Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chování 15-leté dcery

Od: romek* odpovědí: 12 změna:
Mám dotaz ohledně své 15 leté dcery.Jsem vdovec a žiju v bytě 2+1 se svou dcerou a přítelkyní.Posledních 6 měsícu moje dcera jak jsem zjistil začala pít alkohol(většinou 2-3 piva)a kouřit,v oblečení jsem nacházel cigarety a sirky,před dvěma měsíci přišla pozdě v noci dost opilá(přivedli ji kamarádi,nevěděla o sobě.)Dost jsem ji za to vyčinil ale bylo to stejně málo platné protože ráno o ničem nevěděla.Následující den jsme si o všem promluvili v klidu a ona slíbila že bude v pohodě.Nestalo se tak,pokračuje v tom až do teď.Přestal jsem ji dávat kapesné aby neměla možnost si kupovat cigarety a alkohol.Vzápětí jsem zjistil že si půjčuje od kamrádů peníze a tím se zadlužuje.Přesto jsem jí vysvětloval že takhle to nemůže dělat,málo platné.Jsem toho názoru že každý to jedno zkusí i já takový byl,ale myslím si že u mé dcery to zachází dost daleko.Pokud má někdo podonou zkušenost nebo radu co stím dělat,prosím poraďtě.Jinak mezi námi třema nejsou nějaké problémy.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Dej ji pořádně přes držku. Když to nepomůže, tak zopakovat. Nějaké domácí práce, aby se nenudila.

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ještě není plnolétá a nemůže si dělat co chce!Pokuď jí živíš a žije s Tebou ve spol.domácnosti tak musí poslouchat.Chtělo by to pořádnou"Přeji pevné nervy.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
nefackovat...na tohle si člověk časem zvykne a pak- za to kouření a opíjení to stojí,ne?*frajer*parta lidí a to co dělají, je momentálně zajímavější a přednější :(...nebo snad ne?bude si dělat co chce a dostane po čumáku...tak takhle si myslím že by to bylo ve variantě ,,facka"- uznej sám - to není řešení *bzum*
já bych ji zaměstnala..a to opravdu hodně...učení na prvním místě...domácí práce na druhém..povinnosti k rodině na třetím místě - a nepolevovat...a kontrolovat..bude to peklo pro všechny - ale mohlo by to pomoci...přeji hodně štěstí papa sépi

mil®
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Možná, že se něco zanedbalo už dřív *stop* a teď v probíhající pubertě to nemůže sama zvládnout. Třeba si opravdu nerozumí s tvou přítelkyní, třeba by si přítelkyně mohla s ní o nečem promluvit. Jsem přesvedčen, že hrubým násilím se moc nezmůže, ovšem dobře mířená a dobře načasovaná výchovná facka? Třeba se jí rozsvítí nebo se ještě víc zatvrdí a bude to ještě horší. Dávej pozor, ať neodejde na furt z domova, litovali byste potom oba. Jsem pro pohovory, je to dost z rodičovské strany vysilující a stresující a někdy zdánlivě neúčinné, ale musíme vedět co chceme.

Držím palce a přeju hodně trpělivosti*tuc*

romek*
hodnocení

Pohovory s dcerou už byli a slíbila mi že to bude ok,ale zase se všechno vrátilo do starých kolejí.Snaží se doma zakrýt že kouří a pije ale moc ji to nejde.Dává si pozor abych doma nic neobjevil,jenže není důsledná.Po celkem ostré rozmluvě se mi přiznala že zase kouří a pije.Kapesné už nedostává a asi ji zabavím mobil který má nejradši.*bzum*
al bunda*

U některých dětí pomáhá, když si s ním rodič zakouří a kouří tak dlouho, dokud se z toho to dítě nezblije a tím se mu kouření zprotiví. Pokud by nestačily cigarety, je třeba mít v zásobě doutníky. A na dceru je nutno být tvrdý a proces zhnusení cigaret dotáhnout až do úplného konce.

Myslíte, že by to pomohlo?

Hezký den.

romek*
hodnocení

No to je taky jedna z možností,jenže já jsem taky nekuřák tak bych se asi byl pěkně zelenej a možná i víc,ale nápad je to dobrej.:):)
al bunda*

Tak na ni jenom dohlídněte, pobízejte ji a zapalujte.:)

Hezký den.

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj,ještě je jeden problém a to ,když budeš dceru více"trápit"může se chytnout party a odejít z domu a její život tak půjde k horšímu.Hodně zdaru.
laden*
Ahojky,antinikotinovou terapii raději vynechej.Vyzkoušela jsem to u vlastní dcery(nyní už 16-leté) a dostala se do špitálu pro otravu nikotinem.Nepomohlo to.Zkoušela jsem domluvy,pár facek,kontroly kapes,žádné kapesné,stejně nic nepomohlo.Trápí jí něco a tímhle chováním ukazuje svou nespokojenost,méněcennost.Potřebuje cítit doma lásku,bezpečí,né hádky,nadávání nebo nevšímavost.Ber ji jako kamarádku.Nepůjde to hned ze dne na den,ale zlepší se to.Vlastní zkušenost a taky,puberta je pro nás rodiče velká zkouška jak obstojíme u těchto rebelů.Pevné nervy a mnoho štěstí.
romek*
hodnocení

Ahojky,

máš pravdu,s dcerou si promluvím a pokusím se zjistit v čem je chyba a podle toho se zařídím.Rozhodně jak říkáš je potřeba to řešit s klidnou hlavou.:)

lucka88888
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj myslím že by sis měl najít na internetu vše o tom jaké rizika má kouření a ukázat to dceři a v klidu si s ní promluvit,pokud to nepomůže tak zkus jednu metodu z psychologie: a to pokud máš kameru, tak jakmile příjde tvoje dcera domů opitá a tzv.zhulená tak ji natoč a za dva dny až bude naprosto střízlivá a bez opice tak jí to pusťOna pak uvidí jak se chová před tebou a na věřejnosti a možná přestane.Pokud to nepomůže navrhovala bych ti abys nastolil velice tvrdý režim,protože jestli nemá silnou vůli nesprávní kamarádi ji k tomu znovu zlákají.Přeju hodně štěstí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]