Nejste přihlášen/a.
Ahoj... mám teď takový problém. Mám životní pojištění u ČP a potřebuji vybrat rezervu... pobírám ale invalidní důchod 2.stupně, a v papírech je napsáno:
,,Zároveň prohlašuji, že v současné době nepobírám invalidní důchod pro invaliditu prvního, druhého či
třetího stupně (plný nebo částečný invalidní důchod) ani neprobíhá řízení o jeho přiznání. Beru na
Ono by to chtělo pročíst smlouvu celou, ne vytrhnout jeden odstavec z kontextu. Já předpokládám, že se jedná o všeobecné pojistné podmínky a uvedený odstavec se týkal data podpisu pojistky. Pokud jste v té době důchod nepobírala, bude vše v pořádku, podmínka je splněna. Na výplatu rezervy to nemá žádný vliv.
Opravdu si ale smlouvu pročtěte, jestli náhodou nejste povinná změnu zdravotního stavu a tedy i přiznání invalidního důchodu hlásit na pojišťovně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.