Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kradež v rodině, jak to řešit?

Od: strapi odpovědí: 15 změna:

nevlastní dcera/skoro 19let/ mi ukradla 40.000,-kč co s tím mám dělat?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamamba*
hodnocení

2x

Dobrý večer. Jedině podat trestní oznámení. nebo ji donutit pod hrozbou trestního oznámení, aby Vám to splatila.

buss
hodnocení

1x

Podat trestní oznámení
podat občansko právní žalobu, důkaz?
vyhodit z domu

A napřed s ní zaklepat jako s užíváním...

punkturtle*
hodnocení

1x

Stát se to mě, tak určitě první myšlenka bude proč to vlastně udělala.

Ano, je nevlastní, ale je to součást partnerova života a tudíž nyní i mého. Je tedy i na mně, abych tomu mladému člověku dal to nejlepší ze sebe.

Je asi jedno, jestli jde o 40 000, o miliony nebo o korunu. Jde o důvěru, a až některé z mých dětí (vlastních i nevlastních) nedokáže za mnou upřímně přijít i se sebevětším průšvihem a budou mi muset lhát a třeba krást peníze, pak to bude moje životní prohra, protože jsem někde něco určitě posr..

iz*

Nemyslím si, že by muselo nutně jít o Vaši životní prohru. Mladí si někdy z nedostatku životních zkušeností nevědí rady, a proto někdy jednají "zkratkově"...

Také mne napadlo, nač asi dcera peníze potřebovala, mohla je použít pro sebe, mohla chtít někomu pomoci, ...

qqqqqqqq
hodnocení

0x

Pokusit se z ní vymáčknout peníze zpět ještě dřív,než je stihne utratit.

strapi
hodnocení

podnikám a utratit 40 tisic utratit je snadné samozřejmně už jsou peníze utracené-vše přiznala,ale pořád ještě chodí do školy a brigadu nezvladne/páč ma na to pohodlnou povahu/vaše rychlost odpovědí o tresní oznámení mě ujištuje v tom že je to správná volba.při 40 ti tisících ale to užn nebude bububu dojde na soud ...dle mého názoru

Ano, trestní oznámení a pak žaloba k soudu, tam budete muset prokázat že Vám peníze opravdu ukradla. Kdy, odkud, kolik, jak a samozřejmě, chce to svědky, důkazy. Jinak neuspějete jen se svým tvrzením, protože ona ho popře a bude to slovo proti slovu.

buss

Ale no tak, důkazy shání policie, to není občanskoprávní řízení.

vojtassss
hodnocení

0x

poradit se s právníkem...ale pokud nemáte důkaz tak si myslím že jí to horko těžko dokážete...můj otec půjčil mé nevlstní sestře větší obnos a bohužel peníze už nikdy neuvidí...nesepsal to s ní a ona mu je samozřejmě nesplácí...zkuste si ji tajně nahrát když se budete o tom bavit...třeba se prokecne a řekne že je vzala ale že ji to nedosvěčíte atd atd...a budete to mít nahrané na pásku nebo kameře nebo tak něco...a budete mít aspoň něco že je vzala...každopádně je to hrozn situace...

frame*
hodnocení

0x

Vždyť to přiznala. Budou prázdniny - takže na brigádku bude mít čas určitě. Řekl bych jí, že si buďto najde sama brigádu nebo že jí najdete sám a každou korunu kterou vydělá, vám zaplatí - a před nosem bych jí zamával s vytištěným zákonem a pohrozil tak. Pokud si brigádu nesežene, tak jí zkuste sehnat vy (třeba vytírat záchody) - žádnou pěknou práci. A pokud neseženete, tak bych jí zaměstnal ve vaší firmě a částku by si musela odpracovat (bez nároku na mzdu) - pokud to tedy jde.

iz*
hodnocení

0x

Já bych si promluvila s partnerem/partnerkou, dohodla se s ní/m na společném postupu a dala bych dceři na výběr - buď půjde na brigádu a peníze vrátí nejpozději do ... (cca 3 až 6 měsíců) nebo na ni podáte trestní oznámení. Vše sepište, hlavně dcera by měla písemně uznat dluh (abyste měl/a pro případ, že by dohodu nedodržela, něco v ruce).

Určitě si dceru tajně nenahrávejte, to že ona porušuje zákony, neznamená, že Vy byste měl/a dělat totéž.

V rodině se takové záležitosti řeší poměrně obtížně, člověk nechce být na nevlastní dceru příliš tvrdý, ale nechat si to od ní líbit by také nebylo řešení. Naopak, kdyby jí to nyní prošlo, ...

barun

Jednejte tak, jak byste jednal, kdyby to byla vaše vlastní dcera.

strapi
hodnocení

jenže to nejde jednat jako s vlastním dítětem,kdo se jen trochu vžije do teto situace pochopí proč

strapi
hodnocení

oprava částky... po kontrole ve firmemním učetnictví tak je častka už 68 000,-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]