Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrt z jehly resp drátu v noze?

Od: pavlinos* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.Zajímalo by mě,co je pravdy na tom,když si do nohy vrazíte třeba jehlu,drátek, a nevím co ještě, že vražený předmět poputuje k srdci a následně srdce propíchne s následkem smrti.Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paja*
hodnocení

3x

Taky nejsem lékař, ale pokud si takový předmět vrazíte kamkoliv do těla tak v první řadě se ho tělo bude chtít zbavit a to tak , že vám to zhnisá a vyjde s hnisem ven, pokud se to tam dostane tak šikovně , že to tělo hned nevypudí tak si to tzv. zapouzdří tzn . že to obalí a ponechá na místě, trochu to putovat může , ale rozhodně z nohy do srdce ne a už vůbec ne ho propíchnout.

seuss*
hodnocení

3x

tohle je pouze jeden z mnoha mytu, kterych je jeste nepocitane. Pokud se jehla, i mala, zapichne do tkane, tak zustane tam, kam se zapichne. Krevni reciste je tak spletite, ze neni mozny, aby v nem cokoliv takhle plavalo. Dokonce sem jednou cetl o pokusech na prasetech, kde implantovali prasatum ruzne pod kuzi ty nejmensi jehly, ktere byly k dostani, zaznamenali lokalizaci jehel rentgenem a po 6 mesicich zjistili, ze se jehly hnuly nahodnym smerem max o 2 mm, coz melo za nasledek rust tukove tkane.

Pokud by se ale ciste teoreticky dostalo nejake cizi telisko az k srdci, tak by to srdce neohrozilo tim, ze by ho fyzicky propichlo, ale mohlo by zpusobit arytmii az zastavu...

jambus*
hodnocení

2x

Nejsem lékař,ale myslím že s praktického hlediska je to vyloučené.To vám dřív na hlavu spadne pětkrát za sebou meteorit.*andel*

hodnocení

0x
Ja kdyz si neco vrazim do nohy, tak nejdriv putuju ja metr nad zem a pak putuje predmet z nohy. Mezi tim putuje spousta nadavek ze mne.
Ale ze by ten predmet, kdyz uz ho tam nechas, nekam putoval, tak to se neboj. To se nestane.

divokepaze*
hodnocení

0x

... ale stejně bych si s tím být tebou zašel k doktorovi.
Pro jistotu =)

santafreud*
hodnocení

0x
Tohle se povídá třeba o zlomené špičce jehly. No když může projít sraženina, nějaké smítko by mohlo, ale propíchnout? Dyť by se to v první zatáčce zastavilo...
Hele, Pavlinos, tebe už druhej den sleduju, ty seš nějakej žertéř a ti lidi ti to žerou, žejo?
pavlinos*
hodnocení

Ne,to nejsem,jen si ze všeho dělám velkou hlavu...

Dobrý den, takovou blbost mohl vymyslet snad jen magor. Zdraví Vás Martin

výtka
Upozornění od sys maverick 02. 11. 2008 12:55:47

Tak potom mě napadá jedna otázka: proč na to všichni reagují?

Chce to klid a nohy v teple *frajer*

nelca*
hodnocení

0x

Stává se to u psů, že když si něco píchnou zespodu do packy a nevytáhne se jim to, tak se jim to buď zapouzdří a zůstane to v pacce a nebo to putuje přes packu až k srdci. Tam to samozřejmě způsobí mnoho komplikací, ne-li smrt. U člověka je to asi hloupost, ale obecně to zas taková kravina není.

*sok*, nechci umřít!

teď marodím s podobným úrazem,

v práci jsem si píchl žhavým CO2 drátem do kloubu palce ruky, bylo to až do kosti bo jsem se v tu chvíli málem pos-al, ale 3 dny poté bylo klid a až 4 den večer to začalo.

bylo špatně (celkově),teploty a do rána palec červený až rudofialový a ruka jak "hokejová braknářská lapačka"

hned ráno na chirurgii a už to začalo=rentgen zda tam nezůstal kousek drátu, a naštěstí tam nic nezůstalo,uff

dali mi to dláhy a za dva dny na převaz

dostal jsem dláhu a po dvou dnech na kontr a převaz a už mi tahyli HNIS blé, po dalších 3 dnech opět kontr a už mi umrtvovali oblast rány a řezali au,au a opět HNIS ven a když jsem se koukal jak se mi vrtaj v ruce a maso se rozšklebovalo a HNIS vytíkal blé tak se mě udělao špatně a šup na lůžko a tam jsem cca 20 minut ležel

a dnes dlaha stále na ruce

ale už je to OK bo mě to nebolí, uvidím co bude zítra na kontrole?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]