Nejste přihlášen/a.
Mohli byste mi prosím nějak jednoduše vysvětlit o co jde v "kauze" kdy pacienti vzp nemůžou na operace protože pojišťovna nemá peníze?
týká se to i pojištěnců jiných pojišťoven?
díky
Ano, týká se to všech pojišťoven. Jen s tím rozdílem, že u některých pojišťoven se čeká kratší dobu na zákrok.
Jde o to, že pojišťovna uhradí nemocnicí, např. za měsíc 10 operací výměnu kýčelního koubu. Ne, že by lékaři nezvládli těchto operací více, ale pojišťovna jim dá limit. Když jej překročí - nedostanou od pojišťovny zaplaceno a nebo o to co překročí, jim sníží limit na další čtvrtlení. Je to binec. Ale je známo, že u VZP se čeká nejdéle, také má nejvíce starých pojištěnců, kteří takové zákroky potřebují. Vy můžete obvolat pojišťovny a zeptat se na konkrétní zákrok a délku čekání. Taktéž se tuto informaci dozvíte přímo u odborného lékaře (pokud vám jí bude ochoten sdělit).
takže pokud mám "dobrou" pojišťovnu, tak se může stát že čekat nebudu vůbec, zatímco pokud mám VZP, tak mě operovat odmítnou?
To je dobrej blbinec teda. Já že o těhle problémech vždycky slyším jen u VZP
U VZP je pojištěno spousta lidí, za které pojištění odvádí stát. Už v r. 2004 kdy jsem byla v lázních, měli pojištěnci VZP pouze 3 procedůry denně, ostatní 5-6, horší ubytování (pokoje 2-3 lůžkové, bez sociál. zařízení), my měli jednolůžáky nebo 2 lůžáky ze soc. zařízením a ledničkou + TV na pokoji (zdarma jen ČT 1 ) na stravu chodili v jiný čas než pojištěnci MV a Vojenské a mohli si oběd a večeři vybrat pouze ze 2 jídel a 2 diet. My měli snídani formou bufetu, oběd a večeři výběr z 5 jídel a 4 diet, ke každému jídlu stůl ze spoustou salátů, dezerty, 1 kávu nebo 1pivo denně zdarma. VZP bazén max. 2x týdně pokud ho napsal lékař jako procedůru, my 5x týdně jako procedůru + 2x týdně volně. Už podle tohoto si můžete udělat obrázek. Bohužel hospodařením všech pojišťoven se to k dnešnímu datu také podstatně zhoršilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.