Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyrůst vs posilování

Od: toreet* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den. Četl jsem si hodně rubrik na tohle téma a nechci vás zatěžovat. Je mi 14 v lednu mi je 15 a měřím 163. A skoro všichni jsou vyšší jak já. Mnoho lidí mě říká že to mám z posilování, Posiluji 1 rok. Tak se chci zeptat jestli doopravdy posilování zastavuje růst. Jestli mám s tím trhnout nebo ne?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moxa*
hodnocení

2x

Je pravda, že pokud jsou kladeny vysoké nároky na kosti nohou, může to růst omezit.

Viz třeba zde:

vseokulturistice.cz/...

Řekla bych taky, že ještě dost vyrosteš a budeš mít navíc sportovní postavu *palec* . Dala bych si bacha jen na ty nohy, žádnou extrémní zátěž. Nicméně pokud dorosteš třeba do 170 cm, což určitě dorosteš, tak to už podle mně není nijak nápadná (ne)výška.

toreet*
hodnocení

A co by mě mohlo pomoct na to abych vyrostl. Děkuji za odpověď.

doplněno 12.06.12 19:30:

No..s mamkou už měříme stejně..a Taťka měl 176 Cm.

samadoma*

já mám na to vzorec , výška otce + výška matky ,dělit dvěma a přičíst 10cm*palec* no a máš 180cm bezmála ,je to jen takový hrubý počet ,četla jsem ho kdysi v nějakém časopise ,ale shoduje se to s tvrzením odborníků ,otce v tomto případě bys přerostl o nějakých 3.5cm ,stačí?

toreet*
hodnocení

tak jasně že by mi to stačilo. Ale co bude to nevím. 180 by byla pro mě krásná výška.

toreet*
hodnocení

Já sem se chtěl zeptat.jelikož je to takový blbý jít venku či po škole a vidět mladší spolužáky či kamarády kteří jsou vyšší jak já.

samadoma*

ale néé ,blbé to určitě není a nezapomen ,za 10let až se takhle potkáte ,to mohou být oni ,kdo bude hlavu malinko zaklánět:) .věř mi ,že opravdu máš ještě čas na negativní úvahy ,teprve ti bude 15 let ,to se kluci teprv začínají tahat do výšky ,nic není u tebe ztraceno .já mám 15 letou dceru ,podle vzorce vyrostla ještě o cm více než měla ,a už asi půl roku je pořád na stejné výšce.Ale je to holka,která už má menzes ,takže i z toho důvodu už nahoru zřejmě nepůjde. Já při těch vašich výškových parametrech opravdu věřím tomu ,že těch 180cm mít v dospělosti budeš ,budeš zkrátka o něco vyšší než tatínek a budeš úplně průměrný chlap ,nebo vlastně průměr se počítá od 175cm tuším ,takže vidíš ,žáden trpaslík .*hej*

laybor*
hodnocení

0x

Jak máš vysoké rodiče?

Růst budeš do 19-20 let . Ještě vyrosteš .

Jestli tě to posilování baví tak klidně pokračuj.

Posilování v tvém věku růst nezastavuje.

toreet*
hodnocení

jsem se chtěl ujistit, jelikož mi to řekli i lékaři, Že to zastavuje růst

Lékaři jsou jako řemeslníci (opravdu si na tom trvám, jen je to sofistikovanější řemeslo, na které se studuje minimálně 6 let). I řemeslníci jsou dobří a špatní, jakých je víc...?:)

samadoma*
hodnocení

0x

No já myslím ,že není třeba se obávat ,ve tvých letech ještě budeš růst ,odhaduji do těch 18 let se ještě potáhneš ,takže neměj strach ,u dívek se růst už zhruba v těchto letech pomalu zastavuje ,ale u chlapců nikoliv ,znám spousty takových ,kteří se trápili svou výškou na základce ,a dneska jsou to chlapi 180cm i víc ;)

doplněno 12.06.12 19:31:

no a stěmi rodiči to je fakt ,v základu se dá říct ,že oni nejdřív ovlivnují tvou budoucí výšku ,geneticky ,ale zase to není vždycky pravda ,jsou i rarity -malí rodiče-velké děti a opačně ,ale nestává se to často ,určitě bys měl přerůst svého otce ,pokud jsi zdráv.

toreet*
hodnocení

snad jo no.Je fakt že před rokem a půl sem měřil 149 cm. Ale furt patřím mezi nejmenší ze třídy

laybor*

Jestli by se měl zastavit růst tak snad jen kvůli těžkým dřepům - nahrad je tlaky na nohy ( legpress) na čas (rok)

samadoma*

Jen vydrž ,kdysi ,když se chodilo na vojnu ,maminy synů říkavaly ,že se jim kluci vrátili vyšší *smich* ,spíš měly na mysli ,že zchlapovatěli tou dřinou tam .ale pokud jsi měl tátu průměrné výšky ,nebojím se ,že bys zůstal na 163cm ,jen vydrž

hodnocení

0x

Ne, neškodí to.

já snad začal růst až někdy kolem 17ti, do té doby jsem byl druhý nejmenší, do 2 let jsem byl druhý nejvyšší *smich* každý to má jinak.

askmenow*
hodnocení

0x

Pokud se nějak extrémně při posilování nepřepínáš a děláš to v mezích, určitě nemusíš přestávat.
Vyrůst ti nepomůže nic. Výška je nám dána geneticky a ovlivňována je jen někdy faktory jako úraz, velmi velmi špatná strava atd.

Určitě ještě hodně vyrosteš. Většinou je to tak, že když kluci nasupují v patnácti na střední, jsou velcí jako holky, nebo menší... a při maturitě dívky nejsou o mnoho vyšší, než v prváku, ale chlapci je i o hlavu přerostli :)

toreet*
hodnocení

Moc vám dĚkuji lidi. Já si nebyl vůbec jistý. A s posilováním se mi přestávat z daleka nechce.Stejně cvičím jenom vršek a běhám. Díky moc..;)

majsterjoe*
hodnocení

0x

Tak za 1. Ano urcite jeste vyrostes, neboj se toho.

a za 2. Ano, posilovani se zatezi muze zabrzdovat potrebny rust. To je vedecky dokazano. Ale jeste vyrostes, neboj ;)

doplněno 13.06.12 15:51:

Cviceni s vlastni vahou je to nejlepsi co muzes ve svem veku udelat. Ver mi, ze na velke posilovani (pokud te to bude opravdu porad bavit) budes mit casu dost. *palec*

toreet*
hodnocení

Dříve jsem cvičil s činkamy atd..to se furt zvětšovalo ty váhy..teďkomc cvičím asi tak 2-3 měsíce pouze se svou vlastní váhou..? to vadí méně ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vyrůst

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]