Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádci moji,
chtěla bych se zeptat, kolik stojí u kadeřnice zastřihnutí rovné ofiny. Bez umývání a foukání. Vím, že to může mít každé kadeřnictví jinak, ale jen tak průměrně ... Abych věděla, co čekat. Díky moc. Anzionka.
Ostré nůžy nejsou u nás doma momentálně k mání ... Já normálně ofinu zastřihávám, ale teď se mi to nějak nepovedlo a hrozně se to kroutí. Takže ji potřebuji upravit a asi také prostříhat. Jinak díky za odpovědi.
Jednou za čas zajedu do kadeřnictví do sousední obce. Jenom celou hlavu nakrátko, bez mytí a foukání. Stojí to 30 korun, je to za chvilečku hotové.
Vzpomínám na své dětství, bylo mi tak 6 - 7 let. Ve vsi bydlela slečna, kadeřnice, jezdila pracovat do města. Když se mamce zdálo, že jsem už hodně zarostlá, dala mi korunu a nařídila: Dojdi se dát k Božce ostříhat. Božka mě ostříhala, vzala si korunu a já byla zase jako nová. Dneska už to zní jako pohádka. Jaga.
Samotnou ofinu bych střihla v rámci reklamy své provozovny zadarmo, pokud by kadeřnice byla nenasytná, tak nejvíc snad za 5 - 10 korun.
Dobrý den. V menších městech je zvykem, že ženy se nechávají stříhat u pánského holiče, (kde muži, stříhají ženy). Takové stříhání ženské hlavy, přijde na 50,- Kč - krátké vlasy, suché vlasy. Když jsem se ptala proč, bylo mi vysvětleno, že na holiče, nejsou peníze. Vyzkoušejte to u vás. Jen můj názor.
v časech, kdy nebyly peníze, jsem se naučila stříhat sama - nic na tom není... ale lepší je se jednou nechat ostříhat odborníkem a okouknout, jak to dělá - ono totiž když budete ofinu stříhat nůžkama rovně nad očima, bude to působit nepřirozeně, lepší je sestřihávat po malých pramíncích seshora dolů, takhle se to špatně vysvětluje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.