Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Urad prace - zamestnani

Od: jaroslavodviaduktu odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

k 20.5 jsem nastoupil do noveho zamestnani, predtim jsem byl na UP kde jsme sepsali papir kde se uvadi ze koncim na Uradu prace k 30.5. No a pracovni smlouvu sme pak napsali zpetne k 20.5, protoze uz od te doby jsem tam vlastne pracoval. A tak se ptam, je toto potreba nejak resit? Mam dojit na urad prace a dam jim vedet ze ta smlouva byla podepsana uz na toto datum?. A kdyz mi to zmeni dostanu pak podporu za cely mesic nebo mi tu castku (ktera je uz tak skoro nulova) jeste skrati

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

0x

Určitě máte povinnost jim to hlásit, mjak to bude s podporou nevím, ale logické by bylo, kdyby ji snížili.

martinaa*
hodnocení

0x

Na UP se dostavte určitě. Teď jsem se ptala mamky, na UP pracuje, a záleží, kdy jste se byl vyřadit - pokud to už je, nahlášené na pojišťovně a vše odevzdané, tak to bude docela problém. Pokud jste nahlásil změny do osmi dnů, jak jste měl, ještě by se dalo leccos zachránit.

Nahlásil jste odchod 30.5., ale pracoval jste od 20.5., budete muset vrátit část zdravotního i část podpory, pokud jste ji pobíral za těch 10 dní, co už jste pracoval. Budete muset vysvětlit, jaktože jste v podstatě 10 dní pracoval a nenahlásil to, můžou prošetřovat práci i jako práci načerno.

Samozřejmě to uvádím pouze v nejhrubší kostce, je v tom dalších deset věcí a fůra papírování. To vyřeší jenom ten UP, s návštěvou neotálejte.

iz*
hodnocení

0x

Hlásit změny ÚP je třeba do 8 kalendářních dnů, takže byste si měl pospíšit, aby zpoždění nebylo příliš velké. Za květen máte nárok jenom na poměrnou část podpory (cca na 2 třetiny).

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

Já bych to nedramatizoval. Zajděte na ÚP a řekněte, že jste část podpory za měsíc květen pobíral neoprávněně, a že jste si to teď uvědomil. Že by to byla práce na černo je nesmysl. protože jste pracoval na základě řádné pracovní smlouvy. To bude v pohodě.

martinaa*

Jen sděluji slova zaměstnankyně UP:) Podle zákona to úřad prošetří, práce načerno je extrém, ale přesto jsem ho uvedla. Raději být připraven na horší variantu, než pak být hodně překvapený jako spousta uchazečů:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]