Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam chytře uložit peníze?

Od: kyticka777® odpovědí: 8 změna:

dobrý den, kam se podle vás v dnešní době vyplatí uložit peníze? jedná se o cca 50 tisíc. tak aby aspoň trochu vydělávali,ale zase abych je neměla blokované třeba na 10 let. napadl mě spořící účet? já nevím vůbec se v tomhle nevyznám. a popravdě se mi nechce platit finanční poradce-zas taková suma to není..díky za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Každý investor musí mít na mysli tři faktory: výnos, riziko a likviditu (přístup k penězům). Ideální by byla situace, kdybyste měla malé riziko, vysokou likviditu a vysoký výnos. Takový produkt však neexistuje, tyto faktory jsou vzájemně provázané. Chcete-li nízké riziko a vysokou likviditu, máte malý výnos; chcete-li malé riziko a vyšší výnos, bývá s tím spojen časově omezený přístup k penězům atd. Musíte si rozvážit sama, kterou cestou chcete jít (investovat 50 tis. do nemovitosti je samozřejmě nesmysl). Podívejte se na tyto stránky mesec.cz/... a projděte si zejména záložku spoření a termínované vklady, podmínky tam jsou dobře popsány.

hodnocení

děkuji za radu,tu stránku určitě pročtu

jara5
hodnocení

0x

ceny papiry

martinxx1

Zlato,nemovitosti

hodnocení

0x

Na radu bankéře jsem před rokem dal přebytečných 70 000 do akciového investičního fondu KB, a (zatím) nelituju - výnos je vyšší než na běžných spořících účtech, peníze je možné kdykoliv vybrat, nestěžuju si. Aspoň zatím :)

andrea1*
hodnocení

0x

Výhodné je uložit peníze, dle mne, do Metropolitního spořitelního družstva (MSD), na spořící účet. Tento účet má úrok 2,8,% p.a bez ohledu na výši vložené částky. Je samozřejmně pojištěn do výše 100 tis.Euro. V případě krachu družstva je částka i s úroky vyplacena do 20 dnů. Toto družstvo je co do výše úrokové sazby u spořících účtů vyhodnocováno jako nejlepší. Po zadání do vyhledávače si najdete jeho pobočku, která vám je nejblíže. Nevýhodou je, že se výběry provádí osobně příkazem na váš běžný účet pouze přímo v družstvu (pobočce). Přikládat peníze lze přes internet. Jestli potřebujete peníze na nějaký čas odložit, tak bych volila toto družstvo. Výpovědní doba není žádná.

uska*

Metropolitní spořitelní družstvo je výhodné, ale má jen 7 poboček v republice. Dost nepohodlné na dojíždění.

buss
hodnocení

0x

Půjčovat jiným na solidní úrok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]