Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
občas/poslední doubou často se mi stává, že mě "svědí" (nebo jak to přesnější popsat) v koutku oka u nosu. Nevím, jak přesně to popsat, prostě ten konec oka co je u nosu. Nemyslím oko jako takové, ale kůže co je u víčka. (já na to popisování vážně nejsem )
Co to dělá a čím to je? Jak se toho zbavit?
To se mi stává taky. Stačí aby do oka vlítlo smítko, či ho jen dotekem minulo a člověk si automaticky hrábne do očí rukou.. no a bakterie z prstu začnou na oku reagovat a to při nejlepším svědí.. při nejhorším vytvoří zánět a bolí... Někdy to svědí i tím že se do toho koutka dostane něco samovolně.. tedy alespoň u mě to tak je.. takže prostě nehrabat si do oka :D
Zdravím návštěvníku. Důvodem Vašich obtíží je s největší pravděpodobností ekzém kůže vnitřního koutku oka. Kůže v této oblasti je jemná a velmi citlivá na vnější vlivy, třeba i pot. Nejúčinnějším prostředkem ke zklidnění je kortikoidní mast /např. Flucinar, Ophthalmo-Hydrocortison/, ale lépe je tu kůži potírat před spaním bílou vaselinou (lze ji dostat v lékárně v kelímku za pár kaček, pod názvem Vaselinum album). Do tří dnů máte pokoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.