Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevření balíku - pošta

Od: carlos* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den poslal jsem balík na dobírku a na sledování zásilek jsem měl napsáno :

Zásilka uložena dne 18.06.2012 na poště 110 06 - Praha 06, důvodem je "zamčený dum".

Zásilka uložena dne 18.06.2012 na poště 110 06 - Praha 06.

Zásilka dne 18.06.2012 vrácena odesílateli poštou 110 06 - Praha 06

Kontaktoval jsem tedy příjemce jestli dostal výzvu k vyzvednutí nebo něco podobného. Napsal mi že pro balík byl a když ho rozbalil tak se mu nezdálo, že by zboží mělo fungovat z čehož mi vyplývá, že to ani nerozbaloval doma aby to vyzkoušel a zboží poslal zpět. Jde mi o to, že jsem myslel, že záležitosti pošty nejsou aby ověřovali jestli něco funguje nebo ne a neměli mi mít právo odeslat zboží nazpět. Myslím si. že příjemce má na poště někoho známého který mu balík otevřel ještě před tím než zaplatil, což je podle mě listovní tajemství a nezákoné. Jaký je váš názor?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Může po zaplacení rozbalit balík na poště, třeba přímo na přepážce. A když se mu obsah nezdá, tak podat reklamaci a hned poslat zpět. Taky může požádat o pozastavení vyplacení dobírky do vyřešení.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Na poště se zásilky dle pravidel otevírají v případě, že došlo k poškození zásilky - obálka (balík) je protržená, roztržená atd. Potom je možné poslat balík zpět odesilateli. Můžete zažádat poštu o vrácení dobírkovného (ne poštovného), protože dobírka jako taková se neuskutečnila.

Praha 06 je velká balíková pošta, takže "nedorozumění" s pravidly je téměř nemožné (někdy se stane, že malá pošta, než by sepisovala reklamačku, tak to pošle zpět). Asi máte pravdu, došlo k "selhání jednotlivce" (známý), který balík "přijal zpět" zřejmě jako poškozený. Prostě to tam nějak zašmodrchali, aby ten vracející nic neplatil.

Listovní tajemství porušeno nebylo.

Postup rozbalit-zaplatit lze praktikovat pouze u poškozených zásilek. Jinak to lze pouze naopak - nejdříve zaplatit a poté rozbalit.

cocinkamichalka*

Ale neřešte to, takových -ehm-, kteří nepřebírají dobírky je mraky. Ještě jich potkáte dost :)

repkin*
hodnocení

0x

Listovní tajemství v tom nebude, ale minimálně nějaký přestupek v rámci předpisů pošty. Máte tedy peníze i balíček? Ideální bude věc prodat někomu jinému a tomuto člověku vrátit peníze. Holt občas narazíte i na blba.

doplněno 19.06.12 20:17:

A proto neposílám nic na dobírku. *smich*

carlos*
hodnocení

Právě, že vrácení balíčku podle mě proběhlo bez platby. Ale on balíček viděl. Z toho důvodu si myslím, že musí mít na poště nekoho známého.

petr123*
hodnocení

0x

Odeslal jsem pár tisíců balíků poštou, zatím se mi to nestalo. A skoro bych si tipnul že to opravdu odporuje předpisům pošty - jednou byla zásilka převzatá takže pokud to nebylo předáno policii jako nějaká podvodná zásilka tak by to nemělo jít takto vrátit.

Rozhodně bych kontaktoval poštu a celý postup reklamoval a žádal vysvětlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]