Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce při práci v zahraničí

Od: standa1212* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Mám takový problém.Mám exekuci na plat a na účet. O účtech v zahraničí sem si tu už přečetl.Ale to mi neřeší mojí situaci. (možná trochu ulechčí) a před dluhy stejně neuteču.Akorát to bude delší a draší.

Mně by spíše zajímalo.Pokud se mi teď naskytla práce v zahraničí.Jak fungují srážky např. v Irsku,Kde bych byl samozřejmě ubytovaný,stravoval se za eura a td.Ptám se pro to,že je to asi jediným řešenímjak s toho Ale pokud by mi nenechali ani na základní živobití,tak potom nevim.Nebo by záleželo na mé vůli,kolik jim platit?

Předem děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

arabico007
hodnocení

0x

Pokud exekutorovi nenapíšeš nebo jinak nesdělíš, že pracuješ v zahraničí, nic z Tvého příjmu v zahraničí nevymůže. V ČR snad není jediný exekutor, který by šel po účtech v zahraničí. Je to logické, jelikož by stálo moc peněz zjišťovat v jakém státě na světě se zrovna nacházíš, kde v zahraničí pracuješ atd..

iz*
hodnocení

0x

Záleží na tom, na základě čeho a pro koho budete v zahraničí pracovat. Pokud by Vás do zahraničí vyslal náš zaměstnavatel, musel by Vám ze mzdy strhávat povinné částky a odvádět je na účet, který bu sdělil exekutor (= exekuce by probíhala u nás podle našich předpisů).

Pokud byste pracoval v Irsku pro irského zaměstnavatele, musel by se náš exekutor spojit s irským exekutorem (český exekutor tam nemá žádnou pravomoc) a exekuce by neprobíhala podle naší legislativy. Pro takový případ bylo dobré si nastudovat irskou legislativu, vztahující se k exekucím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]