Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda někdo nevíte,kolik si mohu měsíčně přivydělat,aniž bych z toho musela odvádět daň.Jsem na rodičovské dovolené a na netu jsem žádnou odpověď nenašla.Asi jsem špatně hledala,proto to zkouším touhle cestou.Děkuji všem.
Proč Vám jde o práci, ze které byste neodváděla daň?
Můžete si najít zaměstnání s takovým příjmem, aby daň pokryla sleva na poplatníka. Podepíšete-li prohlášení k dani (u stávajícího zaměstnavatele byste musela zrušit), neplatila byste vlastně žádnou daň.
- Pro informaci: V průběhu rodičovské dovolené (a/nebo pobírání rodičovského příspěvku) si můžete legálně vydělávat bez jakéhokoliv omezení výše výdělku (odměny, příjmu).
- Pozor:
(1) pro zaměstnavatele, od něhož čerpáte rodičovskou dovolenou, nesmíte uzavřít dohodu na stejný druh práce, jako máte v pracovní smlouvě
(2) v případě práce pro jiného zaměstnavatele je třeba ohlídat, v jakém oboru působí. Pokud by obor byl stejný jako u stávajícího zaměstnavatele, musela byste před uzavřením další smlouvy či dohody získat písemný souhlas stávajícího zaměstnavatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.