Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spím s rukavicemi i v létě

Od: nela* odpovědí: 8 změna:
Pokud nejsou vedra, musím být o mnoho víc navlečená než "okolí". Hrozně rychle promrznu, velmi pomalu se rozhřívám. Aktivní sport to nevyřešil. V domku spím v zimním pyžamu pod zimní peřinou, pokud nejsou nesnesitelná horka jako dnes ještě si vezmu další svetr. Rukavice musí být vždy. Připadám si jak blázen, manžel i děti spí pomalu nazí. Je mi 37 a věkem se to zhoršuje. Máte také někdo takové problémy s tělesnou termoregulací? Co na to zabírá? Doktorka nenachází příčinu, léky na roztažení cév nepomohly. Sex s manželem neraďte, díky, někdy musím i spát )

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Musím říct, že dnes v tom hrozném horku Vám to závidím.

Pokud lékař na nic nepřišel, pak je těžké radit. Snad ginko nebo hořčík (magnosolv rozpustný) na prokrvení.

doplněno 19.06.12 11:33:

Ještě mě napadlo pozvolné otužování.

claire*
hodnocení

2x

Jakou máte postavu? To, o čem píšete, by ukazovalo na nedostatečnou vrstvu podkožního tuku. Večeříte? Zkuste teplé večeře, teplý čaj před spaním (raději ne alkohol, protože ten roztahuje cévy a paradoxně tak člověk teplo ztrácí... jedině po nadměrném množství bývá člověku horko... :D )

Možná s tím ale nic neuděláte, prostě jste tak nastavená, no... Já třeba musím spát v ponožkách. I v létě, když je horko - mám na sobě jen tílečko, ale stejně kotníčkové ponožky, jinak mám nohy jak rampouch *ee*

lidus*
hodnocení

2x

Milá Nelo, v těchto vedrech spím v bytě nahá ale na nohou mám ponožky sibiřky, jinak by mi nohy umrzly. Nejste blázen, nebojte se, na chalupě spíme s manželem nejen navlečení ale klidně i v kulichu tam bych já topila i při 30C. Co cukrovka? Říká se, že může být příčina mrazivých nebo naopak horkých pocitů. Skuste alkohol ale na moje zmrzlé nohy nezabírá, nebo sprchu střídavě teplá a chladná voda.

hm*
hodnocení

0x

Když ani doktoři nic, ... No, každý je jiný. Na děti se to nepřeneslo, tak dobrý.
A aspoň při tom sportu se zahřejete, nebo také ne? Co a kolik jíte, nedržíte diety? Možná zkuste lehké otužování, jak psal *ron*; prostě se ven tolik nestrojte a když Vám bude zima, zkuste se zahřát pohybem.

sargo*
hodnocení

0x

Docela by mě zajímalo, jaký máte tlak a jestli... hmm, ztratila jsem myšlénku... aha, už vím. Byla jste na endokrinologii? Co píšete už zní docela extrémně, tak bych zkusila tu endokrinologii a také vyšetřit srážlivost krve (nejspíše v nějakém trombocentru). Železo by to také mohlo být, ale to určitě zjišťovala už doktorka (a stejně mi přijde, že až tak by se neprojevovalo, i když kdo ví.) Další věc by mohly být alergie, můj osobní typ je, že na potraviny, ale to se zjišťuje krevními testy dost špatně a možná hlavně vypozorovat, jestli je to po něčem horší. Určitě se nenechávejte odbýt, takovéhle věci nebývají jen nepohoda - rukavice do postele určitě nepatří :)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Nelo, nebude to spíše psychologické povahy?

nela*
hodnocení

Tuku mám na těle víc než bych ráda (nadváha cca 15kg). Všem bych dala pochvalu :)), ta má ŠÍÍÍÍLENÁ zimomřivost asi bude kombinací všeho- mého nízkého tlaku, cukrovky co prý mě teoreticky do 15let čeká, nedostatku železa, apod. Psychického rázu to nebude, jsem v pohodě a navíc trpím už od puberty, ale štítnou žlázu mám OK. Asi na to lék neexistuje.

Lidi mi to nechtějí věřit, že jsem takový neskutečný rampouch, dokud s nimi třeba nestojím v chladnu někde ve frontě. To je fakt jak na invalidní důchod :)) A když se snad někdy odvážím do diety nebo jíst normálně (má nadváha je výsledkem jojoefektů), tak mrznu pomalu i ve vedrech...

Říkám si, že se to snad nebude už moc zhoršovat, jinak v srpnu zmrnu :))

Ne, fakt jsem ještě takového zmrzlého člověka nepotkala a samotnou mě moc mrzí i udivuje, že tohle nejde léčit...Kolem sebe znám pár chladnokrevných lidí, ale NIKDO to nemá jako já :(

Já ani nemohu být svobodná máma, jelikož v noci děti vždy tak nabalím, že jsou do rána mokré. Tak musí manžel dělat "teploměr". Já bych nemohla usnout, že dětem musí být zima, že nejsou tak navlečené jako já. No a když jedu někde na noc na návštěvu, tak je nepříjemné vysvětlovat, proč si v srpnu beru s sebou rukavice :)

Taky velice nerada chodím plavat, to dá logiku. Tak manžel musí na vodní radovánky s dětmi.

Nu ale pořád jsou lidé, co mají mnohem těžší osud, nemoce, invaliditu...

Díky všem za rady, to otužování je prima nápad, sice jen v létě- jelikož bez veder bych už nerozmrzla i jen z vlažné vody.

skye*

Mám podobnou kolegyni, ta tak ale chodí i venku. Já jdu třeba ráno v tričku a sukni a ona jde ve svetru a dlouhých kalhotách. Venku je třeba 20-25 stupňů a ona je pořád ve svetru. Minulý týden bylo jedno chladnější ráno a to přišla v čepici, šále i rukavicích. Údajně je to kvůli tomu, že má slabou imunitu a hned prochladne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]