Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Zpívám jsem taková rodiná zpěvačka,takže na oslavě příležitostně zazpívám.:DTakže mě v tom rodiče podporují na to si vůbec nemůžu stěžovat.Ale jeden pan sbormistr po mě chtěl,abych zpívala v městském sboru
ale já samozdřejmě nechci.Když jsem to mamce sdělila řekla mamce že ,ať rozhodnu sama.Když se to dozvěděl taťka začal na mě tlačit,jdi tam,určitě tam jdi.Ale to bych přehlížela ale ,já prostě začala protestovat
,že mě to tam NEBUDE bavit.Jenomže ta´tka řekl:Určitě ano!Mamka mi řekla že si najdu nové přátelé.
Tak to by mi nevadilo,ale já nemám v pořádku hlasivky a měla bych zpívat 2-3 nebo spíše 4x týdně a to bych si ty hlasivky doskaličila totálně
...Tak mě zajimalo jak mám říct rodičům NE?
Navíc termín je zítra a mě teda bolí v krku .Takže co mám dělat?Taťka se bude zlobit,že jsem VŮBEC ani nešla Panovi Sbormistrovi sdělit že nemůžu.
Prostě mi z toho třeští hlava,ale sbormistrovi NE říct nemůžu.Protože je hodně takový ,že si na všechno potrpí.
Tak já nevím pište nápady a rady
Lottko, v životě musíš umět říkat NE. A není to jen o zpívání. Pokud důrazně odmítneš a vysvětlíš, že je to kvůli "načatým" hlasivkám, měli by to všichni pochopit. Asi si vyslechneš kritiku, blbé kecy, ale prosadíš si svoje a to budeš muset dělat i v dalším běžném životě, v práci, v sexu...
A pokud si sbormistr potrpí "na všechno", určitě Ti nebude chtít ničit hlasivky!
Já si myslím, že by ses měla naučit říkat jasně věci, které chceš a které nechceš. Neštěstí dětí je v tom, že většinou utrousí něco na půl pusy, zavřou se do pokojíku a dávají najevo naštvanost a odpor. Je potřeba věc promyslet a jasně říct toto chci a toto nechci, protože . . . A říc důvody. Bez naštvání, bez emocí, vytáhnout jen argumenty. Je potřeba nesvádět nechuť na hlasivky, je potřeba říct, že to je činnost, která tě nebude bavit, děcka, která tam jsou nechceš znát, nechceš na sebe brát povinnost ve sboru trávit pravidelně čas. A všecko to, proč nechceš. A až nakonec se zmínit o hlasivkách, o kterých si já osobně myslím, že by tě ve sboru naučili s nimi hospodařit. Zpěváci také častým zpěvem nepřišli o hlas. A že s nimi vyvádějí věci!
Nauč se u každé obhajoby svého požadavku nebo odmítnutí zachovat klidnou hlavu a vyjádřit přesně argumenty.
Nikdo tě přece nemůže nutit dělat něco, co sama nechceš. Zkus to rodičům v klidu vysvětlit, přece tě nenechají dělat něco, co nechceš a co by navíc ublížilo tvému zdraví..A jestli nechceš panu sbormistrovi říkat "ne" sama, zkus poprosit mamku, ať tě omluví, že jsi nemocná a všechno mu vysvětlí. A jestli bude mít i tak řeci, vykašli se na něj, je to tvoje rozhodnutí
Lotko,to vis,poradne zpivat je prace a drina a v takovem souboru,musi byt trochu disciplina,aby se nesralo,ze zklamete obecenstvo.Jsi mlada a mas spoust zajmu a tohle by byl docela zodpovedny zavazek.Asi se ti nechce.Zarazilo me trochu slovo,ze e to nebude bavit.Vis ono zabavou clovek v zivote moc nedokaze,ale jen drinou.Chapu pocity taty,ze zahodis sanci,ale na druhou stranu vim,ze lamat to nema cenu,ze k tomu,aby jsi byla dobrou zpevackou,potrebuje clovek nejen talent,ale vlastnosti,kterte ti zrejme schazi.Divis se sbormistrovi,ze si na vse potrpi?Ja ne.Chce lidem dat to nejlepsi a to je trenink,disciplina,houzevnatost,nekdy velke sebezapreni.Ukazat,co v cloveku opravdu je.
doplněno 15.06.12 16:24: moc se omlouvam za preklep-nestalo,vzniklo moc osklive slovo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.