Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pomoct opilému na večírku, co s ním dělat

Od: neverhood* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, máte někdo zkušenosti s opilými kamarády na zábavách? Co se normálně dělá s opilým člověkem, aby se trochu vzpamatoval, udělalo se mu lépe? Už jsem se párkrát setkala s tím, že jsem nevěděla co si počít, většinou ho poplácávám po zádech aby se probral a dávám mu vodu. Kamarád mi poradil jen že se to musí hlavně vychodit. Co myslíte vy?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Vzít ho na vzduch.Polít vodou,dat mu kafe.Nejhorší fáze je,kdyz už mu je blbě.Je rčení že jestli nechceš mít opilého kamaráda vypij všechno sám:D

mowla*
hodnocení

0x

Rozchodit a nebo nechat chvíli pospat - na čerstvém vzduchu, nalít do něj hodně vody...

Jinak pomůže až Pan čas...

Přesně tak,chce to čas,čerstvý vzduch a co já vím,tak pít už pouze vodu a džus,pěkně ledový džus,ten pomáhá.;)

doplněno 11.06.12 22:30: Po kávě se stav ještě zhoršuje,takže tu nepít,je těžká do žaludku,leda,že by se dotyčný po ní vyzvracel,to by mu ulevilo.
jklk

Chce to zasáhnout včas a na vzduch ho vytáhnout ještě než se stihne ožrat ;)

ladaadal*
hodnocení

0x

Prst do krku, aby si ulevil a může pokračovat v konzumaci. Ale je to jen pro silné nátury a pozor na boty, stát u toho hodně v předklonu.*smich*

buss
hodnocení

0x

Nejistější je nenechat ho (se) opít, je to individuální, ale vědět, jaké jsou znaky podnaplilosti, její míra. Spaní, ochota diskutovat o čemkoliv, problémy s rovnováhou. odbourávání zábran, chová se jinak než běžně (emociální projevy)... Alkohol odbourávají enzimy..., vylučuje se dechem, potem, močí - na toto se zaměřit, jak ho odbourat. Ale drtivá většina jde játrama! Zbavujeme se cca 0,1 desetiny ‰/hodina.
Je třeba vědět, kdy zabrzdit, ale mozek to nebere... Je spousta mýtů...

imrous*
hodnocení

0x

Ahoj . S tím "vem ho na vzduch" jsem si vzpoměl na historku z jedné svatby. Mě bylo asi 15 a strejda do mě nalil pár vodek.

Táta mě vzal na vzduch a za chvíli jsme museli jet domů, protože tátovy šaty už jaksi nevypadaly společensky.

(prostě jsem ho po...il od hlavy k patě.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]