Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vše zahrnout do nákladů

Od: macek* odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer začala jsem pracovat jako finanční poradce na vedlejšák ohledně placení zdravotního a sociálního jsem si vše už zjistila ale chtěla bych se zeptat co vše si můžu dát do nákladů děkuji

doplněno 20.06.12 22:57:

jsou nějaké stránky na internetu?

doplněno 20.06.12 23:14:

Já jsem dcera moje mamka mě řekla to samé že si tam můžu dát vše jako je např :notebook,tiskárna,barvy,kancelářské potřeby atd chtěla bych ale vědět více proto se ptám zkušených né takových kteří neumí poradit .každý jednou začíná

doplněno 20.06.12 23:28:

mě nezajímají hloupé odpovědi chtěla jsem poradit proto se obracím zde na uživatele.Ohledně podnikání vím mnoho jen mě zajímá co si vše dát do nákladů krom toho co jsem psala, nebo zda existují nějaké stránky kde si to přečíst ale raději se zeptám jinde .

doplněno 20.06.12 23:29:

má mamka měla pravdu že zde mě neporadíte

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

5x

Prosím? Vy začínáte pracovat jako finační poradce a nevíte, co všechno si můžete dát do nákladů? Trošku smutné, no. Ale jinak - zákon to přímo nekonkretizuje. Do nákladů si můžete dát všechno, co nějak souvisí s vaším podnikáním, co slouží k udržení výše příjmu. Na vás bude, abyste před kontrolou z finančního ústavu obhájila, proč máte v nákladech to a to.

petr123*

No, jde nejspíš o "poradce" jehož náplní je prodat co nejvíce půjček nebo spoření - žádné skutečné finanční rady.

Navíc se obávám že jde přesně o ten typ podnikání, kdy firmě někoho "uloví", ten si pod vidinou velkých příjmů udělá živnosťák a až potom zjišťuje že realita je trošku jiná a navíc má díky tomu dost povinností navíc.

uska*
hodnocení

1x

mě nezajímají hloupé odpovědi chtěla jsem poradit proto se obracím zde na uživatele.Ohledně podnikání vím mnoho jen mě zajímá co si vše dát do nákladů

Na hloupou otázku, hloupá odpověď. Dle vaš věty nahoře, že o podnikání vítě hodně, vám sděluji, že znáte PRD! Jak bylo poraděno dříve - stránky z výčtem potřeb pro jakoby podnikání ( jak je to u vás) - neexistuje. Holt musíte zapnout mozek. Pokud se vám to podaří. Držím palečky.

Abyste nemusela vymýšlet, co dát do nákladů, použijte paušální náklady. U finančního poradce je to tuším 40% z příjmů.

petr123*
hodnocení

1x

Do nákladů lze dát cokoliv, co prokazatelně slouží k vytvoření zisku. Počítač? Samozřejmě. Nábytek do kanceláře? Ano. Papíry do tiskárny, obálky, známky? Ano. Nabytek domů? Ne. Potraviny? Ne. Oblečení? Ne. Ale jak bylo už někým jiným poraděno - finanční poradce (pokud vyjímečně skutečně generuje zisk) většinou nemá žádné velké náklady takže je výhodnější paušál.

.

Otázka zda o tom jsou nějaké stránky - to je pokus o vtip nebo to fakt myslíte vážně? Stačí spustit Google a zeptat se třeba "jak podnikat", "co lze dát do nákladů", případně "dělám dobře že jsem si udělala živnosťák aniž bych o podnikání cokoliv věděla"?

.

PS: pokud chcete být dobrá poradkyně, tak ta úplně absolutně nejdůležitější schopnost je komunikace s lidmi. Až potom znalost produktů který chcete lidem vnutit.

buss
hodnocení

0x

Finanční poradce se ptá co má dělat s náklady? Vy ani neznáte zákon o dani z příjmů a pod. No vás bych nechtěl k radám! Neumíte poradit ani sobě, ne tak jiným!

doplněno 21.06.12 00:34:

Vy jste na takové úrovni, že si ani neumíte něco najít na intu. Jděte od toho pryč. Akorát spadnete do průseru.

vsimavy
hodnocení

0x

Jak vidím, tak mám zcela zbytečně černé svědomí, když na odborníky vašeho typu vypouštím psa a stopuji, jak dlouho jim trvá sprint k brance. Někdy se zastavte, bude legrace :)

evinkat*
hodnocení

0x

Bože můj, jak můžete dělat poradce když nevíte ani základy? Hlavně se dejte hodně vysoko pojistit. Eva

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Slečno , děláte poradenství! Toto je názorný příklad toho, že někdo dělá pojišťováka a nic neumí. Pojistí vás na pytlovinu a vy až budete potřebovat plnění nedostanete nic. I já dělám poradenství a věřte mi milá slečno, že nedělám nic jiného než , že se vzdělávám . Pojišťovnictví je velmi složitý obor. Ono se to nezdá. Taky je hodně klientů co jen platí pojištění a nikdy nic nedostanou. Věděli jste někdo, že dětská pojistka je vlastně k ničemu, je to jen tahání peněz z kapes. Pojišťovny tyto pojistky mají nejraději. Já tento obor neprovozuji, jen v rámci vzdělání o něm vím hodně.

Jinak si můžete zahrnout i oblečení třeba s logem .

buss

A hlavně zahrnout VZDĚLÁNÍ!

karol*

přesně :)) Ono i takový pojištění domácnosti je dost k ničemu. Ale většina lidí nevidí rozdíl v domácnosti a nemovitosti, a tak pojišťují a pojišťují... :)

Jedna malá poznámka. Z jakého důvodu by měl mít finanční poradce přehled o podnikatelských nákladech, když se ničím takovým nezabývá. Co by měli potom na práci daňový poradci a účetní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]