Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máte někdo zkušenosti s opilými kamarády na zábavách? Co se normálně dělá s opilým člověkem, aby se trochu vzpamatoval, udělalo se mu lépe? Už jsem se párkrát setkala s tím, že jsem nevěděla co si počít, většinou ho poplácávám po zádech aby se probral a dávám mu vodu. Kamarád mi poradil jen že se to musí hlavně vychodit. Co myslíte vy?
Rozchodit a nebo nechat chvíli pospat - na čerstvém vzduchu, nalít do něj hodně vody...
Jinak pomůže až Pan čas...
Přesně tak,chce to čas,čerstvý vzduch a co já vím,tak pít už pouze vodu a džus,pěkně ledový džus,ten pomáhá.
Nejistější je nenechat ho (se) opít, je to individuální, ale vědět, jaké jsou znaky podnaplilosti, její míra. Spaní, ochota diskutovat o čemkoliv, problémy s rovnováhou. odbourávání zábran, chová se jinak než běžně (emociální projevy)... Alkohol odbourávají enzimy..., vylučuje se dechem, potem, močí - na toto se zaměřit, jak ho odbourat. Ale drtivá většina jde játrama! Zbavujeme se cca 0,1 desetiny ‰/hodina.
Je třeba vědět, kdy zabrzdit, ale mozek to nebere... Je spousta mýtů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.