Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím poraďte mi,koupil jsem si před rokem výrobek a teď bych ho potřeboval reklamovat v e shopu kde jsem si ho objednal ale tam mi bylo řečeno že oni jsou provizní e shop a že firma od které to brala již neexistuje proto mi nepomužou. Jak to řešit a musí mojí reklamaci přijmout nebo nemusí?
Reklamoval bych to u firmy co je uvedená na faktuře.
Pokud jsou jen zprostředkovatelé ale dopředu tě na tu informaci jasně neupozornili (například ve svých obchodních podmínkách) tak pro ně z hlediska zákona platí stejné podmínky jako kdyby byli prodejci.
Mimochodem, nic jako "provizní eshop" neexistuje. Buď mají eshop (tedy obchod), nebo jen zprostředkovávají objednávky a potom ale nemají eshop.
záleží proč ho reklamujete a jak dlouho máte záruku...jsou případy kdy eshopy prodávají druhojakostní zboží bez záruky ale to musí napsat v popisu předmětu atd...jinak pokud existuje firma která vám to prodala ale dodavatel už ne a není možnost výměny zboží a splníte reklamační podmínky...tak by vám měli vrátit peníze...ale za pokus to stojí zkuste to nejdříve po dobrém a když to nepůjde tak přitvrďte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.