Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám takový problém.Mám exekuci na plat a na účet. O účtech v zahraničí sem si tu už přečetl.Ale to mi neřeší mojí situaci. (možná trochu ulechčí) a před dluhy stejně neuteču.Akorát to bude delší a draší.
Mně by spíše zajímalo.Pokud se mi teď naskytla práce v zahraničí.Jak fungují srážky např. v Irsku,Kde bych byl samozřejmě ubytovaný,stravoval se za eura a td.Ptám se pro to,že je to asi jediným řešenímjak s toho Ale pokud by mi nenechali ani na základní živobití,tak potom nevim.Nebo by záleželo na mé vůli,kolik jim platit?
Předem děkuji za odpověď
Pokud exekutorovi nenapíšeš nebo jinak nesdělíš, že pracuješ v zahraničí, nic z Tvého příjmu v zahraničí nevymůže. V ČR snad není jediný exekutor, který by šel po účtech v zahraničí. Je to logické, jelikož by stálo moc peněz zjišťovat v jakém státě na světě se zrovna nacházíš, kde v zahraničí pracuješ atd..
Záleží na tom, na základě čeho a pro koho budete v zahraničí pracovat. Pokud by Vás do zahraničí vyslal náš zaměstnavatel, musel by Vám ze mzdy strhávat povinné částky a odvádět je na účet, který bu sdělil exekutor (= exekuce by probíhala u nás podle našich předpisů).
Pokud byste pracoval v Irsku pro irského zaměstnavatele, musel by se náš exekutor spojit s irským exekutorem (český exekutor tam nemá žádnou pravomoc) a exekuce by neprobíhala podle naší legislativy. Pro takový případ bylo dobré si nastudovat irskou legislativu, vztahující se k exekucím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.