Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svědění v oku

Od: navstevnik2 odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

občas/poslední doubou často se mi stává, že mě "svědí" (nebo jak to přesnější popsat) v koutku oka u nosu. Nevím, jak přesně to popsat, prostě ten konec oka co je u nosu. Nemyslím oko jako takové, ale kůže co je u víčka. (já na to popisování vážně nejsem *smich*)

Co to dělá a čím to je? Jak se toho zbavit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Svědění koutku oka může způsobovat alergická reakce např. na pyly - máme pylovou sezonu. Pokud se stav horší po pobytu venku jde o alergii. Částečně pomůže omytí obličeje.Jinak návštěva alergologa.

grujorin
hodnocení

0x

To se mi stává taky. Stačí aby do oka vlítlo smítko, či ho jen dotekem minulo a člověk si automaticky hrábne do očí rukou.. no a bakterie z prstu začnou na oku reagovat a to při nejlepším svědí.. při nejhorším vytvoří zánět a bolí... Někdy to svědí i tím že se do toho koutka dostane něco samovolně.. tedy alespoň u mě to tak je.. takže prostě nehrabat si do oka :D

hodnocení

0x

podívejte se, jestli nemáte ten koutek oka zarudlý, popř. jestli se tam nedělá bulka - to by bylo ječné zrno...:(

krkovicka*
hodnocení

0x
Kůže v tomhle záhybu je příliš tenká i citlivá.Pak je svediva.Mě stačí mít prsty špinavé,od jídla,chemie. Nesvedi to pořád prostě sem tam.Zásadně do oka nehrabat.Pomůže oči vyplachnout.

apolo
hodnocení

0x

Oko je párový orgán, radím vypíchnout oko :) Dělám si srandu. Ječný zrno je svinstvo. Vím o čem mluvím.

drejdl*
hodnocení

0x

Zdravím návštěvníku. Důvodem Vašich obtíží je s největší pravděpodobností ekzém kůže vnitřního koutku oka. Kůže v této oblasti je jemná a velmi citlivá na vnější vlivy, třeba i pot. Nejúčinnějším prostředkem ke zklidnění je kortikoidní mast /např. Flucinar, Ophthalmo-Hydrocortison/, ale lépe je tu kůži potírat před spaním bílou vaselinou (lze ji dostat v lékárně v kelímku za pár kaček, pod názvem Vaselinum album). Do tří dnů máte pokoj.

S kortikoidy ale nejsou zerty,jen pokud lekar napise.hydrocortizon beru v tabletach anejsem z toho nadsena,ale nekdy jina moznost neni.

hodnocení

0x

Hmm,to je alergie,mam to taky.Davam kapky alergocrom a jinak uzivam leky.zajdete na alergologii,mozna budete jeste prekvapeny,na co vschno mate alergii.

stasek
hodnocení

0x

To mám taky, ale jsem alergig.

askmenow*
hodnocení

0x

Všichni, co odpovídali přede mnou mohou mít pravdu. Napadla mne ještě alergická reakce na nějaký krém, oční stíny, tužko na oči nebo tak něco.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]