Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takový dost zamotaný problém. Už od minulého roku se mi líbí jeden spolužák z druhé třídy, která jde po prázdninách na jinou školu, což jsem se dozvěděla asi před 2 týdny. No a tak jsem se na něj třeba usmívala, zdravila a tak, a on na mě taky. A já jsem prostě cítila, že mu to potřebuju říct do očí, že se mi líbí. Tak jsem mu to ve čtvrtek řekla. Bylo to dost špatnou dobu a na špatném místě, ale já to chtěla mít za sebou, protože takovou věc jsem ještě nikdy předtím neudělala. No a on mi na to neřekl nic, jen se smál, jako když se nesmějete s otevřenou pusou, ale ten smích zadržujete. No a ani dneska mi nic neřekl, a dělá, jakože se to vůbec nestalo, a naprosto mě ignoruje. Já jsem hodně upřímná a chtěla jsem mu to říct na rovinu, a on se mi teď směje. Já vím, že podle toho, co jsem tu o něm napsala, je to blbec (promiňte mi ten výraz), ale mě se pořád líbí a nejhorší na tom je, že dokud mi to neřekne do očí, že mě nechce, já pořád budu věřit, že je tu ještě naděje, že by z toho mohlo něco být. A teď řeším dilema - mám mu třeba v pondělí jaksi "připomenout", že mi na to pořád nic neřekl? Nebo už to mám nechat plavat? Pro mě to totiž není uzavřené, pro něj asi jo, já nevím, vůbec se v něm nevyznám.. Kamarádky mi radí každá něco jiného, ale ještě mě napadlo že bych ho mohla oslovit v pátek, to je totiž poslední den, co se uvidíme ve škole, pak je cyklisťák, kam já nejedu, a vysvědčení. Co si o tom myslíte vy? Jsem z něho docela zklamaná a mrzí mě jeho chování, předtím byl aspoň milý, usmíval se a tak, a teď se na mě celou hodinu (máme spolu španělštinu třikrát týdně) ani nepodívá, dělá jakože mě vůbec nezná, tak já už nevím... Prosím, co mám dělat? Děkuju...
Láska s člověkem dokáže pěkně zamávat, zvlášť když se člověk nechává unášet. Rád bych ti dal konstruktivní radu, ale je těžké, když neznám tvůj věk.
Budu doufat, že jsi rozumná, a že s tebou můžu jednat jako s dospělým člověkem.
Bohužel nemáme dostatek informací o tvém klučinovi, ale pokud se dokážeš objektivně zamyslet, zjistíš, že jsi ho odsoudila na základě toho, že nepřijal tvůj názor způsobem, jakým sis představovala ( neřekl ti, že se mu (ne)líbíš ). Píšeš, že si tě nevšímá, ignorujete tě a naopak píšeš, že se ti teď směje. Co si máme vybrat? Zkus se podívat z jiného úhlu, a to jeho.
V celku neznámá holka mu z ničeho nic poví, že se jí líbí. Strach, stydlivost, bázeň.. je to tolik možností, proč tak zareagoval. Neodsuzuj ho. V lásce si neurčuješ pravidla. Láska nezačíná vyslovením slov líbí se, a nekončí slovy nelíbí se.
Pokud se ti líbí, vyhledávej jeho přítomnost, komunikuj s ním, nabídni mu nějakou aktivitu - cokoli, co vás sblíží. Rozhodně si nestavět vzdušné zámky.
