Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtěla jsem se zeptat: Slyšela jsem, že po antikoncepci se hůře rovnají zuby, když máte rovnátka, je to pravda?
Nevím, nejsem odborník. Pravděpodobně nemáte na mysli ochranu kondomem, což je také druh antikoncepce - ta by neměla mít vliv.
Ale hormonální antikoncepce je chemický zásah do rovnováhy organismu, někdy snad pozitivní. Ovšem skryté následky mohou být různé, asi těžko někdo řekne na 100%, že to vliv mít nemůže...
V tomto případě bych sázela spíše na konzultaci se stomatologem - ortodontistou (lékař, který lék/HA předepisuje často tvrdí, že žádné vedlejší účinky nemá, přestože to není pravda). Případný vliv HA na zuby je podle mne natolik specifická otázka, že ji asi dokáže zodpovědět málokterý gynekolog.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.