Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, do zaměstnání na mě dorazily 2 exekuční příkazy na srážku ze mzdy. Dle spisů z obvodního soudu jsem se dopátrala, že se jedná o 2 nezaplacené pokuty dopravnímu podniku Praha, z roku 2004. Samozřejmě už si to nepamatuji, bylo to v období, kdy jsem bohužel neměla ani na jízdenku. Navíc k mé smůle výzvy k zaplacení a k následnému soudu chodily na trvalou adresu, kterou mám u rodičů a ti mě o těchto upomínkách neinformovali, takže po třech výzvách byl můj případ předán advokátní kanceláři a následně exekutorovi.
Můj dotaz je, zda částka na exekučním příkaze (jistina, náklady právního zastoupení, odměna exekutora, náhrada hotových výdajů a další náhrady a DPH) je konečná nebo zda mám očekávat ještě další následné exekuce? Můj plat totiž na obě exekuce nestačí a na mzdové mi sdělili, že mi budou strhávat část mzdy po dobu 3 měsíců. Jde mi o to, aby po mě exekutor nechtěl další náklady za to, že nezaplatím ihned, ale platím max. možnou částku. A dále jestli exekuce zaplacením částky končí a mám si vyžádat potvrzení, že jsem vše uhradila nebo o uhrazení mám exekutora informovat? Další a poslední dotaz, má tato skutečnost vliv na mou případnou budoucí žádost o hypotéku? Děkuji za všechny odpovědi!
Dobrý den. Pokud nejsou určeny soudem i úroky z prodlení, pak by měla být částka konečná. Exekutor většinou zasílá povinnému i oprávněnému, oznámení o zániku exekuce z důvodu vymožení dlužné částky. On si to hlídá a exekuční příkaz na Vaši mzdu tak, jak ho udělil, musí i zrušit. Žádost o hypotéku to zcela jistě ohrozí v případě, že jste vedena v registru dlužníků.
Dobrý den. Částka uvedená na exekučním případu není konečná. Náklady soudního exekutora bývají vyčísleny jen předběžně.
Konečná odměna exekutora zákeží i na době splácení pohledávky - logicky tedy na výši Vašeho příjmu.
Budete-li si teď žádat o hypotéku, rozhodně bude zamítnuta. K žádosti o hypoteční úvěr potřebujete potvrzení od mzdové účetní, která je povinna uvést existenci srážek z příjmu.
Informaci o žádosti o hypotéku píši do budoucna, samozřejmě teď bych nežádala, neměla bych z čeho ji splácet. Ale počítám, že budu žádat asi do jednoho roka.
Má tedy smysl snažit se kontaktovat exekutora a nabídnout mu jiné splátky nebo žádat o delší termín splátek? Vím přesně, do kterého termínu exekuci splatím a bohužel to nemohu ovlivnit, volné finance teď nemám.
Pokud můžete splácet víc (dobrovolně), každý exekutor bude rád. Částka je předběžná, pokud bude delší doba placení, většinou se ještě hradí poplatek (úroky) z prodlení. Pokud chcete platby snížit, žádný exekutor na to nepřistoupí. Pro ně jste neplatič a to ať už z jakýchkoliv důvodů a nemá důvod poškozovat svého klienta (podnik kterému dlužíte).
S hypotékou, kterou plánuje za cca rok, budete mít dost velké problémy, neboť jste se ocitl v registru dlužníků a to nemají banky rády.
To co tady píšete je totální blbost.
Odky je dopravní podnik členem nějakého registru? Je snad v SOLUSU? CBCB nebo LLCB?
Paní má dluh z něčeho, co se registru vůbec netýká a za pokutu v něm není vedena. Pokud má exekuci i na účet, pravděpodobně by mohla mít problém získat hypotéku pouze u dané banky. Ostatní banky jsou ale naprosto v pohodě. Pokud nemá exekuci ani na účet, žádná banka se o ní nedozví.
Pokud máte dluh jen na 3 splátky, nechala bych to být tak jak je at si to strhne sám a máte klid.
Totální blbosti melete vážená VY!
Pokud dojde k exekuci - a to kvůli onomu či tamtomu - dojde k zápisu v centrálním resgistru na adrese live.ceecr.cz/...
Myslíte si, že banky nezajímí exekuční minulost žadatele o hypotéku a že takové informace v žádném případě nemají?!
Potom jste dost naivní!
Opět jste ukázal svoji hloupost.
CEE je výhradně dobrovolná věc ani omylem do ní nedávají své záznamy všechny exekutorské úřady a to nemluvím o tom, že banky do tohoto systému nikdy nekoukají.
Panebože ty to vidíš...
No a co promlčení.. jak to probíhalo? Ex si naúčtoval co doposud dělal. Jaké následné exekuce? Vyžádejte si potřebná rozhodnutí od soudu. Je možno se s ex domluvit na splátkách, kde nic není ani čert nebere. Když není co, je exekuce zastavena. A zákon říká, co vám musí nechat jako minimum. Počtěte si v exekučním řádu, OSŘ.
Tož k registru vám něco řeknu, vím o člověku který má několik! exekucí a v žádném oficiálním! registru není, jen tam má úvěry.
Nicméně můžete si u těch registrů vyžádat, jaké tam máte záznamy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.