Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní úraz-trvalé následky

Od: denispribil* odpovědí: 5 změna:

dobrý den,potřebuji poradit ohledně pracovního úrazu.před 2lety jsem měl pracovní úraz(popálenina 3stupně).dodnes mám jizvu na kterou všichni koukají jako kdybych měl nějakou nemoc.chci se zeptat zda mám právo na trvalé následky a kam hlavně jít?hlavně kde začít atd.díky za odpovědi!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den

Trvalé následky neboli ztížené společenské uplatnění je jednorázová náhrada - kompenzování zhoršení kvality života např. volby povolání, způsobů osobního uplatnění v rodinném životě a ve volném čase.

Pokud by došlo během ke zhoršení již ustáleného zdravotního stavu (v souvislosti s utrpěným pracovním úrazem), tak by Vám vzniklo právo na nový nárok na náhradu ztížení společenského uplatnění. Výše náhrady bude určena rozdílem mezi ohodnocením původního a nově zhoršenému zdravotního stavu. Rozhodující je změna zdravotního stavu .. Pro posouzení změněného stavu je třeba vypracování nového posudku ošetřujícím lékařem, vystavuje se na Klinice pracovního lékařství, dokládáte zprávu od Vašeho ošetřujícího lékaře.

Předpokládám, že odškodnění po ukončení pracovní neschopnosti (ušlý výdělek) následkem pracovního úrazu a prvotní náhradu bolestného a ztížení spol uplatnění jste už dostal.

denispribil*
hodnocení

děkuji za odpověď,ano náhradu mzdy a odškodnění jsem dostal,ale jde mi o to že popálenina je zřetelná..je to na předloktí a když vám lidé koukají na ruku a né do očí je to takové divné.a hlavně jizva uz nikdy nezmizí..jde mi o to zažádat si o nevím jak to nazvat:společenskou újmu?a hlavně kam se obrátit.jestli nejdříve k obvodní doktorce...

ron*

Ano, můžete jít ke svému lékaři. Ale jak už jsem psala, pokud nedojde ke zhoršení zdravotního stavu od utrpění pracovního úrazu,

tak vlastně není co doplácet, Náhrada za ztížení společenského uplatnění již proběhla.

bubble*
hodnocení

0x

Myslím, že jizva se nepovažuje za trvalé následky, ale nejsem si jistá. Asi záleží na víc okolnostech. Ale, když budete chtít ještě nějaké odškodnění, tak určitě začněte u obvodního lékaře. Nebo jestli máte nějakého závodního lékaře v práci tak tam.

denispribil*
hodnocení

děkuji,takže začnu u obvoďáka..ještě jednou děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]