Děkuju moc, musím přiznat, že takhle jsem o tom nepřemýšlela.. no, je mi 15, tak mi to ještě moc nemyslí Já jsem nečekala, že mi na to poví něco hned, ale třeba další den mi mohl něco říct, naznačit, teď mám pocit, že jsem ho něčím naštvala... Mě si nevšímá, ale je vidět, že se mi s ostatními směje, což mi potvrzují i spolužačky... Teď je mi trapné ho i pozdravit, já nevím proč, ono taky záleží na té třídě, na kolektivu... je pravda, že jsme se spolu moc nebavili, a vím, že jsem ho zaskočila, ale já mu to prostě musela říct, protože ho uvidím ještě týden, a pak už možná nikdy, protože jde na jinou školu... A co teď mám teda dělat? Chovat se, jako bych to nikdy neřekla, nikdy se nic nestalo, usmívat se, zdravit, teď je mi to najednou blbé, nevím proč... A mám se ho zeptat, nebo to nechat otevřené a přemýšlet nad tím do konce života (ano, já vím, že asi přeháním, ale tohle byl hodně těžký rok a když už jsem začala věřit, že se něco povede, zase se to sesypalo)... děkuju moc!
Ahoj, Denito, vážím si Tvé přímočarosti. Je to daleko férovější, než posílat za klukem kamarádky - vyjednávačky se vzkazy: že se líbíš třeba Janě. Senzacechtivé či závistivé kamarádky to překroutí, přikrášlí a pokud z toho něco je, tak jen ostuda.
Udělala jsi to dobře - jsi dívka činu, jednala jsi sama za sebe a přímo a víš, na čem jsi. Jsou možnosti:
1/ Chlapec se chová takto divně proto, že ho to zaskočilo. Ještě nikdy o něho neprojevila žádná dívka zájem a ne tak přímo. Proto ho to poněkud přicedlo do rozpaků, staví se do obranného postavení, neví, jak se v této situaci chovat a proto to řeší nevšímavostí. Nechat to být, nerozvádět to, pokud komunikace, tak jen na běžné úrovni spolužáků, nepřipomínat mu svou zpověď. A uvidíš, jak se to vyvrbí dál.
2/ Je možné, že opravdu nemá zájem. Každý se nelíbí každému a s tím člověk nic nenadělá. Víš, kolik různých spolužáků se mi postupně líbilo? /asi 20/ A v tom případě na to zapomenout. Čekají Tě krásné, vonné, slunné prázdniny a je možné, že u babičky, o dovolené, na táboře, či tam, kde je budeš trávit, potkáš někoho, s kým si budeš rozumět daleko víc a kdo se Ti bude i víc líbit, než tento kamarád.
Hezké prázdniny a pěknou lásku, ať máš jednou na co vzpomínat. Jaga.
Děkuju moc za odpověď. Já právě taky nesnáším ty vyjednávačky, jsem hodně upřímná, akorát zrovna v mém věku se takových lidí moc nenajde, no... Je pravda, že s těmi prázdninami mi to řeklo už víc lidí, mě to jen mrzí, tento rok a zvlášť poslední měsíce to bylo fakt těžké a doufala jsem, že aspoň něco se v té škole podaří, no Ale děkuju moc za radu, moc jste mi pomohla. Stejně jako ostatní.
No já vím, že byl překvapenej, ale myslela jsem že se do dalšího dne sebere a něco mi řekne... a on se tak jako usmíval spíš poslední dobou, než za celý rok... a když jsem mu to řekla, byl překvapenej, ale právě se i tak jako smál, jako bych mu prostě byla pro smích... Koukal na mě tak udiveně a přitom právě zadržoval ten smích.. a taky jim právě skončil tělocvik, tak byl dost zadýchanej, no... Já bych jenom ráda věděla, co si o mě myslí, ale nevím, zeptat se, nezeptat se, kdy, jak... Já už to nechci víc zkazit, teď je to ještě horší, protože předtím byl fakt milej a teď dělá že si mě za ty 4 roky vůbec nevšimnul, že chodím do vedlejší třídy... Takže už vůbec nevím no... Kdyby mi řekl, třeba jen, nejsi můj typ, nelíbíš se mi, jasně, v pohodě, to chápu, ale to mě musí přehlížet a mlčet? A není nějaký zamyšlenej nebo smutnej, směje se, baví se, je mu to úplně jedno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.