Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smart Hypo - pokuta za nezaplacenou splátku

Od: marikon* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Muj přítel má hypotéku u společnosti Smart Hypo. Je ve skluzu z jednou splátkou a přišel mu dopis o zesplatnění závazku. Chtějí doplatit 160000 kč celkem i s urokem a pokutou. Hypotéku splácí už přes rok . S pujčené částky mu chybělo doplatit 118.450 díky té jedné spožděné splátce chtějí vše a ještě přes 40 000 na vrch. Poradí někdo co se s tím dá dělat? děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hawatt*
hodnocení

2x

to se děje, je-li ve smlouvě o splácení hypotéky slovní spojení"pod ztrátou výhody splátek"což v podstatě znamená:"nezaplatil jsi jednu splátku, stává se splatn celý dluh."jestliže to ve smlouvě je, pak je tu veliký problém. 40.000,- Kč je obvykle smluvní pokuta za porušení závazku...

prskac1*
hodnocení

1x

Ahoj, měl jsem u nich podobný problém. Ale po obdržení dopisu jsem je ihned kontaktoval s tím, že došlo k nedorozumnění a splátku jsem neprodleně doplatil...Souhlasili a pokračoval jsem ve splácení.. Nedorozumněním jsem myslel nějakou výmluvu. Zadal jsem špatné číslo účtu, chybělo mi na účtě pár korun do celkové splátky a tímpadem se nekonal převod atd...Zkus a uvidíš...Nic za to nedáš, a soudím že 100000 a nějaké ty drobné co ti zbývají doplatit nemáš...Takže neváhej a volej jim s tím, že to chceš řešit..

macka80*
hodnocení

0x
Jelikož název této společnosti mi vůbec nic neříká zřejmě to nebude klasická banka,což je vidět i podle jednání,proto moje rada zní:nějakým způsobem to doplaťte a pryč od nich a to hodně daleko,nebo prijedete ještě o bydlení(kterým určitě ručíte)
honey*

Souhlasím s macka80... Rychle pryč.. A příště doporučuji poradit se s přátely nebo se známými, kteří mají s hypotékou zkušenosti. Nevěřte něčemu, co neznáte! Přeji hodně štěstí.

nina*
hodnocení

0x

Prosím chtěla bych se zeptat,jestli někdo měl nějakou zkušenost u firmy colos makler reality.Jsem ve finanční tísní a přemýšlela jsem o oddlužení.Předem moc děkuji

hodnocení

0x

Podívejte se do smlouvy nebo běžte za právníkem. Jinak rychle zaplatťe ať vám nehrozí exekuce a příště jen hypotéku od známých bank (KB, ČSOB apod). *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]