Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si usmířit kamarádku?

Od: sissi odpovědí: 11 změna:

Mám takový problém s kamarádkou...

Jsme v podstatě parta 3 holek: Já a dvě moje kamarádky. Před týdnem jely moje dvě kamarádky se školou na zájezd (já nejela). Poté, co přijely jsem jednu z nich kontaktovala a zdála se mi podivná. Když si píšeme, tak mi jen odsekává, nebo se o kominukaci ani nesnaží, na stupidní internetové hře mi v ničem nepomůže a když jsem za ní musela něco řešit, ošočila se na mě, že si to vyřídí sama, a ať se o to nestarám. S druhou kamarádkou jsem ještě nemluvila, ony totiž přijely a jedna z nich jela hned zase na další výjezd, já jsem doma a ta 3. chodí do školy, takže osobně jsme se ještě neměly příležitost vidět.

Nechápu co se mohlo stát, co jsem udělala, nebo v čem by mohla být chyba, já to v tom prostě nevidím. Když odjížděla, bylo všechno v pohodě, ale hned jak jsem se jí ozvala ohledně toho, že jsem za ní musela vyřešit pár věcí, tak to začalo. Nevím, jestli může být problém jenom v tomhle, nebo jak.

Moje otázka tedy zní, jak nějak zjsitit, cože jí to vlastně vadí, nebo jak se usmířit? Nemám ráda, když se hádáme, ale v našem vztahu mám celkově pocit, že se z 90% snažím jen já...Ale známe se už strašně dlouho a rozhodně tohle přátelství nechci pohřbít...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Pokud máš pocit, že jsi ji nic neudělala, nevím proč se chceš usmiřovat a dělat první krok . Zdá se mi, že jde o nerovnoměrné prátelství. Píšeš, že z 90% se snažíš jen ty. Proč to tak je? Ptáš se, jak nějak zjisti, co jí vlastně vadí. Radím zeptat se přímo. Položit přímou a jasnou otázku, na kterou by měla jasně odpovědět. A´t bude odpověď jakákoliv, budeš mít jasno. To, že se znáte dlouho ještě nic neznamená. Přátelství se musí něčím živit, nežije jen z podstaty. Většinou jsou společné zájmy. Přátelství si moc vážím, ale za každou cenu ho nemá cenu udržovat. Přeji odvahu*palec*

sissi
hodnocení

Proč to tak je? To nevím. Trochu mi přijde, že se spíš chci kamarádit já s ní než ona se mnou, jen nevím, proč teda se mnou je, jestli nějak z lítosti, no nevím. Každopádně já mám i víc kamarádů, ale prostě se mi nechce házet za hlavu skoro 10 let přátelství. Navíc nějak cítím, že by to byl špatný nápad. Přímou otázku jsem položila, ale bylo mi na ní odpovězeno, že neví, o čem to mluvím.

cobrak*

Ahoj, žádném případě se neusmiřuj, pokud jsi nic neudělala a chyba není na Tvé straně. Uděláš to jednou, budeš to muset dělat zítra, za týden, za měsíc a pak už to budeš muset dělat pořád a tahle holka si Tě takovým způsobem omotá kolem prstu a bude tahat za nitky a Ty budeš kolem ní skákat z pocitu viny k ní, aniž bys něco udělala. Nech to být. Pokud se od Tebe chce odrtrhnout, tak to udělá stejně. Když je taková, ať to udělá. Ale Ty se neomlouvej za nic, co jsi neudělala. Nejhorší je falešný pocot viny. Bohužel to v životě chodí tak, že člověk jede ve vlaku a jeho kamarádi k němu přistupují a bohužel nekteří i vystupují. Když ona chce vystoupit, ať vystoupí. Je lepší jet v kupé sám, než s někým, kdo se na Tebe celou cestu mračí a dělá Ti naschvály. Myslím, že jsem to pěkně řekl, ne? ;)

sissi
hodnocení

Rozhodně jsi to řekl pěkně :). A děkuji moc za radu, pomohla mi v mém přemýtání co dělat ;). Bohužel mám pocit, že jsi popsal přesně tu situaci, ve které jsem: že mě má omotanou kolem prstu a to se mi opravdu nelíbí. Budu s tím muset něco udělat.

ron*

Sissi, tak netlač tolik na pilu. Třeba máš tedy jen pocit, že se něco děje. Dej tomu čas a uvidíš, jak se situace bude dále vyvíjet. Pokud kamarádka tvrdí, že se nic neděje, chovej se taky tak. A určitě poznáš sama, jak na tom jste. Dobré je, že máš i jiné kamarády a nejsi na tom konkrétním přátelství závislá.

barun
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti ti řeknu, že přátelství s holkama neber zas tak moc vážně. Kor když jste tři, vždycky ty dvě pomlouvají tu třetí, která tam zrovna není. To bude asi ten tvůj případ. I jinak v životě ženským moc nevěř, jako opravdová kamarádka se osvědčí málokterá, jestli vůbec nějaká Vždycky když se ti daří, nebo máš větší úspěchy než ona, tak ti bude závidět. Tak kamarádku odsad až pocad, jen abys měla kam jít, s někým pokecat, svýho kluka dokud ho nebudeš mít jistého jí radči neukazuj, důležité věci jí nesvěřuj. Najdi si vždycky takovou kamarádku, která je ošklivější než ty, jinak prožiješ hořké chvíle. Nemusíš se mnou souhlasit, mě když to říkala moje babička tak jsem jí taky nevěřila a říkala jsem to ne, to není možný a ted už vím, že měla pravdu. Někdy a to jen vyjímečně, se opravdu najde kamarádka, která ti bude oporou a bude ti pomáhat, ale říkám, to je spíš výjímka, ale i tam je dost neshod i závisti.

sissi
hodnocení

Upřímně řečeno, s tebou docela souhlasím. Takhle po kupě jsem to asi na talíři ještě nedostala, ale vesměs je to zřejmě pravda. Ale dala jsi mi jednu radu, za kterou ti moc děkuji :). Myslím, že teď už vím, co budu dělat.

iz*
hodnocení

0x

Sissy, co's musela řešit za kamarádku? A bylo to opravdu nutné, nemohlo to počkat na její návrat? (Mně by tedy hodně vadilo, kdyby někdo chtěl řešit mé záležitosti.)

sissi
hodnocení

Platby a uvolňování ze školy. Jedna učitelka tam pak už nebyla a na platbě závisela celá třída. Sama od sebe bych to neřešila, ale právě učitelky se s tím na mě obracely docela tvrdě. Na kamarádčinu žádost jsem jim potom řekla, že si to bude řešit sama, a moc rády teda nebyly. Ve finále jsem za ní tedy nic neřešila, dala jsem jí vědět dřív než bych to stihla.

iz*

Podle mne jsi měla učitelky rovnou odkázat na kamarádky.

PS: Ty platby bych ještě brala (seč se skřípením zubů, ale jenom proto, že na to čekala celá třída), ale nechtěla bych, aby se někdo staral o mé uvolňování.

doplněno 20.06.12 18:50:

Zkus kamarádce/kám vysvětlit situaci, že by ses do jejích/jejich záležitostí nepletla, kdyby na tebe netlačily učitelky.

Slib jí/jim, že se to nebude opakovat (slib bys samozřejmě musela dodržet).

n
hodnocení

0x

podle mě se stalo buď to, že se kamarádka domnívá, žes ji pomlouvala, a nebo má kamarádka menstruaci. Nec to být, to se vyřeší samo, a hlavně nedolízej!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]