Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevěra - prokázání otcovství

Od: price* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mám problém z kterého pramení má otázka. myslím si že už tady určitě padla, proto se předem ptám na link, kde byla má otázka už řešena.

Má manželka je v jiném stavu. Byla ''zbouchnuta'' svým milencem.
Momentálně je udajně v prvním měsíci.

Ptám se- jak a co mám dělat, aby otcoství dítěte nebylo napsáno na mě? Ikdyž se rozvedu, nebo ne jakou to v tom hraje roli?

Už předem se děsím toho co to vše bude obnášet s stát. Máme spolu už jedno 5tileté dítě..

Moc děkuju za reakce a rady..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Dobrý den. Pokud jste manželé, dítě bude mít ve svém rodném listě automaticky napsaného Vás. I kdyby jste stihl rozvod, než se dítě narodí, pak je zde ochranná lhůta po rozvodu. Takže Vaše jediná možnost je, až se dítě narodí, podat do šesti měsíců žalobu k soudu na popření otcovství. Pak soud nařídí DNA testy. Jiná šance na obranu není.

doplněno 20.06.12 16:48:

Ron - mýlíte se ve všem. Co se týče testů na prokázání otcovství, nikdo je neudělá u nenarozeného dítěte. To se dělá až po narození, jak jsem uvedla. A ne vždy výživné musí platit pravý (tedy biologický) otec. Záleží vždy na tom, co je v zájmu dítěte.

doplněno 20.06.12 16:51:

Není zač. Není to nic příjemného, to je pravda a peníze to také bude stát. Tak Vám přeji, ať uspějete.

price*
hodnocení

Ano jsme manželé, dva měsíce s polu nežijem, ale bohužel jsme spolu dvakrát spali.

Podat žalobu na DNA budu muset tak, jak tak, ikdyž manželce milenec řekl že ji bude platit alimenty.
No už se těším na ty tahanice a investice do právník atp. To pujde asi do desetitisíců.

Děkuji za radu a přeji hezký den.

cobrak*

No, podle mého názoru by to nemělo jít do desetiticíců, když budete mít jasný důkaz -DNA- že nejste otcem Vy. Mělo by to být na první stání vyhráno. Spíš to bude horší v tom, že soudy nemají čas a jsou přeplněny. Takže to určitě bude na delší dobu, ale na první stání byste to měl mít v kapse. Ale můj názor.

price*
hodnocení

Ikdyž soudy nemají čas a bude to třeba rok ležet na stole, tak rozhodující pro mne je podání ksoudu ne?

price*
hodnocení

Ještě jedna otázka,

pokud testy DNA prokážou otcoství jejího milence, náklady bude platit on že?

A pokud by se chtěl tomuto vyhnout a rovnou přiznat otcoství, je to možné po narození do 6ti měsíců přepsat otcoství na něj? A bez soudních tahanic?

Děkuji

Dokud budete manželé, pak ne. Pokud byste se rozvedl, pak to jde mimosoudně i v ochranné porozvodové lhůtě. Museli byste na matriku všichni tři a otec dítěte by musel učinit souhlasné prohlášení o otcovství před matrikářkou a Vy otcovství popřít.

doplněno 20.06.12 17:14:

K těm nákladům - ano, hradí je ten, jehož otcovství je prokázáno.

doplněno 20.06.12 17:19:

A k té lhůtě - ano, je rozhodující datum podání k soudu. Lhůtu byste neměl prošvihnout.

mike32*

Můžete mi říct co to máte za manželku, že chrápe se svým manželem a milencem současně? To se dějou věci ... to by člověk zvracel :)

price*
hodnocení

A co když se testem prokáže že dítě není ničí.. ani moje, ani jeho..
Bude dítě napsáno stále na mě?
Když se (do lhůty 6ti měsíců) prokáže že není mé a pravý otec nezjištěn.. dejme tomu, co když se prokáže otcoství
někomu třetímu, ale až za rok.

price*
hodnocení

A co když se testem prokáže že dítě není ničí.. ani moje, ani jeho..
Bude dítě napsáno stále na mě?
Když se (do lhůty 6ti měsíců) prokáže že není mé a pravý otec nezjištěn.. dejme tomu, co když se prokáže otcoství
někomu třetímu, ale až za rok.
mike32*

Když se prokáže, že dítě není tvoje a ani jeho, tak je tvoje žena totální kur ...! A v tomto případě je každá rada drahá panáčku :))

paaja*

s první větou souhlas, s druhou ne *smich* Panáček v případě nedohody prostě podá žalobu na vyloučení otcovství a když bude úspěšný, bude z rodného listu dítěte vymazán. Kdo je skutečným otcem a jak si to pak paninka papírově vyřeší mu může být jedno.

mike32*

Ano ano ... souhlas :) At si to ta "paninka" pak vyřeší sama ... jestli je pravej táta soused od vedle a nebo bratranec manžela třeba ... :-D

ron*
hodnocení

0x

Pokud máte podezření, že nejste otcem dítěte, braňte se. Nechte si udělat genetické testy. Prokáže-li se, že skutečně nejste otce,

pak není možné vás na rodném listu jako otce uvést. Ať už se rozvedete nebo ne, vyživovací povinnost na dítě má vždy jeho pravý otec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]