Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Noční pocení

Od: rosalindaaa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat uda někdo nemáte zkušenosti s nadměrným nočním pocením? Když máme v ložnici zimu a já se zachumlám tak se pak probudím celá zpocená, ale ted když je teplo tak taky :( Přítel je pak ode mě celý mokrý a spí pak radši odtulený :( díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drejdl*
hodnocení

2x

Dobrý den, hyperhidrosa, čili zvýšené pocení, může být způsobena i nerovnováhou ve vegetativním nervovém systému. Potní žlázy jsou ovládány autonomním nervstvem. Pokud Vás obtěžuje velmi, doporučuji po vyloučení závažných příčin (např. TBC, diabetes, hyperfunkce štítné žlázy) konzultovat praktického lékaře, který ordinací některých léků, ovlivňujících autonomní systém, problém odstraní.

skye*

Dobrý den, nevíte konkrétní název některých těchto léků? Mám vyloučeny všechny nemoci, co jste uvedl a praktický lékař mi nic takového, co píšete, nenabídl. Děkuji

hankauk*
hodnocení

1x

Jestli trpíte nadměrným nočním pocením, určitě to nebude normální. Dělo se to tak vždy? Pokud ne, musel tomu předcházet nějaký spouštěč. Určitě bych zašla za lékařem a pro jistotu nechala otestovat štítnou žlázu.

ahasver4*
hodnocení

1x

Tenhle problém se u mě objevil spolu s cukrovkou.Po nasazení inzulínu se pocení omezilo ale úplně nezmizelo.Ze začátku jsem měl pocit,jako bych se budil ve vaně plné vody...:)Nechte si udělat test na cukr,jedno málé píchnutí...:)

skye*
hodnocení

0x

Dobrý den, mám to samé, už asi deset let, od puberty. Není to každou noc, ale tak 70% nocí a je jedno, jestli je venku teplo nebo zima nebo v ložnici teplo nebo zima, vůbec na tom nezáleží. Nejvíce se potím v oblasti hrudníku, krku a zad. Kolikrát bych mohla ždímat košili. Měnila jsem materiál povlečení, různé druhy peřin i prošívaných dek, spala jsem nahá, v bavlněném, satémovém... a žádný rozdíl. Byla jsem i testována na štítnou žlázu, jak se píše výše, ale vše v pořádku. Takže mi asi nezbyde nic jiného, než se s tím smířit :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]