dáte mi za pravdu.Život jí trestá. Jen tak ze zajimavosti mě zajímá na co má nárok.Rada může pomoct i ostatním.I když bych to nikomu nepřála.Děkuji.
Jestli přítel splnil potřebnou dobu důchodového pojištění, mohl by být nárok na sirotčí důchod/y.
Bez dostatečných vstupních informací nemá smysl odhadovat, nač a za jakých podmínek by mohl být nárok. Ať se sestřenice obrátí s veškerými podklady na některou občanskou poradnu (poradenství je zdarma), poradí jí, kam všude se může obrátit, nač by mohla mít nárok.
Jinak jenom státní sociální pomoc a pomoc v hmotné nouzi.
pokud měl hypotéku, tak ta se jeho úmrtím splatí z životní pojistky, kterpu určitě práve v souvislosti s hypotékou měl. Takže hypotéka je témto vyřešená a na nemovitosti už nebude váznou zástava. Takže aspoň to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.