Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuční příkaz - srážky ze mzdy

Od: kacaba111* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, do zaměstnání na mě dorazily 2 exekuční příkazy na srážku ze mzdy. Dle spisů z obvodního soudu jsem se dopátrala, že se jedná o 2 nezaplacené pokuty dopravnímu podniku Praha, z roku 2004. Samozřejmě už si to nepamatuji, bylo to v období, kdy jsem bohužel neměla ani na jízdenku. Navíc k mé smůle výzvy k zaplacení a k následnému soudu chodily na trvalou adresu, kterou mám u rodičů a ti mě o těchto upomínkách neinformovali, takže po třech výzvách byl můj případ předán advokátní kanceláři a následně exekutorovi.

Můj dotaz je, zda částka na exekučním příkaze (jistina, náklady právního zastoupení, odměna exekutora, náhrada hotových výdajů a další náhrady a DPH) je konečná nebo zda mám očekávat ještě další následné exekuce? Můj plat totiž na obě exekuce nestačí a na mzdové mi sdělili, že mi budou strhávat část mzdy po dobu 3 měsíců. Jde mi o to, aby po mě exekutor nechtěl další náklady za to, že nezaplatím ihned, ale platím max. možnou částku. A dále jestli exekuce zaplacením částky končí a mám si vyžádat potvrzení, že jsem vše uhradila nebo o uhrazení mám exekutora informovat? Další a poslední dotaz, má tato skutečnost vliv na mou případnou budoucí žádost o hypotéku? Děkuji za všechny odpovědi!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Pokud nejsou určeny soudem i úroky z prodlení, pak by měla být částka konečná. Exekutor většinou zasílá povinnému i oprávněnému, oznámení o zániku exekuce z důvodu vymožení dlužné částky. On si to hlídá a exekuční příkaz na Vaši mzdu tak, jak ho udělil, musí i zrušit. Žádost o hypotéku to zcela jistě ohrozí v případě, že jste vedena v registru dlužníků.

mike32*
hodnocení

0x

V současné době pokud budete žádat o hypotéku, tak ji zcela spolehlivě zamítnou, jelikož už u Vás probíhá exekuce.

Po uhrazení celého dluhu zůstanete min. ještě další měsíce v rejstříku "problémových" a i po letech mají banky záznamy o případné platební morálce žadatele z minulosti ...

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den. Částka uvedená na exekučním případu není konečná. Náklady soudního exekutora bývají vyčísleny jen předběžně.

Konečná odměna exekutora zákeží i na době splácení pohledávky - logicky tedy na výši Vašeho příjmu.

Budete-li si teď žádat o hypotéku, rozhodně bude zamítnuta. K žádosti o hypoteční úvěr potřebujete potvrzení od mzdové účetní, která je povinna uvést existenci srážek z příjmu.

kacaba111*
hodnocení

Informaci o žádosti o hypotéku píši do budoucna, samozřejmě teď bych nežádala, neměla bych z čeho ji splácet. Ale počítám, že budu žádat asi do jednoho roka.

Má tedy smysl snažit se kontaktovat exekutora a nabídnout mu jiné splátky nebo žádat o delší termín splátek? Vím přesně, do kterého termínu exekuci splatím a bohužel to nemohu ovlivnit, volné finance teď nemám.

jar*

Pokud můžete splácet víc (dobrovolně), každý exekutor bude rád. Částka je předběžná, pokud bude delší doba placení, většinou se ještě hradí poplatek (úroky) z prodlení. Pokud chcete platby snížit, žádný exekutor na to nepřistoupí. Pro ně jste neplatič a to ať už z jakýchkoliv důvodů a nemá důvod poškozovat svého klienta (podnik kterému dlužíte).

S hypotékou, kterou plánuje za cca rok, budete mít dost velké problémy, neboť jste se ocitl v registru dlužníků a to nemají banky rády.

roboot*

To co tady píšete je totální blbost.

Odky je dopravní podnik členem nějakého registru? Je snad v SOLUSU? CBCB nebo LLCB?

Paní má dluh z něčeho, co se registru vůbec netýká a za pokutu v něm není vedena. Pokud má exekuci i na účet, pravděpodobně by mohla mít problém získat hypotéku pouze u dané banky. Ostatní banky jsou ale naprosto v pohodě. Pokud nemá exekuci ani na účet, žádná banka se o ní nedozví.

Pokud máte dluh jen na 3 splátky, nechala bych to být tak jak je at si to strhne sám a máte klid.

mike32*

Totální blbosti melete vážená VY!

Pokud dojde k exekuci - a to kvůli onomu či tamtomu - dojde k zápisu v centrálním resgistru na adrese live.ceecr.cz/...

Myslíte si, že banky nezajímí exekuční minulost žadatele o hypotéku a že takové informace v žádném případě nemají?!

Potom jste dost naivní!

roboot*

Opět jste ukázal svoji hloupost.

CEE je výhradně dobrovolná věc ani omylem do ní nedávají své záznamy všechny exekutorské úřady a to nemluvím o tom, že banky do tohoto systému nikdy nekoukají.

Panebože ty to vidíš...

mike32*

Vy jste prosím bankovní pracovnice?! Že tak spolehlivě víte k jakým informacím mají přístup jednotlivé banky při posuzování bonity klienta a do čeho podle Vás jistě nekoukají a na čem jim vůbec nezáleží?

buss
hodnocení

0x

No a co promlčení.. jak to probíhalo? Ex si naúčtoval co doposud dělal. Jaké následné exekuce? Vyžádejte si potřebná rozhodnutí od soudu. Je možno se s ex domluvit na splátkách, kde nic není ani čert nebere. Když není co, je exekuce zastavena. A zákon říká, co vám musí nechat jako minimum. Počtěte si v exekučním řádu, OSŘ.
Tož k registru vám něco řeknu, vím o člověku který má několik! exekucí a v žádném oficiálním! registru není, jen tam má úvěry.
Nicméně můžete si u těch registrů vyžádat, jaké tam máte záznamy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]