Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem si koupil jeden počítačový program. Mám ale PC a notebook a rád bych program používal na obou počítačích. Chtěl jsem se tedy zeptat, zda by z hlediska licence vadilo, kdybych si software nainstaloval do obou PC, i když jsem ho zaplatil pouze jednou. Používal bych ho ale pořád jen já, nikdo jiný? Myslel jsem si, že nic takového nejde, ale známý mi říkal, že by to snad jít mělo, tak se raději ptám
Děkuji
Je to jednoduché - přečtěte si licenční smlouvu - pokud je licence vztažena k počtu instalací, nemůžete SW legálně instalovat na více počítačů... Pokud je ale licence vztažena k počtu uživatelů, můžete instalovat na kolik počítačů chcete, pokud SW budete používat pouze vy...
Obvykle, alespoň pokud vím, je běžný počítačový SW licencován na počet instalací...
Tolik pokud jde o ´právno´...
Samozřejmě si můžete i SW, na nějž máte jednu licenci, instalovat na libovolný počet počítačů - riskujete ale postih...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.