Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet pokuty - sankce za pozdní plnění

Od: roca odpovědí: 5 změna:

Moc prosím o Vaše rady. Ve smlouvě o dílo, ve které se řemeslník zavazuje předat hotové dílo k určitému datu, je uvedena smluvní pokuta ve výši 0,05 % DENNĚ , z celkové částky hodnoty díla,, při pozdním předání , tedy po uvedeném termínu.

Částka za dílo ve smlouvě je 22.000,- Kč. Předání díla se opozdilo již o 3 měsíce - tedy o 90 dnů - po datu uvedeném ve smlouvě.

Kolik Kč bude v tomto případě činit smluvní pokuta řemeslníkovi za tak pozdní odevzdání práce? *zed*

Sice jsem to spočítala, ale abych měla jistotu a bylo to správně, raději se ještě ptám Vás, pro ověření. Děkuji předem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Přece to jasně uvádíte - suma ve smlouvě uvedená x počet dnů prodlení x penále - 22000 . 0,0005 . 90 = 990,- Kč ...

hodnocení

2x

0,05% z 22000 je 11 Kč za den. Tedy 990 Kč celkem.

roca
hodnocení

Děkuji za Vaše odpovědi :). Potvrdili jste mi, že jsem počítala správně. Nerada bych se zrovna v téhle věci nějak spletla, když už jsem se před tím tak hodně a hloupě hloupě sekla s výběrem řemeslníka, proto raději ověřuji .

buss

Neověřuješ, nevíš, žádná částka není uvedena...
Kolik Kč bude v tomto případě činit smluvní pokuta...

roca
hodnocení

Já jsem to počítala tak, že 1% z částky jsem vynásobila 0,05% x počet dní tedy 90 a došla jsem tak k témuž, chtěla jsem si to opravdu ověřit, částku jsem proto nepsala. Ale co vede tebe k tvé poznámce netuším, když na moji prosbu o radu jsi zrovna ty neodpovídal. (Asi jsi nevěděl?) l a teď, v podstatě jaksi zcela mimo, reaguješ? Přesto Ti moc děkuji, dobře jsi mi v poradně poradil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]