Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Software na dvou PC

Od: jirkam* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, nedávno jsem si koupil jeden počítačový program. Mám ale PC a notebook a rád bych program používal na obou počítačích. Chtěl jsem se tedy zeptat, zda by z hlediska licence vadilo, kdybych si software nainstaloval do obou PC, i když jsem ho zaplatil pouze jednou. Používal bych ho ale pořád jen já, nikdo jiný? Myslel jsem si, že nic takového nejde, ale známý mi říkal, že by to snad jít mělo, tak se raději ptám :)

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Je to jednoduché - přečtěte si licenční smlouvu - pokud je licence vztažena k počtu instalací, nemůžete SW legálně instalovat na více počítačů... Pokud je ale licence vztažena k počtu uživatelů, můžete instalovat na kolik počítačů chcete, pokud SW budete používat pouze vy...

Obvykle, alespoň pokud vím, je běžný počítačový SW licencován na počet instalací...

Tolik pokud jde o ´právno´...

Samozřejmě si můžete i SW, na nějž máte jednu licenci, instalovat na libovolný počet počítačů - riskujete ale postih...

someone*
hodnocení

0x

Pokud by to bylo stejné jako na mobilních platformách, tak je to možné. Koupil jste si licenci, kterou můžete používat pro osobní účely, ale doporučuji se podívat právě do licenčních podmínek daného programu.

dzordz*
hodnocení

0x

"Software" je moc obecný pojem. Jak už vám psali, hledejte a určitě najdete, co můžete a nemůžete. Může vám to dovolit nainstalovat kdekoli, kde to budete používat vy, nebo to taky může být omezené třeba na počet fyzických jader (= licence by nemusela stačit ani na jeden pc).

jirkam*
hodnocení

Dobře, zkusím ještě zapátrat, děkuju moc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]